מה משותף לטלסקופ נאס"א, למטוסים ולרכבות אירופה?
"כיום כל עסק הוא עסק דיגיטלי, ואימוץ תשתית גמישה וזריזה המוגדרת על ידי תוכנה, SDI - מאפשר לעשות את ההבדל בין הצלחה לכישלון", כך אמר אמיר פלד, מנהל פיתוח עסקי SUSE ישראל ● "ה-IT נמצא לכאורה בין הפטיש לסדן - והקוד הפתוח הוא הפתרון"
"ארגונים רבים ו-'כבדים', דוגמת הטלסקופ הכי גדול של נאס"א (NASA), שנועד לאתר גרמי שמיים העלולים לפגוע בכדור הארץ, מערכת הבקרה האווירית של האיחוד האירופי, ומערכת ה-IT של הרכבות בחלקים מאירופה – כולם עובדים על תשתיות קריטיות מבוססות קוד פתוח, עם מערכת הפעלה שלנו", כך אמר אמיר פלד, מנהל פיתוח עסקי, SUSE ישראל.
פלד דיבר בפתח SUSE Expert Days 2018. האירוע, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך היום (ב') באולם אירועים EAST בתל אביב, בהשתתפות מקצועני קוד פתוח, לקוחות החברה ושותפיה העסקיים.
צילום ועריכת וידיאו: ליטל רובינשטיין
לדברי פלד, "המשותף לשלושת הארגונים הללו הוא שהם מבוססי SUSE Linux Enterprise Real Time. מדובר במערכת הפעלה מבוססת Linux, שהחברה עשתה לה הקשחות ושינויים לסביבות זמן אמת, לטובת תפעול מערכות IT קריטיות, שהשבתה שלהן עלולה לפגוע בחיי אדם. מערכת ההפעלה מספקת תגובתיות זריזה וזמינות גבוהה. המערכת תוכננה לטובת צמצום זמני ההשהייה בתשתיות קריטיות, ולהגדלת האמינות ויכולת חיזוי בעיות".
ארגונים כיום, אמר פלד, "ניצבים מול שלל אתגרים טכנולוגיים ועסקיים, ביניהם הצורך בזריזות, וגמישות. העבודה בקוד פתוח נותנת מענה מיטבי לאתגרים אלה, ולכן אנו רואים האצה בשימוש בקוד פתוח בארגונים".
לדבריו, "ארגונים נדרשים לשנות את תשתית ה-IT שלהם, על מנת ליצור ארגון זריז יותר, מבוסס טכנולוגיות קוד פתוח חדשות. אלו מאפשרות לנהל את העומסים בארגון, תוך מינוף ואופטימיזציה של תשתיות המחשוב הקיימות בארגון, יחד עם הטמעה של כלים חדשים, על מנת שהם יוכלו להגיב במהירות לצרכים המשתנים של הארגון".
עולם הקוד הפתוח, אמר פלד, "נותן מענה לרבים מאתגרי המנמ"ר: ממשקים פתוחים וכלים סטנדרטיים מספקים לו, לאורך זמן, יכולות להתממשק לסביבות אחרות. בדרך זו הוא יכול לעקוף את המצב של 'נעילה טכנולוגית של ספק'. הוא יכול לעבור בין כלים שונים וספקים מגוונים, כי זו מהותו של הקוד הפתוח. תועלת נוספת, מעבר לזו הטכנולוגית, היא בהיבט הכלכלי – יש גם הוזלה של כלים שאין בתוכנה סגורה".
תשתיות מוגדרות תוכנה, SDI
פלד ציטט מחקר שנערך באחרונה ביוזמת החברה, בקרב 1,400 מנמ"רים בארגונים שונים ברחבי העולם, ממנו עולה כי SDI, תשתיות מוגדרות תוכנה – הן העתיד של מאגרי הנתונים. כך, 95% מהמשיבים אמרו כי הם מאמינים שתשתיות מוגדרות תוכנה הן העתיד של מאגרי הנתונים. הם רואים כמה יתרונות עסקיים וטכנולוגיים ב-SDI: אספקה מהירה יותר של משאבים (65%), ניהול מאגר נתונים פשוט (63%), והפעלת גישות IT מודרניות, כגון DevOps וענן היברידי (51%).
לדברי פלד, "כיום, כל עסק הוא עסק דיגיטלי, ואימוץ תשתית גמישה וזריזה, המוגדרת על ידי תוכנה, SDI – מאפשר לעשות את ההבדל בין הצלחה לכישלון. אנו, שנולדנו בעקבות אלפי פריסות ארגוניות מוצלחות, גורסים שהחדשנות ויכולת ההסתגלות, הטמונות בתוכנות קוד פתוח – הן אידיאליות עבור לקוחות ארגוניים העומדים בפני דרישות ה-IT כיום, וכחלק מההיערכות לקראת העתיד".
"המנמ"רים ניצבים מול מגוון מגמות טכנולוגיות הצוברות תאוצה", אמר פלד, "בינה מלאכותית, הגנה מתקדמת בסייבר, עולם מרובה עננים, בלוקצ'יין, מציאות רבודה ועוד. אבל בסוף, אנשי הסיסטם צריכים שהמערכות יעבדו".
"בסביבה העסקית של היום", אמר פלד, "בה כל חברה היא חברה דיגיטלית, חייבים לאמץ גישה פתוחה על מנת לאפשר לארגון לגדול ולהתפתח. תשתית ה-IT צריכה לא רק לשמור על קצב הגדילה של הארגון, אלא אף להאיץ את העברת המידע. זאת, על מנת שהארגון יוכל להתאים עצמו לעולמות העסקיים המתפתחים".
"השימוש בטכנולוגית קוד פתוח", סיכם פלד, "מאפשר לארגונים לא רק שיפור ביכולות, אלא גם לחסוך בעלויות, בשילוב עם גמישות תפעולית. אני מאמין שזו מגמה שתלך ותגבר בשנים הקרובות. אנו רואים יותר ויותר ארגונים מטמיעים טכנולוגיות קוד פתוח, כחלק מהמסע לטרנספורמציה דיגיטלית ומהרצון לקבל אג'יליות עסקית-טכנולוגית לצד חדשנות".
"העולם משתנה, ואנו רואים רק את קצה הקרחון. את המשתמשים לא מעניינות תשתיות ה-IT, הם רוצים רק שיפור בחוויית לקוחות וזמינות תמידית. הארגון צריך להיות אג'ילי ועונה לצרכי הביזנס. ה-IT נמצא לכאורה בין הפטיש לסדן – והקוד הפתוח בכלל, ו-SUSE בפרט, עונים לאתגרים הללו ומביאים את החדשנות לארגונים, עם גמישות תפעולית וטכנולוגית".
תגובות
(0)