עד כמה שומרת הרשת על פרטיות הילדים?
על פי הדו"ח השנתי של GPEN, עולה כי רק 31% מהאפליקציות והאתרים מיישמים מנגנונים להגבלת מסירת מידע אישי על ידי ילדים
שני שלישים (67%) מן האפליקציות והאתרים המיועדים לילדים אוספים מידע על ילדים – כך עולה מן הדו"ח השנתי של GPEN (ר"ת Global Privacy Enforcement Network) שפורסם היום. ובמשתמע מן הנתון הנ"ל, רק 31% מהאפליקציות והאתרים מיישמים מנגנונים להגבלת מסירת מידע אישי על ידי ילדים.
GPEN היא רשת המאגדת תחתיה רשויות אכיפה בתחום המידע האישי מרחבי העולם. הרשות למשפט, טכנולוגיה ומידע במשרד המשפטים (רמו"ט) חברה בוועד המנהל שלה, יחד עם הרשויות להגנת מידע מקנדה, אנגליה, הונג-קונג וארצות הברית. מטרת GPEN היא לקדם שיתוף פעולה בינלאומי בנושא הגנת הפרטיות והמידע. בתחילת דרכה, בשנת 2010, מנתה הרשת 13 רשויות בלבד, וכיום היא מונה 59 רשויות להגנת הפרטיות מ-43 מדינות ברחבי העולם.
במסגרת הדו"ח השנתי הוצגו נתונים אודות פרויקט "Sweep", שבחן היבטי שמירת פרטיות בכ-1,500 אפליקציות ואתרים המיועדים לילדים, שהעלו את הנתונים שלעיל, כמו גם נתונים נוספים הקשורים להיבטי שמירה על פרטיות של ילדים ופעולות אכיפה שנעשות בעולם בתחום.
לפי הנתונים, 50% מהאפליקציות והאתרים משתפים מידע עם צד שלישי, ורק 24% מהאפליקציות והאתרים מעודדים מעורבות הורית.
לעומת המצב בעולם, נראה כי בישראל הוא מעט טוב יותר: 79% מהאפליקציות והאתרים אשר נבדקו בישראל קיבלו ציון חיובי על שמירת פרטיות ילדים. אמנם, 74% מהאפליקציות והאתרים שנבדקו אוספים מידע אישי על ילדים, ו-63% מהם אף משתפים מידע עם צד שלישי, אך רובם גם מאפשרים התערבות הורית ומחציתם אף מספקים ממשק בקרה מיוחד להורים.
עוד עולה מהדו"ח השנתי, כי הרשת פעלה רבות על מנת להעשיר ולשפר את יכולת האכיפה של המדינות החברות בה, ובכלל זאת הושקה מערכת לשיתוף מידע, המאפשרת למדינות המעוניינות בכך לשתף פעולה בפעולות אכיפה. בנוסף, התקיימו 18 שיחות ועידה מקצועיות בנושאי פרטיות בעלי אופי גלובלי, שבהן נדונו נושאים שונים, כדוגמת פרטיות ילדים ו-Big Data. כדי להגביר את שיתוף הידע בין גופים דומים, הוקם גם פרויקט חדש בשם "Network of Networks", המקשר בין רשת GPEN לארגונים רלוונטיים אחרים, במטרה להעשיר את יכולות חברי הרשתות השונות ולאפשר להם לחלוק ידע ורעיונות.
עו"ד אלון בכר, ראש הרשות למשפט טכנולוגיה ומידע, אמר עם פרסום הדו"ח כי "מבט באפליקציות או בכותרות העיתונים מוביל למסקנה הברורה, כי ההגנה על המידע הינה עניין גלובלי, ולפיכך אכיפה של דיני הגנת הפרטיות דורשת תגובה גלובלית, שאותה מאפשרת רשת GPEN, ובה לרמו"ט יש חלק פעיל ומשמעותי. בהינתן המצב של שיתוף מידע וחשיפה מוגברת לטכנולוגיה, רמו"ט פועלת ותמשיך לפעול כרגולטור להגנת המידע האישי בישראל. רוב האפליקציות שנבדקו אמנם קיבלו ציון חיובי בשמירה על פרטיות, אך איננו קופאים על השמרים ומחויבים להמשך העשייה".
תגובות
(0)