נשים בערב הסעודית יצאו בקמפיין נגד אובר

הן זועמות על כך שהחברה תקבל 3.5 מיליארד דולר מקרן השקעות של המדינה, שבה עדיין אסור לנשים לנהוג

אישה סעודית נוהגת - למרות האיסור. צילום: BigStock

העסקה הגדולה בין אובר (Uber) לערב הסעודית מעוררת זעם בקרב הנשים במדינה המוסלמית הגדולה, שהיא המדינה היחידה בעולם שבה לנשים אסור לנהוג.

עיקר הכעס הוא על כך שלדברי המבקרים, ההשקעה של 3.5 מיליארד דולר על ידי קרן השקעות ציבורית של ערב הסעודית באובר אין פירושה רק שהממשלה מרוויחה מאיסור הנהיגה על נשים, אלא היא אף מעודדת את מדיניות ה-"בלי נשים מאחורי ההגה" של המדינה. ההשקעה היא חלק מצעדי מדינת המפרץ השמרנית להטות את הכלכלה לתחומים שהם לא נפט.

הנושא עורר שרשרת תגובות ואף קמפיין ברשתות החברתיות, תחת ההאשטאג ו-#נשים_סעודיות_מכריזות_על_חרם_על_אובר. הקמפיין זכה להדים נרחבים בעיקר מצד נשים, אך גם של גברים התומכים בכך. נשים שלחו תמונות שמראות כיצד הן מוחקות את האפליקציה של אובר מהמכשיר שלהן.

אחד הגברים התומכים בקמפיין כתב: "ההשקעה של ערב הסעודית באובר היא ההוכחה הגדולה ביותר שאיסור הנהיגה על נשים הוא שיקול כלכלי טהור. הדת והחברה הן רק תירוצים, שמשטים במאמינים".

אחת הנשים כתבה: "אני מרגישה גועל שאתם חיים על המסכנות של הנשים, שאסור להן לנהוג. כן, בגללכם המצב שלנו גרוע יותר!!" ואישה אחרת ציינה כלפי אובר: "אנחנו נלחמות שנים כדי להשיג את הזכות שיש לכל אישה בעולם הזה. עכשיו, בגללכם, איבדנו את התקווה".

"הם משקיעים בסבל שלנו"

אובר פועלת בריאד, בירת ערב הסעודית, מאז 2014, לצד חברה מתחרה. היא פופולרית מאוד בקרב הנשים הסעודיות, שנאסר עליהן לנהוג ולכן הן נאלצות לשלם לנהגים, רובם זרים, או לסמוך על בני משפחה ממין זכר שיסיעו אותן.

"הם משקיעים בכאב שלנו, בסבל שלנו", אמרה חאתון אל-פאסי, היסטוריונית מדוחא, המלמדת באוניברסיטת קטאר. "הדבר הזה ממסד את הנחיתות והתלות של הנשים והופך אותן ליעד השקעה".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים