שמונה סטארט-אפים מישראל – בחצי גמר תחרות חדשנות סינית

גמר התחרות, The Global Innovation Awards 2016, ייערך בבייג'ינג באוגוסט ● הזוכים יקבלו 1.5 מיליון דולר ואפשרות לחשוף את הפתרונות שלהם בפני משקיעים מסין וממדינות נוספות

ישראל וסין - הפאזל גדול מסך חלקיו. אילוסטרציה: BigStock

שמונה סטארט-אפים ישראליים נבחרו לשלב חצי הגמר בתחרות החדשנות הבינלאומית The Global Innovation Awards 2016, ששלב הגמר שלה ייערך בבייג'ינג באוגוסט הקרוב.

באירוע שיתקיים בתל אביב ביום ב' הקרוב יתמודדו הסטארט-אפים מישראל על הזכות להתחרות מול חברות מארצות הברית, אירופה וסין. הזוכים בשלב הגמר יזכו בפרסים בסך 1.5 מיליון דולר במזומן וללא אקוויטי, הזדמנות להשקעה באמצעות קרן מיוחדת של 25 מיליון דולר שהקימה Shengjing360 Group לרגל התחרות, וחשיפת הפתרונות הטכנולוגיים שלהם בפני משקיעים וחברות מסין ומשאר העולם.

התחרות, שמתקיימת זו השנה השנייה ברציפות, היא פרי יוזמה של חברת הייעוץ הסינית Shengjing360 Group, והיא נערכת בסין, ישראל, ארצות הברית ואירופה. את התחרות בישראל מובילה קרן ההון-סיכון JVP בשיתוף גופים בולטים בתעשיית ההיי-טק הישראלית, שליוו את התהליך ואת בחירת הפיינליסטים, בהם EMC, מיקרוסופט ונצ'רס (Microsoft Ventures), פועלים טק, ארנסט אנד יאנג (EY) ישראל, HFN ונאוטילוס (AOL).

התחרות הושקה בישראל במרץ השנה ומתוך 140 סטארט-אפים, המייצגים חתך מגוון של ההיי-טק הישראלי, העפילו לגמר המקומי שמונה חברות. חבר השופטים בתחרות כולל בכירים בהיי-טק הישראלי ובכירים מ-Shengjing360 Group.

לדברי יואב צרויה, שותף בקרן JVP ושופט בתחרות הגלובלית בסין, "לעומת התחרות בשנה שעברה, ניתן להבחין בשינוי מבחינת תמהיל הסטארט-אפים והמוטיבציה אל מול השוק הסיני. בין היתר, אנחנו עדים לייצוג נמוך יותר של חברות בתחום האינטרנט. נחשפנו לחברות רבות, שהגיעו עם תפיסה מגובשת יותר מבעבר ביחס לאסטרטגיה העסקית שלהן והפוטנציאל שסין והשווקים באסיה מציעים לחדשנות הטכנולוגית הישראלית".

הוא ציין כי "מדובר בשינוי משמעותי, שכן קיימת הבנה גדולה יותר להיותה של סין שוק מפתח ולא רק אפיק לגיוס הון. זאת, הן כתוצאה מהנוכחות ההולכת וגוברת בפעילות של גורמים סיניים בישראל והן הודות להישגים המרשימים של שלושת הפיינליסטים הישראליים מהשנה שעברה, שזכו לזינוק דרמטי בגיוסים ובהשקעות, גיוס לקוחות חדשים וחשיפה רבה".

שמונת הפיינליסטים

החברות שעלו לחצי הגמר הן:

PayKey – פלטפורמה המאפשרת תשלומים בכל אחת מהרשתות החברתיות. הטכנולוגיה של החברה מגשרת על הפער בין בנקאות (לקוחות הבנקים) לבין אינטרקציות חברתיות (רשתות חברתיות). בימים אלה החברה מצויה בשלב מתקדם של פיילוט עם Citi ועם עוד חמישה בנקים בחו״ל, במטרה להנגיש את הטכנולוגיה ללקוחות שלהם.

Boomerang – חברה שמפתחת מערכת גנטית לטיפול בסרטן, בהתבסס על עקרון של שער לוגי. באמצעות שימוש בטכנולוגיית CRISPR וכלי הנדסה גנטית, המערכת של Boomerang מופעלת רק בנוכחותם של שני מרקרים ייחודיים לסרטן, ובכך מבטיחה ספציפיות גבוהה ורעילות נמוכה, על פי החברה. המערכת מתוכננת להרוג תאי סרטן על ידי ייצור של מספר חלבונים בעלי אפקט הרסני על התא החולה ומאפשרת טיפול מותאם אישית, המבוסס על הגנטיקה של כל מטופל.

Aerial Guard – חברת תוכנה שמפתחת מערכת ניווט אוטונומית לכלים בלתי מאוישים. היא מתמקדת בכלים אוויריים בשוק האזרחי ומספקת ליצרני רחפנים יכולות אוטונומיות כגון ניווט חכם, חישה והימנעות ממכשולים. כך יכול הכלי לנווט בסביבה רוויית מכשולים, תוך כדי ביצוע המשימה שאליה הוא יועד.

GreenIQ – החברה פיתחה רכזת גינה חכמה ששולטת בתזמון השקיית הגינה, בהתבסס על נתוני מזג אוויר עכשוויים וחזויים. על פי GreenIQ, הפתרון שלהם חוסך עד 50% מצריכת המים מחוץ לבית. הרכזת החכמה מתחברת לרשת האינטרנט האלחוטית הביתית או דרך חיבור סלולרי. היא ניתנת לשליטה מכל מקום ובכל זמן דרך אפליקציה לסמארטפונים, טאבלטים ומחשבים אישיים.

NiniSpeech – סטארט-אפ שמציע פתרונות לתחום הפרעות התקשורת. כ-30 מיליארד דולר מושקעים מדי שנה בטיפולים בהפרעות תקשורת, אלא שהתחום נותר מסורתי וחף מטכנולוגיות, והתוצאות הטיפוליות עגומות – כ-84% הישנות בטיפולי גמגום. מ-NiniSpeech נמסר כי החברה מציעה פתרונות דיגיטליים שמשפרים את חוויות המטפל והמטופל ומיטיבים את התוצאה הטיפולית – בעלויות נמוכות.

Yoobic – מספקת פתרונות סלולריים בתחום היצרנות ומאפשרת למותגים לשתף פעולה ביעילות רבה יותר עם קמעונאים, על מנת לשפר את חווית הקנייה בחנות ולהגדיל את ההכנסות.

Imagry – סטארט-אפ שעוסק בתחום לימודי המכונה. הוא פיתח טכנולוגיה לזיהוי אובייקטים בתמונות ובווידיאו, שניתנת להטמעה במכשירים ניידים. הפתרון מאפשר לזהות כ-30 אלף אובייקטים בתמונות וכן לעקוב במקביל אחר מספר רב של אובייקטים בווידיאו.

Techsomed – מפתחת מערכת לניטור ובקרה בזמן אמת לתהליכי הרס רקמות בחום (אבלציה) בתחומי האונקולוגיה, קרדיו, יתר לחץ דם ועוד. מהחברה נמסר שטיפולי אבלציה סובלים משיעור גבוה של כישלונות וסיבוכים שלאחר טיפול, מכיוון שלרופא המטפל אין אינדיקציה בזמן אמת איזו רקמה נהרסה ואיזו לא. למעשה, לדבריהם, הטיפול נעשה "על עיוור". "הטכנולוגיה שלנו, בפעם הראשונה, יכולה לנטר ולשלוט בתהליך האבלציה על ידי מעקב באמצעות אולטראסאונד תלת מימד, אחר התגובה הביולוגית של הרקמה לחימום. בכך אנחנו מסוגלים להפוך את טיפולי האבלציה למדויקים ובטוחים", נמסר מ-Techsomed.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים