רכישת ענק בעולם השבבים: Analog Devices קונה את Linear ב-15 מיליארד דולר

שתי החברות פועלות בתחום השבבים האנלוגיים ומתרכזות בייצור שבבים שמעבירים מהעולם הפיזי לזה הדיגיטלי נתונים כמו אור, חום וקול

Analog Devices ו-Linear Technology - זו הרוכשת וזו הנרכשת

עסקת ענק בשוק יצרניות המוליכים למחצה: Analog Devices תרכוש את Linear Technology בעסקת מזומנים ומניות שתסתכם בכ-14.8 מיליארד דולר. שתי החברות פועלות בתחום השבבים האנלוגיים.

מדובר בעסקת מיזוג שבסופה עתידים בעלי המניות של Linear להחזיק בכ-16% ממניות החברה המשולבת. העסקה מבטאת עלות של כ-60 דולר למניה של הנרכשת – פרמיה של כ-24% לעומת מחיר הסגירה של מניית החברה שלשום (ב').

שתי החברות, שנחשבות ליחסית קטנות בענף, מתרכזות בייצור שבבים שמעבירים מהעולם הפיזי לזה הדיגיטלי נתונים כמו אור, חום וקול. הן מספקות את הטכנולוגיה שהן מציעות לתחומי התעשייה, הרכב והתקשורת. כמו כן, שתיהן מספקות שבבים לתעשיית הטלפונים החכמים ובין הלקוחות הגדולים של Analog נמצאת אפל (Apple).

Linear מציעה בנוסף פתרונות ניהול צריכת כוח – עוד תת תחום שצובר פופולריות בתעשיית הטלפונים, שמחפשת להוציא יותר זמן עבודה מהסוללות המותקנות בהם.

עם זאת, העסקה נובעת במהותה גם היא מהנטייה של שוק יצרניות השבבים להסתדר מחדש בעקבות הגידול בעולם האינטרנט של הדברים והציפייה כי מדובר יהיה בגידול מהיר. השבבים האנלוגיים שמיוצרים על ידי שתי החברות אמנם זולים במיוחד בפני עצמם, פחות מדולר ליחידה, אבל שולי הרווח שלהם נחשבים לגדולים מאוד, כי מדובר בשוק משנה, בו קווי הייצור החזירו כבר מזמן את ההשקעה בהם.

"אחת ועוד אחת זה יותר משתיים"

"לשילוב זה של Linear עם Analog יש פוטנציאל ליצור חיבור בו אחת ועוד אחת זה באמת יותר משתיים. שתי החברות מתאימות מאוד האחת לשנייה", אמר בוב סוונסון, יו"ר ואחד ממקימי Linear.

המיזוג בין החברות יאפשר להן להתמודד טוב יותר מול מי שנחשבת כיום לחברה המובילה בתחום השבבים האנלוגיים, טקסס אינסטרומנטס (Texas Instruments).

מדובר בעסקת ענק נוספת בתעשיית השבבים, לאחר שבשבוע שעבר דווח על רכישת הענק של ARM, מתכננת השבבים הבריטית שמובילה את שוק הטלפוניה, ב-32 מיליארד דולר בידי קבוצת סופטבנק (SoftBank) היפנית. בשנה שעברה רכשה Avago Technologies את ברודקום (Broadcom) בעסקה של 37 מיליארד דולר, תוך שהיא מאמצת את שמה של הנרכשת, אך הופכת אותה לציבורית. אסור גם לשכוח את העסקה שאולי התחילה את הגל הנוכחי: NXP העבירה לבעלי המניות של פריסקייל (Freescale Semiconductor) סכום של כ-12 מיליארד דולר.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים