פול קורמיה, רד-האט: "הדלק לחדשנות בארגונים – שיתופיות פנימית וחיצונית"

לדברי קורמיה, סגן נשיא החברה, "אנשים לא מבינים את חשיבות הקוד הפתוח להתקדמות של העולם הטכנולוגי - כל מחשוב הענן לא היה מצליח להתפתח בקצב ובהיקף שלו, בלעדיו"

"ארגונים מבינים כיום כי הדרך היחידה לשרוד בעולם התחרותי, המתאפיין בריבוי מגמות טכנולוגיות, היא על ידי הזרקת חדשנות. החדשנות לא תוכל להתבסס בארגון אם לא תהיה שיתופיות, הן בתוך הארגון והן החוצה, ללקוחות לספקים ולשותפים", כך אמר פול קורמיה, סגן נשיא רד-האט (Red Hat).

קורמיה היה דובר המפתח בכנס שערך הסניף הישראלי של ענקית הקוד הפתוח, Red Hat Forum. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, התקיים היום (ד') באולם הכנסים LAGO בראשון לציון, בהשתתפות כ-1,000 מלקוחות החברה ושותפיה העסקיים. את המליאה המרכזית הנחתה אלינור כהן, מנהלת שיווק ישראל, יוון וקפריסין, רד-האט.

לדברי קורמיה, המשמש כנשיא חטיבת המוצרים והטכנולוגיה בחברה, "אנשים לא מבינים את חשיבות הקוד הפתוח להתקדמות של העולם הטכנולוגי. כל מחשוב הענן לא היה מצליח להתפתח בקצב ובהיקף שלו, בלא קוד פתוח. כל הדטה סנטרים הענקיים לא היו מצליחים להיבנות בלא קוד פתוח".

צילום ועריכת וידיאו: ליאור רובינשטיין

מרכיב מפתח בפיתוחים הטכנולוגיים הללו, אמר קורמיה, "הוא השיתופיות. אין אף חברת IT אחת בעולם שמסוגלת לפתור את כלל הבעיות בדור הבא של תשתיות ה-IT. כל מה שאנו רואים כיום, הוא העוצמה שנוצרה בשל שיתופיות בת עשור שנים".

"התוכנה היא המבדלת בין ארגונים", אמר קורמיה. "מחלקת ה-IT הופכת לספקית פנימית-עסקית של שירותים ומוצרים. היכולת שלה להפוך לכזו דורשת שינויים, טכנולוגיים ותרבותיים, ואלה – מחויב המציאות שייעשו על גבי מערכות מבוססות קוד פתוח".

בניית מודל ה-IT החדש, אמר קורמיה, "דורשת תזמור של שלושה מימדים: ארכיטקטורה, פלטפורמה ותהליכים. התזמור חייב להיעשות במקביל. רק כך ארגון יוכל לעבור שני שינויי ענק טכנולוגיים – הפיכתו לארגון דיגיטלי ויכולתו לפעול במערך מחשוב ענן היברידי".

אלינור כהן, מנהלת שיווק ישראל, יוון וקפריסין, רד-האט. צילום: Selffer

אלינור כהן, מנהלת שיווק ישראל, יוון וקפריסין, רד-האט. צילום: Selffer

לדבריו, "השינוי הארכיטקטוני ייתן יכולת לבנות דרכים חדשות לפיתוח, אספקה ואינטגרציה של מיקרו-שירותים ואפליקציות. זה קורה רק בקוד פתוח – בשל המעבר ממערכות קנייניות לכאלו פתוחות. אי אפשר יותר לעבוד בשיטת ה'עמודים', כי רק בדרך החדשה ניתן לשנע את האפליקציות מסביבה לסביבה".

"ברמת הפלטפורמה, נדרש לבנות כזו אשר פועלת לחידוש המערכות הקיימות, לצד בניית מערכות חדשות, כאשר אלו מבוססות ענן. ברמת התהליכים, אלה יהפכו לתהליכים אג'יליים, תוך שהם חוצים – גם את ה-IT וגם את המחלקות העסקיות. אי אפשר להמשיך לפתח במתודולוגיית 'מפל מים', אלה תהליכים ארוכים מדי ואינם יעילים. לעומת זאת, תהליכי פיתוח ב-DevOps מתאימים הרבה יותר, הם מביאים לחיבור של עולמות הפיתוח והתפעול".

"מחקר של מקינזי (McKinsey) העלה כי פיתוח בדרך זו מקצר את זמן הפיתוח מ-98 ימים ל-15 – מהפיתוח לייצור. כך ניתן לספק הרבה יותר מיקרו-שירותים, כשהכל בסוף משולב לתהליך אחד אחיד ומהיר. מדובר גם בשינוי תרבותי, כי שני הצדדים עובדים יחד על פלטפורמה משותפת וכלים משותפים לקיצור תהליכים. מה שחשוב הוא ששלושת המימדים, הארכיטקטורה, הפלטפורמה התשתיתית והתהליכים – יתמכו זה בזה במשולב".

בעתיד, אמר קורמיה, "תימשך ההאצה של תהליך שחרור האפליקציות, תוך דגש על מעטפת אבטחת מידע – שהוא הנושא החשוב ביותר".

"בנינו כלים ומוצרים לשלושת הרמות", סיכם קורמיה, "ובדרך זו אנו מסוגלים לספק לארגונים יכולת להזריק חדשנות. רד-האט אינה חברת קוד פתוח – אלא חברת תוכנה שיש לה פלטפורמה מבוססת קוד פתוח, עם תרבות של פתיחות, עם פרנויה לאבטחת מידע – ככה מגיעים לחדשנות. אנו רק בתחילת הדרך – אבל נדרש להפנים כי העתיד כבר כאן".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים