"השינוי: חדשנות שעטופה ביכולת מחשבה והבנת הלקוח"
"הצורך בחדשנות שיודעת להפוך רעיון לערך ולהטמיע אותו באופן שמייצר תועלת עבור הלקוחות", אמר דורון גיגי, מנכ"ל קבוצת יעל ● בראיון לאנשים ומחשבים הוא מספר על פעילות הקבוצה, רכישות והשקפותיו על עולם ה-IT
"אנחנו חיים במציאות דינאמית, של שינויים מרחיקי לכת בעולם ה-IT. היכולת להתמודד עם השינויים דורשת לעתים קרובות חשיבה יצירתית וצוות שיכול להסתגל מהר בעת הצורך, וחשוב מזה – לזהות מגמות ולנסות להקדים את התחרות באמצעות היערכות לבאות", כך אמר דורון גיגי, מנכ"ל קבוצת יעל.
לדברי גיגי, "ארגונים חווים בימינו את הטרנספורמציה הדיגיטלית ועוברים בעצמם את המהפכות שמדברים עליהם. השינוי המשמעותי בעיניי הוא חדשנות שעטופה ביכולת הקשבה והבנת הלקוח וצרכיו, כזו שיודעת להפוך רעיון לערך ולהטמיע אותו באופן שמייצר תועלת עבור הלקוחות".
"אנחנו נמצאים שם כדי לסייע להם להפוך לארגונים גמישים יותר המותאמים לעידן זה עם הכלים העוצמתיים ביותר ועם כוח אדם מתאים שהוכשר לכך", אמר. "יעל מכירה היטב את עולמות האנטרפרייז המורכבים ויודעת לתת מענה נכון בעולמות הדיגיטל ובאלה המשיקים להם".
כמעט שנתיים אחרי כניסתך לתפקיד, מה אתה יכול לספר על קבוצת יעל של היום?
"קבוצת יעל של היום מתמודדת בעידן של שינוי, מבינה זאת היטב ואני מקווה שאנחנו עומדים בקצב. ביצענו ואנחנו עדיין מבצעים שורה של מהלכים בתחומי הענן, האנליטיקה וה-Big Data, הסייבר ואבטחת המידע, ופתרונות דיגיטליים לארגונים.
בשנת 2016 עמדנו יפה ביעדים העסקיים תוך כדי צמיחה – אורגנית ולא אורגנית – במצבת כוח האדם, עם רכישות משמעותיות ופרויקטים רבים ויפים, ואני צופה שגם 2017 תסתיים כך.
במקביל לעשייה, לצמיחה האורגנית ולרכישות, עברנו תהליך של מיתוג מחדש, המכנס תחתיו את כלל החברות בקבוצה תחת המותג Yael Group, על מנת לחזק את קבוצת יעל כמותג העל שמתרחב ומתחזק עם השנים".
תוכל לספר על הרכישות והפעילויות החדשות?
"ודאי. הרכישות אצלנו נעשות כחלק מהאסטרטגיה העסקית של הקבוצה לצמוח בתחומי פעילות, המהווים מנוף עסקי ללקוחותינו, ובאופן המתאים ל-DNA של קבוצת יעל, בתחומים שאותם הזכרתי קודם.
ב-2016 רכשנו את אקטיביו (Actiview), שעוסקת בתחומי ה-BI והאנליטיקה, בתשתיות DWH & Big Data, פתרונות תכנון פיננסי, ניהול סיכונים, Marketing Intelligence ושירותי מדעי נתונים.
אקטיביו מונה כיום כ-150 עובדים והיא מהווה צמיחה לא מבוטלת לקבוצה. בין לקוחותיה הבולטים ניתן למנות את משרד האוצר, אמדוקס, טבע, הבנקים הפועלים, לאומי, דיסקונט ומזרחי-טפחות, מנורה מבטחים ואורבוטק.
באותה השנה רכשנו את חברת הדיגיטל אינטיגו (Intigo), המתמקדת במתן פתרונות דיגיטליים לארגונים, שכוללים בניית אפליקציות, אתרי אינטרנט ומסחר ופורטלים מורכבים. פעילות החברה הוטמעה ביעל תוכנה ואחד הפרויקטים המתוקשרים שלה השנה היה הקמת פורטל ההנגשה עבור ארכיון המדינה, שחשף חומרים מפרשת ילדי תימן ואחרים. החברה הקימה פרויקטים ופורטלים מורכבים ומוצלחים עבור הספרייה הלאומית, רשת עמל, הטכניון, מוזיאון מגדל דוד, פרויקט נר ושם ועוד רבים.
בנוסף, בתחילת 2016 הקמנו את פעילות הענן של יעל – Cloudnow. זו פעילות בעלת אופי שונה מפעילויות הליבה שלנו, בכך שהיא פונה לקהלים אחרים וחדשים – ובאופן אחר. הפעילות משלבת גישה של סטארט-אפ עם היציבות, התמיכה הניהולית והמקצועית והגב הפיננסי של קבוצת יעל. הפעילות קורמת עור וגידים ולקוחות רבים ומגוונים מצטרפים אליה.
לאחרונה, ולאחר מגעים של מספר חודשים, רכשנו את SmartSoft, המתמחה באבטחת מידע ומציעה פתרונות ניהול זהויות והזדהות אחידה, הרשאה ובקרת גישה, טיפול בנוזקות ופתרונות משלימים. בשלוש השנים האחרונות גדלה SmartSoft הן בהיקפי הפעילות והן במבחר המוצרים אותם היא מייצגת ומטמיעה. רשימה חלקית מלקוחותיה הבולטים: רשות שדות התעופה, צה"ל, כלל, דיסקונט, ישראכרט ושירותי בריאות כללית.
שתף אותנו בפרויקטים חדשים ובולטים במיוחד?
"אנחנו נמצאים בעיצומו ולקראת עלייה לאוויר (שנת הלימודים הקרובה) של פרויקט ERP מקיף ומורכב באורט.
במהלך השנה וחצי האחרונה עלינו לאוויר בהצלחה עם פרויקטים גדולים ומורכבים, כגון: ניהול מבוטחים בכללית, אינטגרציה בקופת חולים מאוחדת ופרויקטי BI עם Spotfire.
בתחומי ה-CRM והקונטקט סנטר היו לנו מספר פרויקטים מרכזיים, ביניהם בבנק יהב, ב-yes ובפנגו, עם Megacenter.
בתחום ה-ECM וניהול טפסים חכמים דיגיטליים, עלינו לאוויר בחברת החשמל, במספר רשויות מקומיות ובפוינטר.
בעולם היישום הפיננסי – עלינו לאוויר עם שישה פרויקטים בעולם ה-XBRL בבנקים ובחברות אשראי, שבעה פרויקטים בתחום הבקרה הפיננסית בבנקאות ובגופים ממשלתיים ופרטיים, על בסיס התמחות ב-CDM, ופרויקט פריוריטי (Priority) בבונטור.
בתחומי ה-BI והאנליטיקה – פתחנו משרד בבוסטון והרחבנו את הפעילות אצל הלקוחות הגדולים הקיימים ובקרב לקוחות חדשים. כ-40% מהכנסות אקטיביו הגיעו מפעילות חדשה, מאז הצטרפותה לקבוצה.
כמו כן, אנחנו ממשיכים לתמוך ולהתרחב בפרויקטים מרכזיים, כגון: עומרי, זהר ו-ATD בשירותי בריאות כללית ובמערכות מלח"א באופק בחיל האוויר.
בעולם התשתיות – יצרנו התמחות בפתרונות הטכנולוגיים של EMC לצד פתרונות דל (Dell). בנוסף, הרחבנו את מעגל הלקוחות בכמה עשרות לקוחות חדשים.
השנה זכינו שוב בפרס שותף השנה של דל בתחום השירות, וזכינו בפרס שותף השנה של טיבקו (Tibco) בתחום המצוינות באינטגרציה, כחברה המסייעת ללקוחותיה בחתירה לחדשנות ומעבר לדיגיטל".
מה התוכניות הלאה? האם תיכנסו לתחומים חדשים?
"אנחנו כבר נכנסים – בתחומי הדיגיטל, הענן, האינטרנט של הדברים, למידת המכונה והסייבר. יצוין כי רכישות נוספות הן חלק מהאסטרטגיה העתידית של הקבוצה. נשאף לגדול ולהתפתח אורגנית ובמקביל נמשיך כל הזמן לבדוק ולצרף גופים שמעניינים אותנו. לא אנחש ניחוש פרוע אם אעריך שעוד ב-2017, הקבוצה תצרף אליה פעילויות נוספות.
והכי חשוב – נשאף להמשיך להעניק ללקוחותינו את השירות הטוב ביותר והכלים הנכונים כדי לצלוח יחד את המהפכות הבאות לבוא".
תגובות
(0)