פעילי זכויות אדם: טורקיה חוסמת כ-3,700 אתרי אינטרנט מסיבות פוליטיות

ראשי הארגון לביטחון ולשיתוף פעולה באירופה, ה-OSCE, טענו במסיבת עיתונאים, כי טורקיה, המועמדת להצטרף לאיחוד האירופי, אינה עומדת בקריטריונים הראויים של שמירה על חופש הביטוי, וכי ממשלתה אף מצרה את חופש הפעולה של העיתונות ● פקיד בכיר במשרד התקשורת הטורקי טען בתגובה, כי "טורקיה מספקת גישה בלתי מוגבלת לרשת - הרבה מעל לממוצע הקיים בשאר ארצות האיחוד האירופי"

במסיבת עיתונאים שנערכה אתמול (ב') בווינה, אוסטריה, טענו נציגי OSCE, הארגון לביטחון ולשיתוף פעולה באירופה, כי נדרשת רפורמה דחופה מצידה של טורקיה, על מנת שתפגין את מחויבותה לחופש הביטוי. לטענת ראשי הארגון, טורקיה חוסמת כ-3,700 אתרי אינטרנט מסיבות פוליטיות. ה-OSCE פעיל ב-56 מדינות, ביניהן ארה"ב, קנדה ורוסיה, ומתמקד במניעת קונפליקטים ובשמירה על זכויות האדם ועל איכות הסביבה.

מיילוס הרזטי, מנהל תחום ניטור המדיה בארגון, אמר, כי המחוקקים בטורקיה נכשלו בשימור חופש הביטוי במדינה, וכי נדרש לשנות את המצב הנוכחי, במסגרתו נחסמים אלפי אתרים. לדבריו חוק, מספר 5651, הידוע בכינוי "חוק האינטרנט הטורקי", מגביל לא רק את חופש הביטוי, אלא לעיתים מזומנות גם מגביל ומונע גישה של אזרחים למידע שלו הם זכאים. הרזטי אף ציין, כי טורקיה מועמדת להתקבל כחברה לאיחוד האירופי, ולמרות זאת היא חוסמת את הגישה לאלפי אתרים ורשתות חברתיות, דוגמת יו-טיוב (Youtube) ועמודי גוגל (Google) רבים. זאת, תוך כדי שימוש בפרשנות נרחבת וניצול החוק האמור, המונע מאינטרסים פוליטיים.

אמנם, אמר הרזטי, כמה מהתכנים אכן לא ראויים לשימוש או אסורים, דוגמת פורנוגרפיית-ילדים – אלא שחסימה כה נרחבת של אתרים אינה הדרך הנכונה להשיג את המטרה. הוא הוסיף, כי החסימה המסיבית הזו מביאה לשיתוק השימוש ברשת, לרבות היכולת לשיתוף קבצים או כניסה לרשתות חברתיות. לדבריו, החוק הטורקי לא מאפשר את מימוש חופש הביטוי במדינה, וכי בנוסף, כל מיני תתי-סעיפים קטנים בחוק מופעלים כנגד עיתונאים, על מנת לצמצם את פעילותם במדינה.

באוקטובר האחרון נקבע בדו"ח שהנפיק האיחוד האירופי במסגרת ההכנות לכניסתה של טורקיה לאיחוד, כי על המדינה לעשות יותר בתחום ההגנה על חופש הביטוי. פקיד בכיר במשרד התקשורת הטורקי הגיב בעילום שם לטענות ואמר, כי "טורקיה מספקת גישה בלתי מוגבלת לרשת, באופן שווה לכל חלקי האוכלוסייה. היא עושה זאת הרבה מעל לממוצע הקיים בשאר ארצות האיחוד האירופי". הוא הוסיף, כי הרגולציות לגבי הרשת בטורקיה הן  בעלות מבנה דינמי, ושינויים לפתרון בעיות הקיימות בתחום נעשים ללא הרף.

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. שאול

    לא חדש .מדינה שמתימרת להיות דמוקרטית,ושותפה באיחוד הארופאי.פוחדת מהאמת.כי זה לא נוח .!

אירועים קרובים