אפל הגישה בקשה לאסור על יבוא מכשירים של נוקיה לארצות הברית

הבקשה, שהוגשה לרשות האמריקנית לסחר בינלאומי, מהווה הסלמה נוספת בקרב בין שתי החברות, שבמהלכו הגישו החברות תביעות הדדיות על הפרות של פטנטים וזכויות יוצרים ● דובר נוקיה אמר בתגובה, כי החברה "תבחן את התלונה ברגע שתתקבל ותנקוט בצעדי הגנה נחרצים" ● לא ניתן היה לקבל את תגובת אפל

נוקיה

הסלמה נוספת בקרב הפטנטים בין אפל (Apple) לנוקיה (Nokia): אפל הגישה בסוף השבוע בקשה לרשות האמריקנית לסחר בינלאומי (International Trade Commission) לאסור על נוקיה לייבא טלפונים סלולריים. ה-ITC הוא גוף עצמאי של הממשל הפדרלי המופקד על טיפול בשיטות בלתי הוגנות למסחר, ובכלל זה סוגיות שקשורות להפרה של פטנטים, סימנים מסחריים וזכויות יוצרים.

בתגובה אמר דובר נוקיה, מרק דורנט, כי "נוקיה תבחן את התלונה ברגע שתתקבל ותנקוט בצעדי הגנה נחרצים. אין בכך כדי לשנות את העובדה שאפל לא הסכימה לתנאים הנדרשים כדי להשתמש בטכנולוגיה של נוקיה ומבקשת ליהנות ללא תמורה מהחידושים של נוקיה מאז שהושקו מכשירי iPhone הראשונים, בשנת 2007".

לא ניתן היה לקבל את תגובת אפל.

בדצמבר הגישה נוקיה לאותה רשות תלונה משלה, ובה האשימה החברה מפינלנד את אפל בהפרת הזכויות של נוקיה בשבעה פטנטים. על פי נוקיה, ההפרות נעשות "כמעט בכל הטלפונים הסלולריים, נגני המוזיקה הניידים והמחשבים" של אפל. נוקיה דרשה לאסור את הייבוא של כל מכשירי iPhone, נגני iPod ומחשבי MacBook של אפל.

באוקטובר, לפני שהתלונות ההדדיות במסגרת הסכסוך על הפטנטים הוגשו ל-ITC, הגישה נוקיה תביעה לבית המשפט המחוזי בדלאוור בטענה להפרת זכויות בעשרה פטנטים שקשורים למכשירים סלולריים. לטענת נוקיה, סירבה אפל לרכוש רישיונות לשימוש בפטנטים, והפרת הזכויות נעשתה בכל מכשירי iPhone, מאז שהושק המכשיר המקורי הראשון בשנת 2007.

עשרה הפטנטים המוזכרים בכתב התביעה של נוקיה מתייחסים לרשתות GSM, דור שלישי ו-Wi-Fi, וכן לתקשורת נתונים, קידוד דיבור, אבטחה והצפנה. אפל הגישה תביעה נגדית ובה האשימה את נוקיה בהעתקת טכנולוגיות ממכשירי iPhone. לטענת אפל, נוקיה מפירה את זכויותיה בשורה של פטנטים, ובהם שיטות לעיבוד אותות בזמן אמת, גלילה של רשימות, תרגום מסמכים, שינוי קנה מידה וסיבוב של צג מגע.

חברת המחקר Strategy Analytics דיווחה בנובמבר שאפל עקפה את נוקיה מבחינת הרווחים מטלפונים סלולריים: רווחי אפל ממכשירי iPhone הסתכמו ברבעון ב-1.6 מיליארד דולרים, בעוד שרווחי נוקיה ממכשירי טלפון סלולריים הסתכמו ב-1.1 מיליארד. ריק סימונסון, המנהל הממונה על מכשירים סלולריים בנוקיה, הודה בתחילת החודש, כי שנת 2009 הייתה קשה, אך טען שהירידה נעצרה והבטיח התאוששות בשנה הקרובה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים