לא גומרת לאכול: האם HPE תרכוש את Veeam?

אנליסטים ציינו כי הרכישה תהיה טובה עבור HPE - שכן היא תחזק את מעמדה של ענקית ה-IT בעולם הגיבוי בכלל והגיבוי הווירטואלי בפרט

גם הניסיון שלה לא עזר. מג ויטמן. צילום: drserg/BigStock

HPE מעוניינת לרכוש את Veeam, כך על פי הרג'יסטר (Register) הבריטי, שפרסם את הידיעה בסוף השבוע.

אנליסטים ציינו כי הרכישה תהיה טובה עבור HPE – שכן היא תחזק את מעמדה של ענקית ה-IT בעולם הגיבוי בכלל והגיבוי הווירטואלי בפרט, ותיתן מענה לרכישה מלפני כמה שנים של EMC את דטה דומיין (Data Domain).

החברה הוקמה ב-2006 על ידי אנדריי ברנוב ורטמיר טימאשב, וכחברת סטארט-אפ צעירה מנתה 13 עובדים. כיום Veeam מונה יותר מ-2,200 עובדים, ב-32 מדינות והיא מנהלת עסקים ביותר מ-180 מדינות.

Veeam הוקמה על בסיס רווחים שנבעו לברונוב וטימאשב ממכירת Aelita Software, סטארט-אפ קודם שלהם, לקווסט (Quest Software), שזו בתורה, נרכשה על ידי דל (Dell).

טימאשב שימש כמנכ"ל ברוב שנות פעילות החברה, ובאחרונה הוא הוזז הצידה – ומכהן כנשיא.

רטמיר טימאשב, נשיא Veeam. צילום: יח"צ

רטמיר טימאשב, נשיא Veeam. צילום: יח"צ

באוקטובר 2007 הכריזה החברה על המוצר הראשון שלה וכיום יש לה 11. היא נושאת את דגל זמינות המידע, נכנסה בראשונה לריבוע הקסם של גרטנר (Gartner), בקטגוריית "תוכנות גיבוי והתאוששות של מרכזי נתונים" בשנת 2013, וב-2016 מוצבה ברביע המובילים.

פתרון הגיבוי של HPE, לעומתה, דורג ברביע המאותגרים. על פי גרטנר, 70% מן המכירות של Veeam הן לארגוני אנטרפרייז המשתייכים לפורצ'ן 500 (Fortune 500). לחברה יש כ-230 אלף לקוחות ארגוניים, המגנים על 13.3 מיליון מחשבים וירטואליים.

מסע של רכישות

השנה פצחה HPE במסע רכישות. כך, בינואר השנה HPE רכשה את SimpliVity תמורת 650 מיליון דולר. בראש הנרכשת עומד הישראלי, דורון קמפל. הרכישה נועדה להרחיב את ההיצע של ענקית ה-IT בתחום מערכות מחשוב אחודות המשולבות באופן עמוק (HyperConverged), והאנליסטים הביעו שביעות רצון מהרכישה.

במרץ השנה ענקית ה-IT הודיעה על רכישתה את נימבל סטורג' (Nimble Storage), תמורת 1.09 מיליארד דולר במזומן. מטרת הרכישה היא להגדיל את נוכחותה של ענקית ה-IT בשוק האחסון מבוסס פלאש (Flash), שוק הצומח במהירות.

מאז הפיצול של HP לשתי חברות, זו העוסקת במדפסות ובמחשוב אישי – .HP Inc, וזו העוסקת בתוכנה ארגונית, HPE, מג ויטמן, מנכ"לית HPE, מתמקדת בכמה אזורי פעילות, ביניהם רישות ואחסון. HPE אף הסכימה לשלם סכום של 200 מיליון דולר להשקעות הון שנעשו בנימבל, ושטרם הבשילו.

הכנסותיה של הנרכשת הפוטנציאלית לשנת 2016 עמדו על 607.4 מיליון דולר, נתון שמשקף מחיר רכישה של 1.5-2 מיליארד דולר. אנליסטים הביעו ספקות: האם HPE מסוגלת לעכל רכישה שלישית, "כבדה" – של מיליארדים?

מ-HPE ומ-Veeam נמסרה תגובה זהה, לפיה "אנחנו לא יכולים להגיב על שמועות או ספקולציות מסוג זה".

הולגר מולר, אנליסט בכיר וסגן נשיא ב-Constellation Research, אמר כי "Veeam היא יעד פוטנציאלי, אשר יכולה להוסיף חתיכה משמעותית להיצע ה-IT של HPE – כדי שזו תישאר שותפת מפתח למנמ"רים של ארגונים במאה ה-21".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים