קווין טרנר, מבכירי מיקרוסופט: "הענן יהיה חלק אינטגרלי מעבודתו של המנמ"ר והתייעלות ה-IT"

"אנו מתכוונים לספק למשתמשים את היכולת לבחור בין העבודה בענן ומחוצה לו", אמר מנהל העסקים של הענקית מרדמונד, שהגיע ארצה להשקת הדור החדש של הפתרונות העסקיים של החברה ● IDC: חלונות 7 תייצר סביבה אקו סיסטם בהיקף 320 מיליארד דולרים כבר ב-2010 ● דני ימין, מנכ"ל מיקרוסופט ישראל: "המוצרים החדשים ישנו את הדרך בה ארגונים פועלים"

"אסטרטגיית מיחשוב הענן שלנו שונה מזו של מתחרינו. תיכננו אותה מתוך ראיה שמיחשוב ענן צריך להיות – ועתיד להיות – חלק אינטגרלי מעבודת המנמ"ר ומתפיסתו את המימד החדש של צמצום בהוצאות ויעילות בתפוקה. נספק למשתמשים את היכולת לבחור בין העבודה בענן ומחוצה לו"; כך אמר קווין טרנר, מנהל העסקים של מיקרוסופט (Microsoft) העולמית (COO) ואחד המנהלים הבכירים בחברה. טרנר היה דובר המפתח באירוע שערכה היום (ג') מיקרוסופט ישראל בנמל תל אביב, Let's Talk Business Tech, במסגרתו הושק קו המוצרים החדש של החברה, שכולל את חלונות 7 (Windows 7), חלונות סרבר 2008 גרסה שניה (Windows Server 2008 R2) ושרת אקסצ'יינג' 2010 (Exchange Server 2010).

לדברי טרנר, עולם המיחשוב העתידי יביא לטשטוש גבולות בין הבית לעבודה, וחזונה של מיקרוסופט להפוך את העובדים בארגונים לעובדי ידע דיגיטליים, כאלה המסוגלים לחבר את ההווי הדיגיטלי הארגוני שלהם עם זה הביתי. הענן, הסביר, הוא שיספק את היכולות הטכנולוגיות הללו. לדבריו, עולם ה-IT העתידי יורכב משלושה מרכיבי על: תחנת הקצה – ובה מחשב נייד או נייח, הרכיבים הניידים למיניהם לרבות הטלפונים החכמים והטלוויזיה שבבית. "החזון של מיקרוסופט", אמר טרנר, "הוא לחבר באופן הדוק את שלושת הרכיבים הללו ולעטוף אותם בענן. העתיד הוא תוכנה בכל מסך. בסופו של דבר יהיו שלושה מסכים – במחשב, בטלפון הנייד ובטלוויזיה, כולם מבוססי תוכנה, מחוברים לרשת ומתואמים ביניהם, שיפעלו בענן".

טרנר הסביר, כי מודל הענן יהיה רב צורות, כאשר המרכזיים שבהן יהיו ענן ציבורי, ענן פרטי וענן בן כלאיים, זה המשלב את השירותים שיסופקו מהענן הפרטי והציבורי. "אנו שונים מהותית ממתחרינו", אמר טרנר ולא נקב בשמות, "הם אומרים לארגונים לשים הכל בענן. אנו מאמינים שהעתיד טמון בשני שילובים – זה המחבר את הענן הפרטי והציבורי, וזה המחבר את התוכנות המקומיות המותקנות בארגון עם עננים חיצוניים. הייחודיות שלנו היא היכולת להציע ללקוחות את הבחירה בין האפשרויות השונות".

"מנמ"רים מדברים עימי על ארבעה היבטים", אמר טרנר: "חסכון בכסף, חסכון בזמן, הגדלת התפוקה וסיוע לצמיחה העסקית. הענן מביא ליעילות עסקית, כי הוא מצמצם את משאב היקר מכל של אנשי IT, וחוסך זמן וכסף. הענן מספק יעילות משמעותית בהיבט העסקי והטכנולוגי, והולם את צרכי המנמ"רים המצויים תחת לחצים עסקיים".

במסגרת מודל זה, הסביר, על המנמ"רים יהיה להפנים שחלק מהנתונים והיישומים יימצאו מחוץ לארגון. "תפקידו של המנמ"ר בעידן מיחשוב הענן יהיה מעניין יותר. הוא יצטרך לספק את היתרון התחרותי לארגון, ולא להתעסק בתשתיות, כמו שהוא עושה כיום", הסביר טרנר, "הענן יביא לניצול יעיל יותר של התשתיות, יוריד את עלויות המיחשוב, ויביא לגמישות העסקית הנדרשת לצד אספקת יותר שירותים למשתמשים. ארגונים יאמצו את ענני המיחשוב בשל היעילות והחיסכון, התפוקה והחדשנות, העלות והגמישות", אמר. הוא תיאר את שירותי מיקרוסופט אונליין וציין כי פלטפורמת Windows Azure תושק במרץ 2010.

טרנר ציין עוד, כי החברה משקיעה רבות במו"פ ובחדשנות. "בשנה הקשה של המיתון, 2008, כל החברות צמצמו את תקציבי המחקר והפיתוח שלהן. לא אנחנו. מיקרוסופט השקיעה בשנה החולפת 9.5 מיליארד דולרים בתחום. אנחנו במיקרוסופט רגישים וקשובים לחדשנות, ודואגים להתמקדות ולהשקעה במו"פ בארבעה שדות עיקריים: טכנולוגיות, תכונות חדשות, מוצרים ושווקים חדשים".

בהתייחסו למערכת ההפעלה החדשה, חלונות 7, אמר טרנר, כי "היא מציעה יכולות חדשות שהותאמו במיוחד לסביבה העסקית והארגונית, הכוללת בין השאר: סביבת עבודה בטוחה יותר, ניהול יעיל יותר, הורדת העומס על ההלפ-דסק, חוויית משתמש משופרת, שדרוג הביצועים, עמידה בדרישות רגולטוריות ועוד". הוא הציג מחקרים אותם ערכה החברה, לפיהם הטמעת חלונות 7 מפחיתה את עלויות ה-IT בארגון ב-50%, ומביאה לחסכון של 111-191 דולרים לשנה לכל תחנת קצה. זה קורה, הסביר, בשל חסכון בחשמל, במשך ההטמעה, בהקצאות, בניהול תחנות הקצה ובשירות עבורן.

"קיבלנו משובים טובים מאד על מערכת ההפעלה החדשה", אמר טרנר וציטט דו"ח של חברת המחקר IDC, לפיו חלונות 7 תייצר סביבה תעשייה (אקו סיסטם) של 320 מיליארד דולרים כבר ב-2010, וכי "שבעה מיליון אנשי IT ברחבי העולם, 19% מכלל כוח ה-IT העולמי, יעבדו על מערכות מבוססות חלונות 7 עד סוף שנת 2010, וכ-350 אלף חברות IT ימכרו מוצרים מבוססים על מערכת ההפעלה החדשה".

טרנר הזכיר שני לקוחות שהטמיעו את גרסת מערכת ההפעלה החדשה חלונות סרבר 2008 R2 – שירותי בריאות כללית ואגד. לדבריו, עלות הטמעת השרתים וניהולם – על בסיס טכנולוגיית הווירטואליזציה Hyper-V 2.0, שהיא חלק אינטגראלי מהמערכת, "הייתה כשליש מאשר VMware".

הוא העריך, כי שרתי חלונות בגרסתם החדשה יהיו מנוע הצמיחה המשמעותי של החברה בשנה הבאה.  לגבי שרת אקסצ'יינג' 2010, הביא טרנר סיפור לקוח של אל-על, ואמר כי "זו פלטפורמה עשירה למסרים ולשירותים". הוא סיים באומרו, כי "כולם רוצים ליצור ערך במעבר מטכנולוגיית מידע לטכנולוגיה עסקית. כולם רוצים לעשות יותר בפחות. מנהיגות IT אמיתית יכולה להוביל ולשנות את התרבות העסקית".

דני ימין, מנכ"ל מיקרוסופט ישראל, אמר, כי "מדובר בגל חסר תקדים של מוצרים חדשים, שישנו את הדרך בה ארגונים פועלים. הדור החדש של פתרונות מיקרוסופט למגזר הארגוני, ובראשם חלונות 7, תוכנן להתאים לסביבה כלכלית ועסקית מאתגרת, ולאפשר התייעלות עסקית משמעותית לארגונים והגדלה של תפוקת העובדים. הפתרונות מביאים לידי ביטוי חדשנות טכנולוגית שתסייע להגשמת היעדים העסקיים של הארגון, ותאפשר לארגונים התמודדות טובה יותר עם המציאות העסקית הקיימת".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים