מתקפת הסייבר על ישראל: ההר הוליד עכבר
בניגוד לריבוי המופעים התקשורתיים בטרם ה-7 לאפריל, ובהן הבטחות למתקפות של אנונימוס ושל קבוצות האקרים פרו-פלסטיניות נגד אתרים ישראליים - הרי שבפועל לא נרשמו מתקפות רבות מדי
גם השנה נערך ארגון ההאקרים, אנונימוס (Anonymous), והאקרים פרו פלסטיניים למתקפת הסייבר השנתית OpIsrael, או בשמה המתחדש OpIsrahell, מתקפה שהתקיימה זו שנה חמישית ברציפות.
בשבוע שעבר צוין התאריך כיעד לתקיפת נרחבת של אתרי אינטרנט, בעיקר אלה המיוחסים למדינת ישראל. הארגון קרא ברשת להאקרים בכל העולם לקחת חלק פעיל במתקפה הצפויה.
הארגון אף העלה סרטון ליוטיוב (YouTube), וטען כי המתקפה הצפויה הינה "תוצאה של היחס הברוטלי שמפגינים הציונים כלפי הפלסטינים, כפי שנעשה במלחמה האחרונה: (מבצע צוק איתן) בשנת 2014". הארגון האשים את ישראל ב"מדיניות מכוונת בהגשת כתבי אישום ורדיפה של עצורים פלסטינים ללא סיבה".
אנונימוס התהדר ביכולתו לבצע את המתקפה ובכך שייעודו "להגן על האנושות מפני פשעים ובעיקר פשעיו של העם הציוני. "שואה אלקטרונית תתקוף אתכם", הזהיר.
מבלי לגרום נזק משמעותי
חוקרי רדוור מסרו כי "מתקפת ההאקרים השנתית על ישראל שוב עברה יחסית בשלום, מבלי לגרום נזק משמעותי, כמו שיתוק תשתיות או מסחר וללא הפלת אתרי ממשלה, חדשות ותקשורת".
לדברי החוקרים, בעוד שבבוקר המתקפה נראתה מהוססת מעט, לקראת אחר הצהריים החלו ההאקרים להפיץ רשימות של אתרים שהצליחו להפיל". חמ״ל הסייבר של רדוור בדק ומצא כי אלו כתובות של אתרים שאינם קיימים (למשל www.parlament.gov.il) וכי מדובר ברשימה שהופצה גם במתקפות קודמות. רק בשעות הערב המאוחרות של יום ו', הצליחו ההאקרים לפרוץ לכ-1,000 נתבים ולהשחית כמה עשרות אתרים, בהם השתילו חומרי תעמולה אנטי-ישראלית.
עסוקים יותר במצב הפוליטי בסוריה
מרכז החירום האזרחי של IL-CERT נפתח שלשום (ו') במשרדי סימטריה בתל אביב. המרכז הינו גוף מקצועי בלתי-תלוי, שמורכב ממומחי האבטחה הבכירים ביותר במגזר הפרטי בישראל. עשרות מומחים – האקרים, חוקרי מתקפות סייבר, מנהלי אבטחה, אנשי אקדמיה ומנכ"לי חברות – מתכנסים מדי שנה לקראת המבצע, כדי לנטר מתקפות רשת ולספק מענה לחברות ומשתמשים שנפגעו מהן".
מומחי IL-CERT, ציין גדי עברון בטרם המתקפה, "סבורים כי ניתן להתמודד בהצלחה עם האיום, לתקן נזקים ולהימנע מהם כליל. להערכתם, התוקפים לא יצליחו להפיל אתרים חיוניים, או להשפיע על שגרת החיים בארץ. את פעילות המרכז מלווים דרך פייסבוק (Facebook) אלפי מתנדבים מרחבי הארץ, שמספקים מידע והתראות על תקיפות".
היום (א') ציין עברון כי "ראינו כמה התקפות כנגד אתרים ישראליים, אבל אלה לא היו מתקפות מהותיות". עברון הוסיף כי "ההשתתפות של האקרים ברחבי העולם במתקפת הסייבר השנתית OpIsrael הייתה הפעם נמוכה. נראה היה כי הם היו עסוקים יותר במצב הפוליטי בסוריה".
קשקוש , התקפה חחח ומודיעים מראש .. צריך להיות מוכנים כל הזמן להתקפות סיבר ולא להקשיב לקשקושי הבל שכאילו ולא לתת להם במה בשום מצב. בעצם הפרסום מאדירים ויוצרים דמוניזציה של הארגון ....וואו התקפה...