"שיתוף פעולה עם סאפ יאפשר לעסקים להשתמש בתצפיות מהחלל"
כך אמר ד"ר קרסטן לינץ, קצין פיתוח עסקי בסאפ ● לדבריו, "השותפות בינינו לבין סוכנות החלל האירופית סוללת את הדרך לתחום חדש של יישומים עסקיים גיאו-מרחביים; זה יביא לעסקים יתרון תחרותי, ייצור עוד משרות היי-טק וישפר את אורח החיים"
שיתוף הפעולה בין סאפ (SAP) לסוכנות החלל האירופית מביא להכרזה על שירות חדש בפלטפורמת HANA של SAP – שירות ניתוח תצפיות כדור הארץ.
"זה יהיה מעין שוק שבו ניתן יהיה לקבל מידע מעובד לפי דרישת הלקוח. פירקנו את השירותים הללו למיקרו-שירותים שלקוחות, שותפים ואף חברות סטארט-אפ יוכלו ליצור יישומי חלל על פלטפורמת HANA לשימושים עירוניים, סביבתיים, חקלאיים, ניטור אסונות טבע ועוד", כך אומר ד"ר קרסטן לינץ, קצין פיתוח עסקי בסאפ, בראיון לאנשים ומחשבים במהלך כנס SAP TechEd שהתקיים בשבוע שעבר בברצלונה שבספרד.
לדבריו, "לווייני סנטינל (Sentinel) האירופים הם הספקים הגדולים ביותר של נתוני תצפית כדור הארץ ברחבי העולם. אחד האתגרים גדולים הוא להמיר את הררי הנתונים כך שיהפכו למידע ספציפי ללקוח. עיבוד בקנה מידה גדול הינו הדבר הדרוש כדי לענות על אתגר זה וכך להביא את הנתונים למשתמשים ולא להיפך".
"השירות מספק ממשק תכנות יישומים (API) המאפשרים גישה רציפה לנתוני לוויין היסטוריים ולנתונים בזמן אמת", אמר לינץ. "הדבר צפוי להיות בשימוש על ידי סוכנויות ממשלתיות וחברות במגוון של תעשיות – מביטוח לכרייה, שירותים וקמעונאות, כדי לקבל תובנות לגבי שאלות כגון היכן למקם קווי חשמל חדשים, היכן לבנות חנות חדשה וכדומה".
לחשב עלויות וסיכונים ולקבל תובנות
"השותפות עם סוכנות החלל האירופית שלנו סוללת את הדרך לתחום חדש של יישומים עסקיים גיאו-מרחביים, כך שניתן לצמצם את הפער בין תצפית כדור הארץ מסורתית לבין עולם העסקים הדיגיטליים," הוסיף לינץ.
"הדבר פותח עתיד מזהיר עבור יישומים כגון חקלאות דיגיטלית, ניהול צינורות גז ותכנון משופר של ערים חכמות. הוא יביא לעסקים יתרון תחרותי, ייצור משרות היי-טק חדשות וישפר את חייהם של כל האזרחים".
במושב הפתיחה של האירוע הציגה חברת הביטוח Munich Re את השימוש בשירות ניתוח תצפית כדור הארץ כדי להגיע לתובנה ולחזות ההשפעה העתידית הפוטנציאלית של אסונות כגון רעידות אדמה, הצפות ושריפות יער, מנתונים היסטוריים ועדכניים.
"בכל שנה, שריפות משפיעות על הטבע, על האנשים ועל בתיהם ועסקים", אמר אנדראס סיברט, ראש פתרונות גיאו-מרחביים ב-Munich Re. "בעוד כיוון וקצב התקדמות האש קשים לניבוי, מינוף נתוני הלוויין מאפשרים לנו לחשב עלויות וסיכונים הקשורים בשריפות בדיוק רב יותר, ואף לקבל תובנות על הסיכויים לשריפות בכל איזור נתון. הדבר יעזור לנו לשמור על עלויות נמוכות עבור לקוחותינו".
לדבריו, "השוואה של הנתונים לפני ואחרי ומיפוי השריפות על פני מספר שנים, יאפשרו לנו לדעת היכן בדיוק פגעה השריפה ולמנוע דרישות שווא מאנשים שהיו באיזורים סמוכים ולא באמת נפגעו".
"חייבים לדאוג שהעבודה תהיה סיסטמטית"
סיברט סיכם ואמר כי "אנחנו גם יכולים לדעת עם תחילת השריפה כמה כסף בסיכון, ומי יושפע. למשל בתי חולים שיידרשו לקלוט את כל הנפגעים. אנחנו גם לוקחים את זה צעד נוסף קדימה – צופים היכן יהיו שריפות, ומיישמים את זה במקומות אחרים. לדוגמה, באמריקה יש שריפות באיזורים רבים – אך בריטניה נקייה, אולי בגלל הערפל. אנחנו לוקחים את התמונות של ESA, משלבים עם תמונות מהלקוחות שלנו כדי להבין את הסיכונים וכדי לסייע למנוע שריפות יער בעתיד".
ניקולאוס הנובסקי, מנהל תחום הקרקע במחלקת התפעול של סוכנות החלל האירופית, אמר על במת מליאת הפתיחה של הכנס כי "משימות החלל ייצרו תמיד כמויות אדירות של מידע. אנחנו עומדים לשגר צי לוויינים ברזולוציה גבוהה שייצרו הרבה נתונים ואנחנו חייבים להבין את כל המידע. מדובר בזרימה רציפה של נתונים – לא בפרויקט חד-פעמי".
לדבריו, "ESA נדרשת להשתלט על זרם נתונים בנפח שלא ראינו עד כה. הדבר ישנה את כל הארכיטקטורה של תפעול משימות חלל ולכן אנו בונים שיתופי פעולה עם גופים שיש להם יכולת כזו".
"הגענו גם לקצה גבול היכולת להעביר נתונים למשתמשים", סיכם הנובסקי. "אנחנו מאפשרים להם לעבד את הנתונים הגולמיים ולהשתמש בדרכים לגילוי נתונים ולהפוך מידע לבעל ערך. אבל חייבים לדאוג שהעבודה תהיה סיסטמטית – זה ישנה את הדרך שבה אנו בונים מערכות".
תגובות
(0)