הסוף לטופסולוגיה?
כמעט כולנו נתקלים בטפסים רבים במהלך החיים, שאנחנו צריכים לבזבז המון זמן ואנרגיה כדי למלא אותם ● לקאזם חג'אזי, סטודנט מלוד, זה נמאס והוא הקים סטארט-אפ שעובד בימים אלה על מציאת פתרון לנושא
קאזם חג'אזי, בן 25 בסך הכול, זוכר היטב מתי נבט במוחו הרעיון לאפליקציה חדשה. טוב, זה לא קרה כל כך מזמן – מתישהו בשנה שעברה, זמן קצר לפני תחילת שנת הלימודים השלישית שלו במרכז האקדמי פרס.
חג'אזי עבר אז, כמדי שנה אקדמית, תהליך רוטיני של מילוי טפסי מלגות. מדובר בנוהל מוכר ומפרך שליווה אותו ואת חבריו בפקולטה למינהל עסקים של המכללה. "מאוד הותשתי", הוא מודה בחיוך. "כסטודנט בכלל, וכחלק מקהילת הסטודנטים מלוד, הטופסיאדה הזו היא חלק אינטגרלי מהחיים שלנו. כמעט שלא עובר יום מבלי שאנחנו נדרשים למלא איזשהו טופס: שכירות, הסכמים שונים, דו"חות כאלה ואחרים. לעתים קרובות אנחנו ממלאים את אותם הטפסים מדי חודש או שנה".
לפני שאתם עטים על חג'אזי וצווחים במקהלה שגם אתם מכירים את אותה הפרוצדורה ובכלל, נדמה לכם שאופן השימוש בטפסים כיום זהה כמעט לחלוטין לדרך בה גם ההורים שלכם פעלו, והכי הייתם שמחים אם ניתן היה לדלג על השלב הזה, כדאי לקחת נשימה. מדוע? כי חג'אזי חשב על רעיון כיצד להקל על כל העניין והתחיל להוציא אותו אל הפועל. יצא מזה סטארט-אפ.
"בתחילת הדרך, עוד לפני שבכלל עלה במוחי הרעיון לייסד את AutoForm, חשבתי לעצמי: 'מה הבעיה? אמצא את הפתרון לסרבול באפליקציות השונות ברשת'. אבל טעיתי. החיפושים אחר מתן מענה לטופסיאדה העלו חרס. ואז החלטתי לקחת את זה צעד קדימה".
מה זה אומר?
"התחלתי לדבר עם אנשים בסביבה הקרובה. שאלתי חברים: 'אם הייתה פלטפורמה כזו – הייתם משתמשים בה?' בהמשך פניתי לאנשים שיכולים לתת תשובות יותר פרקטיות. תוך כדי תנועה שמעתי על PresenTense (קהילת יזמים חברתית – א"ג). היה לי ברור שכדי שאגשים את החלום אצטרך לעבוד עם קהילה של יזמים שאצטרף אליה ושאצטרך זמן מסוים כדי ללמוד".
ומה למדת?
"שמשלב הרעיון ועד ההגשמה שלו במציאות יש פער גדול, וצריך להתחיל לצמצם אותו".
התחלת לדבר כמו היי-טקיסט.
"לפחות את זה למדתי", אמר בצחוק.
רעיון טכנולוגי פשוט – במקום מילוי טפסים מייגע
נראה שחג'אזי עלה על משהו – שהאפליקציה הזו, חרף העובדה שאין עוד מוצר מוגמר ושהפיתוח הטכנולוגי נמצא עדיין בחיתוליו, אמנם יכולה לענות על צורך קיים. הרי בכל פעם שבה אנחנו נאלצים למלא טופס אונליין, עלינו לשלוף פרטים שמזמן לא בשימוש, כמו תאריך גיוס, תאריך שחרור, מספר אישי, תחילת שנת לימודים אקדמית ועוד. הטפסים אונליין שמוצעים כיום הם פתרונות חלקיים בלבד, שכן יש טפסים רבים שעדיין לא עלו לרשת ומצוקת המילוי החוזר, פעם אחר פעם, של אותם פרטים טרם נפתרה. יש סיבה נוספת: לעתים צריך להדפיס את הטפסים ולמלא אותם בכתב יד. הדבר מעכב ואף מונע מאוכלוסיות שונות להגיש טפסים שלפעמים עולים להם בחוסר מימוש של זכויות.
הרעיון הטכנולוגי, כאמור, פשוט: מערכת אפליקטיבית שתאפשר למשתמש לשמור נתונים שהוזנו. שמירתם תאפשר מילוי אוטומטי בטפסים הבאים.
עולה כאן בעיה של אבטחת מידע…
"נכון ולא כולם ירצו למסור מידע. אנחנו מציעים פתרון משולב שעדיין נמצא בעבודה. בגדול, הפרטים שהמשתמש יבחר לחשוף יישמרו בענן של האפליקציה, בלי שלמישהו אחר תהיה גישה אליהם".
במה שונה האפליקציה שלכם מהמתחרים?
"אני מחלק את המתחרים שלנו למספר קבוצות: הקבוצה הראשונה, שגוגל כרום (Google Chrome) מייצגת אותה לצורך העניין, שומרת את המידע שהוזן בפעם הראשונה ובכל פעם שהמשתמש נכנס למלא טפסים הן משלימות לו את המידע ברגע שהוא מתחיל להזין אותו. קבוצה נוספת מציעה שירות דומה במהותו מבחינת הנדסת הטפסים, בעיקר מסמכי PDF, ואותה מייצגות, לצורך העניין, INK ו-Easyform. צריך לזכור שהן פונות בעיקר לחברות עסקיות ומסייעות להן להנגיש את הטפסים בעיקר לעובדים שלהן, כמו למשל מילוי טופס 101. סוג שלישי של מתחרים הם כאלה שאמנם מאפשרים לערוך מסמכי PDF אבל פונים לקהל יעד אחר משלנו ולא נותנים את אותו השירות".
מה יהיה הייחוד של AutoForm?
"השם שלנו מגלם את התשובה: AutoForm – מילוי אוטומטי. הפתרון שלנו יחסוך בזמן של המשתמש במובן הכי פרקטי של המילה. נבנה עבור המשתמש טופס גנרי שאותו ניתן למלא פעם אחת מראש ואז בכל פעם שהמשתמש ייכנס אליו – יישלפו הנתונים. גם אם יהיה שדה חדש, הוא יתווסף למאגר ובפעם הבאה הוא יישלף באופן אוטומטי. נתחיל עם הקהל הסטודנטיאלי ומשם אנחנו מקווים לגדול. חוץ מזה, נשתדל להנגיש את האפליקציה בכך שניתן יהיה למצוא אותה במאגר בצורה פשוטה".
"יותר ויותר סטארט-אפיסטים מהמגזר הערבי"
חג'אזי הוא אחד הסטארט-אפיסטים שמגיעים מהמגזר הערבי – שמספרם אמנם הולך וגדל, אבל עדיין לא כל כך מורגש בקהילה של אומת הסטארט-אפ. "עד שהצטרפתי ל-PresenTense כמעט שלא הכרתי יזמים מהמגזר הערבי", אמר. "אני שמח שאני לא לבד ולאט לאט רואים עוד ועוד סטארט-פיסטים מהמגזר. אני מאוד מקווה שבעתיד, אנחנו נהיה אלה שנלווה את היזמים הצעירים".
אתה חייב להסביר לי מה פירוש השם קאזם…
"זה שם נדיר גם במגזר הערבי. הוא נפוץ בעיקר בטורקיה ובעיראק. בכל מקרה, משמעות השם היא אדם שליו ורגוע".
האם זה הולם אותך?
"נאמר זאת כך: בתקופה האחרונה אני עושה הכול כדי שהוא אכן יהלום אותי. לפעמים אני אפילו מצליח".
תגובות
(0)