טכנולוגיה חדשה תאפשר להוציא פרטים מלאים מתמונות באיכות גרועה
גוגל מפתחת טכנולוגיה שמוכרת מהסרטים ומאפשרת, למשל, לזהות חשודים גם מתמונות של מצלמות אבטחה ● האם המציאות עומדת לעלות בקרוב על כל דמיון?
טכנולוגיה חדשה שנמצאת בפיתוח בגוגל (Google), בידי צוות שמכונה Google Brain, עתידה להביא לידי קיום טכנולוגיה שמוכרת בינתיים מהסרטים: יכולת להפוך תמונה באיכות גרועה לכזו שניתן להוציא ממנה פרטים מלאים.
מדובר בתהליך שמוכר היטב למי שעוקב אחרי סדרות של חקירות משטרתיות ו/או ביטחוניות, ורואים דברים דומים בשורה ארוכה של סרטים – למשל, רואים השתקפות קלה בקצה מראה של מכונית חונה של דמות חשודה, וממנה מצליחים ליצור תמונה שניתן לזהות באמצעות מיהו אותו חשוד.
ובכן, לפי גוגל, המציאות עומדת מתי שהוא בקרוב להדביק את הדמיון ואולי אף לעלות עליו. החברה משתמשת בשתי רשתות מחשוב עצביות כדי לקבוע את מה שהמערכת מחשיבה כתמונה המקורית של התמונה שמסופקת לה כברירת מחדל באיכות גרועה עד מאוד.
בחברה מכנים את התהליך הזה Pixel Recursive Super Resolution (רזולוציית על רקורסיבית לפיקסלים) ומספרים שהתוצאות הראשוניות די מרשימות. עם זאת, הדרך עדיין ארוכה, מכיוון שלא תמיד הטכנולוגיה מצליחה להתקרב למקור.
מניפולציה כפולה
כרגע המערכת יודעת לטפל בתמונה מפוקסלת בגודל של 8×8 פיקסלים בלבד. המניפולציה שהיא מפעילה היא כפולה: חיפוש מוגדר תנאים ברשת אחר תמונות באיכות גבוהה יותר בהתאם למקור, ולאחר מכן ביצוע "הרעת דגימה", כדי למצוא האם אחת הדגימות מתאימה למקור. המערכת משתמשת בתוצאות כדי לנסות למלא את החסרים בתמונה המקורית, בהתאם לקווים ראשיים בתמונה שהיא מאתרת.
הקבוצה שחררה מסמך עמדה ועקרונות ארוך למדי שמתאר את התהליכים, והוא טכני ועמוס דוגמאות. ניתן להוריד אותו מכאן (קובץ PDF).
תגובות
(0)