פרטנר השיקה רשת ייעודית לאינטרנט של הדברים
IoT Pro, הראשונה מסוגה בארץ, מאפשרת את התאמת הרשת הסלולרית להתקנים ולמכשירים מחוברים, בנפרד מסמארטפונים ומטאבלטים
פרטנר השיקה היום (א') את IoT Pro, שהיא רשת האינטרנט של הדברים הראשונה בארץ. הרשת מהווה חלק מליבת רשת הסלולר של החברה ומנוהלת באמצעות מערכת ייחודית שהיא פיתחה. פרטנר מתכוונת לספק אותה כפלטפורמה לשימוש במוצרים מחוברים קיימים ולפיתוח של מוצרים ופתרונות חדשים בתחום.
רשת IoT Pro מבוססת על מערכות אריקסון (Ericson) ועל טכנולוגיית LTE-M, ומאפשרת את התאמת הרשת הסלולרית להתקנים ולמכשירים מחוברים, בנפרד מסמארטפונים ומטאבלטים. לדברי פרטנר, התאמה זו, המתבצעת באמצעות זיהוי אוטומטי, מעניקה תעדוף להתקני האינטרנט של הדברים על גבי הרשת, מייעלת את צריכת האנרגיה ומאריכה את הזמן הנדרש בין הטענה להטענה של הסוללה בהתקן עד לכדי חודשים ואף שנים. בנוסף, הטכנולוגיה החדשה מסוגלת להרחיב את יכולת החדירה של האות הסלולרי לעומקם של מבנים, גם תת קרקעיים.
יצוין שהרשת החדשה יכולה לספק עדיפות להתקני אינטרנט של הדברים באופן אוטומטי במקרי קיצון של עומסים, כמו באירועים רבי משתתפים ובאירועים ביטחוניים, שבהם מתבצעות שיחות רבות במקביל. מערכת ניהול ההתקנים שקיימת במסגרתה מאפשרת יכולות ניהול עצמאיות ללקוחות ולשותפים .עוד ציינה החברה כי רשת ה-IoT Pro מאובטחת בתקנים מחמירים.
היכולות של רשתות מעין אלה מאפשרות לצרכן הפרטי וללקוחות עסקיים מעולמות שונים, כמו תעשייה, ביטחון, רפואה, רכב ותחבורה, וייצור, ולמפתחי טכנולוגיות חדשניות יתרונות על פני שימוש ברשת רגילה לצרכי אינטרנט של הדברים. תעשיית ה-IoT נמצאת בתנופה אדירה, כאשר פיתוחים והתקנים עבור צרכנים פרטיים והתקנים עסקיים מושקים בעולם מדי שבוע, כפי שניתן יהיה לראות בימים הקרובים בכנס המובייל בברצלונה, MWC.
"בין החברות היחידות בעולם שהשיקו רשת IoT"
איציק בנבנישתי, מנכ"ל פרטנר, אמר כי "בחודשים האחרונים פיתחנו את רשת האינטרנט של הדברים לאחר שזיהינו צורך, בעיקר של לקוחותינו העסקיים, להשתמש בטכנולוגיות מתקדמות על מנת להוזיל עלויות של התקנים, להבטיח זמינות ולהאריך חיי סוללה לתקופות של עד כמה שנים. בשילוב עם מערכת הניהול שפותחה בחברה, תאפשר הרשת שימוש ביישומים אלה".
הוא ציין כי "רק מספר מצומצם של חברות בעולם השיקו רשת ייעודית לאינטרנט של הדברים. האחרונה שבהן היא AT&T, שהכריזה על השקה לפני פחות משבועיים".
לדברי אלון ברמן, מנכ״ל אריקסון ישראל, "יישום התקינה המתקדמת של NB-IoT (Narrow-Band IoT) ו-LTE-M (Cat-M) הופך את רשת הסלולר לפלטפורמת התקשורת המתאימה ביותר ליישומי אינטרנט של הדברים מתקדמים, ואנחנו רואים שחברות התקשורת הגדולות בעולם משקיעות בהתאמת רשתות הסלולר שלהן לעולמות אלה".
תגובות
(0)