פיילוט בהרצליה: רשת תקשורת מהירה בעמודי תאורה חכמים

הפיילוט יכלול הטמעת מערכת פרי פיתוח של הסטארט-אפ ACiiST, שפועל במסגרת האקסלרטור של עיריית הרצליה ● הפתרון מאפשר שילוב מתג חכם בתוך עמודי התאורה וחוסך הקמת רשתות תקשורת שדורשות חפירה

שגיא גורפינקל, מנכ"ל Aciist. צילום: פלי הנמר

עיריית הרצליה יוצאת בימים אלה לפיילוט שבמסגרתו תוטמע מערכת של הסטארט-אפ ACiiST בעמודי תאורה חכמים – בשלב הראשון בפארק הרצליה. המערכת, Polarity שמה, מאפשרת לשלב בתוך עמודי תאורה חכמים רשת תקשורת מאובטחת, שהופכת למתג חכם המספק את כל הפתרונות של רשת תקשורת עירונית, מבלי לבצע חפירות ועבודות פיזיות בעיר. הפיילוט מבוצע כחלק מפעילות מרכז היזמות של עיריית הרצליה וסלקום, ש-ACiiST פעילה בו.

"אחד המאפיינים של עיר חכמה הוא מתן פתרונות לרשתות תקשורת", אמר שגיא גורפינקל, מנכ"ל ACiiST. "הפיתוח שלנו בא לתת מענה לצורך ברשתות אלה מבלי לבצע עבודות תשתית מורכבות, שדורשות היערכות תשתיתית רבה ולעתים מהוות את החסם למימוש פרויקטי עיר חכמה. הפתרון שלנו הוא טכנולוגיית מיתוג, שבה החוכמה נמצאת בסמוך לנקודת הקצה, ובמקרה שלנו אלה עמודי התאורה. בעזרת טכנולוגיה פשוטה, ניתן לשים בהם מתגים שמאפשרים רשת אלחוטית".

לדבריו, "יש בתוך המתג כוח מחשוב שמסוגל לתפקד כרשת תקשורת לכל דבר ברמת בטיחות ואבטחה גבוהה ביותר, שאינה מושפעת מתנאי מזג אוויר או מחבלות חיצוניות". הוא ציין כי ברגע שהרשת מותקנת על עמודי התאורה, אפשר להתקין עליה אפליקציות שונות, שמשרתות את מערכות השו"ב, כולל אפשרות של התחברות מהבית.

הפרויקט בפארק הרצליה כולל את עמודי התאורה החכמים, המצלמות החכמות והמערכת של ACiiST . לדברי גורפינקל, "יישום פתרון כזה בערים חכמות מוביל לחיסכון של 90%-70% בעלויות הקמת רשת התקשורת העירונית, המבוססת בעיקר על עבודות תשתית פיזיות".

"היתרון המרכזי של המערכת הוא שיפור משמעותי של מערכות השו"ב, שמוזנות מהמצלמות שמותקנות על גבי עמודי התאורה החכמים. עובדה זו תגביר מאוד את הביטחון האישי בפארק הרצליה, לדוגמה, ותאפשר לגורמי העירייה לנהל טוב יותר את נושא השליטה והבקרה", אמר.

התעניינות רבה מצד רשויות – בארץ ובעולם

ACiiST חשפה את המוצר בתערוכת הערים החכמות שנערכה בחודש שעבר בברצלונה, וזכתה להתעניינות רבה מצד ערים בעולם. כמו כן, זוכה המערכת שלה להתעניינות מרשויות מקומיות נוספות בישראל.

"ניתן לפרוש רשתות כאלו גם בשכונות בתוך הערים, ללא פגיעה באיכות החיים ושגרתם, ללא חריצת כבישים או הרמת מדרכות, בלי מרכזיות תקשורת מכוערות ובעיקר מבלי למלא את המרחב באנטנות ובמשדרי פס רחב", אמר גורפינקל. הוא העריך שבעתיד הקרוב ערים רבות יחפשו פתרונות חלופיים להקמת רשתות תקשורת מבלי לבצע עבודות פיזיות וציין ש-"היישומים החכמים הופכים בפועל לדרך היחידה לספק שירותים מתקדמים".

יצוין כי ACiiST הוקמה באוקטובר אשתקד במימון עצמי של כמה שותפים שייסדו אותה והיא השתתפה במחזור הרביעי של האקסלרטור ההרצלייני בתחום האינטרנט של הדברים. בימים אלה יוצאת החברה לסבב גיוס של 2.5 מיליון דולר, בעיקר כדי להשקיע בשיווק. האסטרטגיה של החברה, כפי שגורפינקל התווה אותה, היא לעבוד עם מפיצים ושותפים עסקיים. לדבריו, מדובר במוצר שהוא כולו כחול לבן – לא רק ברמת הפיתוח אלא גם ברמת הייצור, כאשר יצרנית הקופסאות היא אלקו גליל.

תגובות

(2)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. עמיר - ללא קרינה בשבילך

    נמאס מאוד ואוד פתרונות אלחוטיים וסלולרים במרחב הציבורי שמעלים את הקרינה וגורמים לי ולאחרים להרגיש רע ולהיות מוגבלים בתפקוד. חבל שמי שמוביל את הפתרונות הללו , את השילוש שלהם ואת הרגולציה על הקרינה לא מרגיש רע מהקרינה הזו. אולי אז דברים היו נראים אחרת.

אירועים קרובים