"אי אפשר לגרום ללקוחות לשמוח – אם עובדיך אינם שמחים"

"בארגונים רבים יש תרבות אותה אני מכנה רעילה - שינוי דפוסי הפעולה של צוותי הפיתוח ועבודתם בצורה שבטית, עשויה להניב להם תועלות רבות, ברמת התקשורת, התפעול והפיתוח", כך אמרה אם קמפבל-פריטי, אוונגליסטית בעלת שם עולמי לתחום האג'ייל

אם קמפבל-פריטי, אוונגליסטית בעלת שם עולמי לתחום האג'ייל. צילום: ניב קנטור

"אנשי הפיתוח נדרשים לשנות את האופן בו הם עובדים ופועלים. עליהם לשנות את המצב הקיים, של צוותים, ולעבור למצב של שבטים. בדרך זו תיווצר תרבות ארגונית חדשה, המתאפיינת בשקיפות, שיח, מנהיגות, חדשנות – ועל הדרך, אפילו כיף", כך אמרה אם קמפבל-פריטי, אוונגליסטית בעלת שם עולמי לתחום האג'ייל.

קמפבל-פריטי דיברה בפתח כנס Agile Israel, המתקיים זו השנה העשירית ברציפות. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים ובשיתוף אג'יילספארקס (AgileSparks), נערך היום (ג') באולם אירועים LAGO בראשון לציון, בהשתתפות מאות מקצוענים בתחום.

קמפבל-פריטי היא מחברת רב המכר "Tribal Unity" ויועצת לארגונים בתחום וכן גם משמשת כיועצת SAFe (ר"ת Scaled Agile Framework).

לדבריה, "בארגונים רבים יש תרבות אותה אני מכנה רעילה. שינוי דפוסי הפעולה של צוותי הפיתוח ועבודתם בצורה שבטית, עשויה להניב להם תועלות רבות, ברמת התקשורת, התפעול, הפיתוח, מהירות הפיתוח ומשך ההגעה לשוק".

צילום ועריכת וידיאו: ליאור רובינשטיין

"שבטיות זה בטבע האנושי", אמרה קמפבל-פריטי. "150 הוא המספר הממוצע של אנשי השבט. לא כל השבטים נולדו שווה. מה שמבדיל אותם הוא התרבות שלהם".

היא חילקה את עובדי הארגון לחמש קטגוריות. הראשונה, "אלו הדומים לחבורות רחוב ולאסירים, האומרים ש'החיים בזבל, מסריחים'. השניה היא אלה הדומים לעובדי השירות הציבורי, האומרים ש'החיים שלי בזבל, מסריחים'. הקבוצה השלישית היא של בעלי מקצועות שלכאורה נחשבים, כמו רופאים ועורכי דין, האומרים כי 'אני עשר, עצום גדול ונפלא – ואתה לא'. הקבוצה הרביעית נדמית לצוותים של ספורט, האומרים 'אנו נפלאים'. הקבוצה החמישית היא של המחייכים תמידית, האומרים 'החיים נפלאים', והחושבים שיביאו לשלום עולמי ולחיסול וריפוי הסרטן".

לדבריה, "אי אפשר לגרום ללקוחות לשמוח – אם עובדיך אינם שמחים".

קמפבל-פריטי סיכמה באומרה כי "הגדרת שבט, היא קבוצת אנשים, אשר מחוברת זה לזו, מחוברת למנהיג ולרעיון. ארגונים נדרשים ליצור צוותי פיתוח במתכונת מעין שבטית, שימנו שבעה אנשים פלוס-מינוס שניים. המספר הזה נועד לטובת תקשורת מיטבית ומירבית".

"עליהם לחשוב נפלא, ושיעבדו בצורה משותפת, עם חברות, אווירה טובה, וזהות מחשבתית משותפת – שיהוו בסיס ליצירת שיח".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים