סטין לומהולט-תומסן, סגן נשיא ב-HP: "נמשיך במגמת הרכישות להשלמת פורטפוליו המוצרים"
"צעד נוסף שננקוט בו יהיה להגדיל את ערוצי המכירות שלנו לחברות בגודל הביניים, במקביל לארגוני האנטרפרייז", אמר לומהולט-תומסן בראיון עמו, שנערך במסגרת כנס HP Software Universe 09 ● לדבריו, סאס היא חברה מעניינת מאוד, אך הוא אינו יכול להגיב על האפשרות ש-HP תרכוש אותה
סטין לומהולט-תומסן, סגן נשיא ומנהל חטיבת התוכנה והפתרונות של HP לאזור EMEA, מתכנן להמשיך ולרכוש חברות כדי להשלים את פורטפוליו המוצרים של החטיבה – כך אמר בראיון לאנשים ומחשבים. לדבריו, "כזו היא רכישת EDS, ענקית מיקור-החוץ, שבהיותה חטיבה של HP תעדיף בכל מקום שאפשר להשתמש בפתרונות של של החברה האם במקום באלה של המתחרים".
"צעד נוסף שננקוט בו יהיה להגדיל את ערוצי המכירות שלנו בגישתנו לשוק החברות בגודל הביניים, במקביל לגישתנו לשוק ארגוני האנטרפרייז", אמר הבכיר בראיון שנערך במסגרת כנס HP Software Universe 09 בהמבורג, גרמניה. לדבריו, "אנו נוסיף שותפים עסקיים רבים בשנה הקרובה, ונתמוך בהם בעזרת כמאה מנהלי מכירות חדשים שנגייס השנה לערוץ שיווק התוכנה".
כיצד ממוצבת לדעתך חטיבת התוכנה של HP בעיני המנמ"רים? הרי באופן מסורתי אתם ידועים כמובילים בתחום ההדפסה.
"גם בשוק ה-BTO אנו הראשונים, ומהווים 25% ממנו. זהו שוק גדול המוערך בכשבעה מיליארד דולרים, וכולל את ניהול ה-IT, התשתיות והיישומים, ניהול הבטחת איכות ובדיקות תוכנה. אנו המובילים בו בעיקר בזכות רכישתה של מרקורי (Mercury) לפני כשלוש שנים. עתה אנו מסתערים של השלב הבא בשוק, שיתבסס על פלטפורמת מיחשוב הענן. ההכרזות בכנס השנה יסייעו ל-HP להוביל את הארגונים לשימוש ההיברידי במיחשוב פיזי ו-וירטואלי – הן במרכז הנתונים הארגוני, הן בענן הפנימי והן בעננים חיצוניים.
תחום נוסף בו אנו צומחים הוא תחום ה-BI. אנו חזקים באופן מסורתי בשוק חברות הטלקום, עוד מהימים של מערכת Open Call שלנו לניהול התשתיות. בחברות התקשורת יש מידע רב שהוא לא מובנה, ופתרון ה-BI שלנו מתאים להן במיוחד. תחום ה-BI Analytics הוא בראייתי התחום ה-'חם' ביותר בתעשייה כיום, ואנו נהיה שם – ובגדול".
הזכרת את תחום ה-BI כתחום חשוב ל-HP, אך המתחרות הגדולות שלכם בתחום – יבמ (IBM) וסאפ (SAP), רכשו שתיהן חברות BI מובילות – קוגנוס וביזנס אובג'קטס (בהתאמה). האם אתם מתכננים לרכוש את סאס (SAS)?
"זו אכן חברה מעניינת ביותר, והשאלה הזו באמת צצה מדי פעם, אך לצערי אין לי תשובה עבורך. כחברה ציבורית הנסחרת בבורסה, אסור לנו לדבר על רכישות עתידיות וסאס אינה מחיובת לדווח דבר, כי היא חברה פרטית. אני יכול לומר שמדובר בחברה מעניינת, אך לא יכול לומר דבר מעבר לכך".
התייעלות מורגשת
סטין לומהולט-תומסן הוא סגן נשיא ומנכל חטיבת התוכנה והפתרונות של HP לאזור EMEA. הוא התמנה לתפקידו לפני קצת יותר משנה, כאשר גויס היישר מהמתחרה הענקית יבמ, בה עבד כעשר שנים בתפקידים שונים בחטיבת התוכנה, עד שהתמנה לסגן נשיא של האזור הנורדי, האחראי לשיווק, מכירות ושירותים. כהיום הוא מנהל, כאמור, את האזור הענק של EMEA ב-HP מקופנהגן שבדנמרק, שם הוא גר.
את שנתה הכספית 2009 סיימה HP כבר בסוף אוקטובר, לפני כחודשיים, עם מחזור של 114.6 מיליארד דולרים. אמנם מדובר בירידה 3% לעומת השנה הכספית הקודמת, אך עדיין מספיק כדי להציב אותה זו השנה השלישית ברציפות כחברת ה-IT הגדולה בעולם – לפני יבמ, דל (Dell), מיקרוסופט (Microsoft), אורקל (Oracle) וכל השאר. במקביל, הרווח התפעולי של HP עלה בתקופה הזו ב-11% – תוצאה ישירה של התייעלות כללית. המדובר בתוצאות טובות מאוד בהתחשב בתנאי השוק הקשים ביותר בשנה האחרונה.
במליאת הפתיחה של הכנס השנתי של משתמשי התוכנה שלה לאזור EMEA, הציגה HP את עמדתה, לפיה היא צופה התאוששות קלה בהוצאות ה-IT של הארגונים הגדולים בעולם ב-2010, כתוצאה מההתאוששות בכלכלה העולמית. סקר שערכה HP בקרב מנמ"רי הארגונים, מצביע על כך שרמת ההוצאות על IT לא תחזור לרמה בה היתה לפני המשבר האחרון. הממצאים מראים עוד, כי בשנה הקרובה יתמקדו המנמ"רים יותר ביעילות תפעולית, בקרת הוצאות ובשיפור הגמישות התפעולית. כל זאת, כדי שיוכלו לתמוך בהשגת היעדים העסקיים, על ידי הזרמת המידע הארגוני.
ממצאים נוספים מסקר המנמ"רים מצביעים על שאיפתם להשיג גמישות מרבית בניהול ה-IT. כך, 90% מהנסקרים מאמינים שהמחזוריות העסקית תמשיך להתנהל באורח בלתי צפוי בשנים הקרובות. 79% אחוזים מהמנמ"רים הנסקרים רוצים טכנולוגיה גמישה יותר, 78% רוצים סקלאביליות בהרחבה ובצמצום ו-75% רוצים תקשורת מהירה יותר עם שותפיהם הטכנולוגיים.
חטיבת התוכנה והפתרונות של HP, בראשה עומד סגן הנשיא הבכיר תום הוגאן, סיימה את השנה עם מחזור הכנסות של 3.6 מיליארד דולרים – ירידה של 15% לעומת השנה הקודמת, אך עם שיפור של 37% ברווח התפעולי, לאחר התייעלות חזקה שעושה רושם שהצליחה. אותו רווח תפעולי, בגובה 19.1% מהמחזור, עושה אותה לחטיבה הרווחית ביותר של HP – אף יותר מחטיבת ההדמיה וההדפסה, לה "רק" 18% רווח תפעולי. מדובר בחטיבה שנודעה כ-"פרת המזומנים" של HP במשך תקופה ארוכה, בזכות מחזורה הגדול – כ-24 מיליארד דולרים.
HP מציגה את חטיבת התוכנה שלה כשישית בגודלה מבין חברות התוכנה הגלובליות – מן הסתם אחרי מיקרוסופט, אורקל, יבמ, סאפ וסימנטק (Symantec), כי היא עצמה אינה מפרטת מי לפניה. למעשה, לפי ההכנסות, CA – עם כ-4.3 מיליארד דולרים, אמורה להיות השישית ולפניה.
הכותב הוא שליח אנשים ומחשבים לגרמניה
תגובות
(0)