ג'יני רומטי, מנכ"לית יבמ, בבשורה: "האינטרנט של הדברים יהיה קוגניטיבי"
רומטי הכריזה על כך אתמול (ד') בכנס CES בלאס וגאס ● היא הציגה שלושה שיתופי פעולה חדשים לווטסון בתחומי הרפואה, הכושר הגופני ושיפור השירות ללקוח באמצעות רובוט
"האינטרנט של הדברים יהיה קוגניטיבי". כך הכריזה אתמול מנכ"לית יבמ (IBM), ג'יני רומטי, בכנס CES בלאס וגאס. היא הציגה שלושה שיתופי פעולה חדשים לווטסון (Watson) בתחומי הרפואה, הכושר הגופני ושיפור השירות ללקוח באמצעות רובוט.
רומטי אמרה כי "כולנו עובדים בעסקים דיגיטליים. בזכות היכולת שאנחנו ביבמ פיתחנו משלב המחקר. בין היתר מדובר ביכולות Big Data ואנליטיקה, פלטפורמת ענן לארגונים, ואבטחה. ואולם הדיגיטל אינו היעד, הוא רק התשתית. מכשירים לבישים, חיישנים, מכוניות חכמות, כל אלה ייצרו הררי מידע, השאלה מה עושים עם המידע הזה".
"ישנם סוגים רבים של מידע שצריך לנתח", אומרת רומטי. "למשל הפקת תובנות ממידע ברשתות החברתיות, או המידע האפל – 80% מהמידע שנגיש ברשת הוא בצורת תמונות, מוזיקה וסרטי וידיאו. יש צורך לנתח את תכולתם כדי לחשוף אותם. הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא באמצעות לימוד מכונה. בעתיד לא נצטרך לתכנת, המכונות יילמדו לבד את תחום העיסוק שלהם. זה מה שעושה ווטסון". רומטי מסבירה כי "היום לווטסון יש 32 'מקצועות' המשלבים כחמישים טכנולוגיות ו-API שמרחיב את יכולת החושים שלו. לדוגמה חוש הראיה – הבנה וניתוח של צילומים רפואיים. מאות עסקים כבר נבנו סביבו, הוא ישנה את תהליכי הייצור שלנו, את החיים שלנו, את כל מה שאנחנו".
צריך להפיק תובנות
החיבור בין האינטרנט של הדברים והמחשוב הקוגניטיבי מתבקש, אומרת רומטי. "יש היום כתשעה מכשירים מקושרים, וצריך להפיק תובנות מהם, מחלקם אפילו בזמן אמת. אתן דוגמאות משתי הקצוות – סטארט-אפ בשם Cognitoys פיתח בובת דינוזאור שמתקשרת עם הילד, ומתאימה את עצמה לאישיות של הילד. בקצה השני ניצבת איירבוס (Airbus). כל מטוס מכיל כשישה מיליון חיישנים מ-3,000 ספקים שונים המייצרים חצי מיליארד ביטים מכל טיסה. שימוש טריוויאלי הוא לנתח את המידע ולחזות את הצורך בתחזוקה לפני שרכיבים מתקלקלים. בתא הטייס יהיה למכשירים ממשק קוגניטיבי בשפה טבעית שיעזור להם לשלוט במצב במיוחד במקרה חירום".
"באפריל 2015 הכרזנו על Watson Health שבמסגרתו אנו משתפים פעולה עם ג'ונסון אנד ג'ונסון (Johnson & Johnson), מדטרוניק (Medtronic), אפל (Apple), וכן רכשנו מספר חברות בתחום. הקמנו מחלקה מיוחדת שמרכזה במינכן שתטפל באינטרנט של הדברים הקוגניטיבי", אמרה רומטי. "היום אנו מכניסים תוכן להכרזות אלה באמצעות שיתופי פעולה עם מדטרוניק, אנדר ארמור (Under Armour) וסופטבנק (SoftBank)".
שיתופי הפעולה
מדטרוניק, יצרנית ציוד רפואי, חברה ליבמ כדי ליצור אפליקצית ניהול מחלת הסוכרת שתוכל לנבא נפילת סוכר (היפוגליקמיה) שלוש שעות מראש ולתת לחולה מספיק זמן למנוע אותה. לדברי מנכ"ל מדטרוניק, עומר אישראק, מדובר במערכת שתכיל חיישנים שיקבלו מידע רציף על רמת הסוכר, המזון, נטילת התרופות והכושר הגופני, במטרה למנוע את נפילות הסוכר שבמקרה קיצוני עלולות לגרום למוות. מכיוון שסכרת היא גורם המוות השישי בארצות הברית, כל שיפור יוכל להציל חייהם של חולים רבים ואף לאפשר להם לחיות חיים נורמליים לאורך שנים רבות. "ווטסון יגרום לשינוי בסיסי בטיפול במחלה" אמר.
אנדר ארמור, שהחלה כספקית חולצות לספורטאים, חולשת כיום על כל תחום הכושר הגופני, לרבות רכישת חברה העוסקת בתוספי תזונה. לדברי מנכ"ל החברה, קווין פלאנק, יבמ תשתף עימה פעולה בפיתוח הגרסה החדשה של האפליקציה Under Armour Record app, העוקבת אחר הפעילות הגופנית והתזונה ובונה "לוח מחוונים" של בריאות הספורטאי. "בעזרת ווטסון, המערכת תוכל לספק למשתמש מידע לא רק על גופו כיום בהשוואה לעבר אלא גם כיצד הוא עומד מול אנשים הדומים לו בפרופיל, ובהמשך גם לבנות לו תוכנית אימונים יומית במקום מאמן כושר שגובה 80 דולר לשעה. באפליקציה כבר משתמשים 160 מיליון מתאמני כושר", אמר פלאנק.
סופטבנק היפנית היא מפעילת תקשורת גדולה ביפן ובמדינות נוספות, והיא מוכרת בזכות פיתוח הרובוט הרגשי פפר. הרובוט, שמחירו אלפיים דולר, החל להימכר לציבור בקיץ האחרון. לדברי המנכ"ל קן יושידה, "סופטבנק החלה בניסוי להוסיף לפפר את יכולות ווטסון כך שיוכל לשמש בשירות בבנקים ובחנויות. בבנקים הוא ימליץ על השקעות בהתאם לפרופיל של הלקוח, ובבתי קפה הוא ייעץ ללקוח איזה קפה הכי מתאים לו". בהדגמה נראה הרובוט מתקשר בדיבור בזמן אמת עם יושידה ורומטי, ואף מגלה בקיאות בהשקעות. לדברי רומטי, הידע שלו ביפנית, שהוטמע באמצעות סופטבנק אינו רק לצרכי תרגום, "הוא ממש חושב ביפנית", אמר.
תגובות
(0)