מי אתה, מייקל דל?
המייסד והמנכ"ל הנמרץ התחיל מהלוואה של 1,000 דולר להקמת דל בגיל 19 והביא אותה להיות החברה המשגשגת שהיא כיום ● בימים אלה הוא מבקר בישראל
מייקל דל, מייסד ומנכ"ל החברה הנושאת את שמו (Dell), הוא אחד האנשים המרתקים בתעשייה. סיפור ההצלחה שלו, והקמת דל מהלוואה של 1,000 דולר לענק שהיא כיום, יכולים לשמש השראה לרבים וטובים. בימים אלה הוא נמצא בישראל.
דל הוא דובר המפתח בכנס שעורך היום (א') הסניף הישראלי של החברה. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, מתקיים ב-LAGO בראשון לציון תחת הכותרת Future Ready Tour, ומשתתפים בו מאות לקוחות החברה ושותפיה העסקיים, מנמ"רים ואנשי IT, ומובילים טכנולוגיים.
אמש נפגש דל עם ראש הממשלה, בנימין נתניהו. השניים שוחחו על החדשנות הישראלית, ההתפתחויות בענף והתרומה ההדדית – של דל לישראל ולהפך. במהלך הביקור הוא ייפגש גם עם בכירים בתעשייה, בהם ב-EMC ובסניף המקומי של דל.
זה אינו ביקורו הראשון של דל בישראל. הוא היה בארץ פעמיים בעשור הקודם. אלא שחשיבותו של הביקור הנוכחי היא על רקע המיזוג הגדול, בסכום של 67 מיליארד דולר, שבמסגרתו היא רכשה את EMC – עסקה שדל היה היוזם והמבצע שלה. זוהי עסקת הרכישה הגבוהה ביותר אי פעם בעולם ההיי-טק והיא תיצור "מפלצת IT", עם היצע מחשוב מגוון ללקוחות הארגוניים וניסיון להתחרות בשוק, המצוי בצמיחה איטית.
בפברואר 2013 החליטה הנהלת דל למכור את החברה למייסד והמנכ"ל, מייקל דל, ולקרן ההשקעות הפרטית סילבר לייק (Silver Lake), תמורת 24.4 מיליארד דולר, וכן להפוך אותה לחברה פרטית. מאז הבהיר דל שאין לו רצון שתאגיד הענק שבידיו יפעל כחברה ציבורית. עם כניסתו לתפקיד שינתה החברה את המיקוד שלה, כספקית של מחשבים אישיים, ומיצבה עצמה כשחקנית שפועלת בכלל עולמות ה-IT, לרבות בתחומי האחסון ואבטחת המידע.
הרכישה של EMC צפויה לסייע לה לפעול בצורה נרחבת יותר בעולם המחשוב הארגוני. בהיבט הגודל, שילוב עסקי EMC ודל יביא ליצירת שחקן שלישי בחשיבותו בעולם המחשוב הארגוני – לפי מחזור – אחרי HP ויבמ (IBM). צירוף השתיים יהפוך לתאגיד ענק עם מחזור שנתי של יותר מ-80 מיליארד.
היהודי שעשה מיליארדים בכוחות עצמו
מייקל סיית דל נולד ב-1965 ביוסטון, טקסס, להורים יהודים. ב-1984, והוא בן 19 בלבד, ביקש דל הלוואה של 1,000 דולר מסבו וסבתו כדי לפתוח חברת מחשבים. בבסיס ההצלחה העסקית של החברה עמד הרעיון "חתוך את איש הביניים", משמע – להיפטר מהמתווך. דל העריך – ובצדק – כי מכירה ישירה של מחשבים אישיים מהחברה, ולא דרך חנויות קמעוניות, תוזיל את המוצרים, וגם תאפשר להתאים את המחשבים לצרכי הלקוחות. החברה בראשות דל הייתה הראשונה שסיפקה שירות תמיכה המגיע עד לבית הלקוח.
ב-1985 כבר העסיק דל 30 עובדים. בקיץ של אותה השנה החלה החברה, שיושבת בראונד רוק, טקסס, לייצר את המחשב הראשון שלה שבנוי מחלקים מקוריים. ב-1988 הונפקה דל בנאסד"ק ומכירותיה עמדו על 159 מיליון דולר. שנה לאחר מכן, בהיותו בן 24 בלבד, זכה דל בתואר "יזם השנה". ב-1992, בהיותו המנכ"ל הצעיר ביותר, בן 27, החברה בראשותו נמנתה ברשימת 500 החברות האמריקניות הגדולות ביותר.
דל דורג בשנה שעברה במקום ה-47 ברשימת עשירי העולם של פורבס (Forbes), ולו הון אישי של 19.2 מיליארד דולר.
דל ישראל
הסניף המקומי של דל הוקם ב-1998 ומנה אז עובדים בודדים עם מחזור מכירות של כמה מיליוני שקלים. כיום יש לדל בישראל מאות עובדים, עם גידולים של עשרות אחוזים משנה לשנה. הנוכחות של החברה בארץ היא של מו"פ והיא לא קשורה למחשבים שולחניים או ניידים.
בשנים האחרונות הוביל דל רכישה של עשרות חברות, לטובת הרחבת ההיצע של החברה לארגונים. בתחילת 2010 רכשה החברה את אקסהנט (Exanet) תמורת יותר מ-12 מיליון דולר. על בסיס הרכישה היא הקימה ב-2011 את מרכז המחקר והפיתוח שלה בישראל, שעוסק, בין השאר, בפיתוח אלגוריתמי אחסון בסביבת NAS. לאחר הרכישה, המוצר אותו פיתחו ב-Exanet הפך למערכת ההפעלה של מוצרי האחסון של דל.
המרכז הישראלי נמצא בהרצליה, יחד עם סניף המכירות המקומי של דל. מרכז הפיתוח שלה בארץ מכיל מעבדת אחסון ייחודית, אחת מתוך שלוש מעבדות של החברה לתחום בעולם והיחידה מחוץ לארצות הברית.
רכישה נוספת של דל הייתה ביולי 2012, אז היא קנתה את קווסט (Quest Software) תמורת 2.4 מיליארד דולר. הנרכשת פועלת בעולמות ניהול בסיסי הנתונים, ניהול השרתים, ניהול סביבת המשתמשים, הגנה על המידע וגיבויו, ניהול זהויות וניהול גישה, וכן ניטור ביצועים. קווסט מפעילה מרכז מו"פ באור יהודה, שמבוסס על רכישת עבר שלה – זו של הסטארט-אפ הישראלי נפטון, אותו היא רכשה ב-1999. עשור לאחר מכן, ב-2009, רכשה קווסט את הסטארט-אפ הישראלי מונוספיר (MonoSphere), המפתח פתרונות תוכנה לניצול משאבי אחסון וגיבוי נתונים, תמורת סכום לא ידוע. מרכז המו"פ של קווסט בארץ מתמחה בשני תחומים: ניטור ודיאגנוסטיקה למסדי נתונים – ומחשוב ענן.
תגובות
(0)