קרן הקלינטונים שכרה חברת סייבר מחשש לפריצה
אנשי הקמפיין של קלינטון מודאגים כי האקרים השיגו מיילים והודעות קוליות שיחשפו אנשים שתרמו לקרן קלינטון ותוגמלו בגישה ישירה למועמדת לנשיאות, הילרי קלינטון, או לבעלה הנשיא לשעבר ביל קלינטון
אנשי קרן הצדקה של ביל והילרי קלינטון שכרו את שירותי חברת אבטחת המידע FireEye. זאת, על מנת לבחון את מערכות המחשוב והנתונים של הקרן, לאחר שהתגלו ראיות כי הן נפרצו.
עד כה, שום הודעה או מסמך שעלול היה להיגנב מקרן קלינטון, היושבת בניו יורק – לא נחשף בפומבי.
אנשי הקמפיין של קלינטון מודאגים כי האקרים השיגו מיילים והודעות קוליות שיחשפו אנשים שתרמו לקרן קלינטון ותוגמלו בגישה ישירה למועמדת לנשיאות, בעת שהיא הייתה מזכירת המדינה, או לבעלה, הנשיא לשעבר ביל קלינטון.
שני פקידי ממשל אמריקני העוסקים באבטחת מידע, אמרו ל-New York Daily News, כי בדומה להאקרים שפרצו לוועידת המפלגה הדמוקרטית ולפריצות נוספות שבוצעו במערכי המחשוב של הדמוקרטים – כך גם בפריצה הנוכחית, אם הייתה – השתמשו בטכניקת "spear phishing" כדי להשיג גישה לרשת התקשורת והמחשבים של הקרן .
טכניקות אלו כוללות יצירת הודעות דוא"ל מזויפות, או הפנייה לאתרים שקריים – על מנת להשיג גישה לתיבות הדואר האלקטרוני של עובדי קרן קלינטון, ולאחר מכן – לקרן עצמה.
אותם פקידי ממשל אמרו כי ההאקרים השתמשו באותן טכניקות בהם נעשה שימוש בפריצות עבר לגופי המפלגה הדמוקרטית, המעידות כי סוכנויות הביון הרוסי ביצעו אותן – ישירות או דרך גופים שפעלו מטעמן. הקרמלין כבר דחה בעבר את הטענות על מעורבות של מוסקבה במערכת הבחירות לנשיאות בארצות הברית והגדיר אותן כאבסורד.
פרשת ווטרגייט – הגרסה האלקטרונית
לפני ימים אחדים דווח על עוד פריצה, שנייה במספר, למחשבי המפלגה הדמוקרטית. קבוצת האקרים, ואולי האקר בודד – אשר כינתה את עצמה Guccifer 2.0 פרסמה בסוף השבוע האחרון אלפי פרטים אישיים של דמוקרטים – פעילים ואוהדים. הנתונים כוללים שמות, מספרי טלפון, כתובות מייל, כתובות מגורים ועוד.
חלק מהדיווחים גרסו כי מדובר בהאקר בודד, ואילו חלק מחוקרי אבטחה טענו כי האקרים זרים, רוסיים, או הפועלים מטעם רוסיה – הם מי שמאחורי הפריצה. לאחר קבלת מבול של הודעות קוליות מגונות והודעות טקסט, ננסי פלוסי, מנהיגת המיעוט הדמוקרטי בבית הנבחרים, הודיעה בשבת לחבריה על "פרשת ווטרגייט – הגרסה האלקטרונית", והזהירה אותם שלא לאפשר לבני משפחותיהם לענות לטלפונים שלהם, או לקרוא טקסטים של דואר נכנס במחשבים שלהם.
יעד הפריצה היה הוועדה של הקמפיין הדמוקרטי לקונגרס, DCCC, כמו גם גופים אחרים במפלגה הדמוקרטית.
בפריצה הראשונה נחשפו תכתובות שהצביעו על העובדה לפיה חברי המפלגה ובכיריה לא שמרו על נייטרליות בהתמודדות שבין הילרי קלינטון וברני סנדרס – אלא הם פעלו בשקט ומאחורי הקלעים בעד קלינטון.
הדבר אירע בחודש שעבר, ובעקבותיו עלה כי האקרים שפועלים בשירות המודיעין הרוסי, הם שעומדים מאחורי הפריצה לשרתי הדואר של המפלגה הדמוקרטית בארצות הברית, גניבת תכתובות הדואר האלקטרוני של המפלגה הדמוקרטית – והדלפתם. גם במטה הבחירות של קלינטון הפנו אצבע מאשימה כלפי הממשל הרוסי. על פי הדמוקרטים, רוסיה מנסה לסייע לדונלד טראמפ, מועמד המפלגה הרפובליקנית לנשיאות ארצות הברית.
ההאשמות של הבית הלבן ושל אנשי המפלגה הדמוקרטית, בדבר זהותם הלאומית של הפורצים, קיבלו חיזוק מקצועי. חוקרי אבטחת מידע ציינו כי שרתי המפלגה הדמוקרטית היו נתונים לפריצה של האקרים המצביעה בבירור כי זו עבודת המודיעין הרוסי, כפי שהתאפיינה ממתקפות שנערכו בעבר.
לא נמסרה תגובה מקרן קלינטון לידיעה. מ-FireEye נמסר כי החברה לא יכולה לדון בזהות לקוחותיה.
תגובות
(0)