"אפשר לבנות מחשבים ניידים ברמות גבוהות של מזעור וגם אבטחה"
"בחלוף השנים המחשבים הניידים הלכו ורזו - למרות זאת, גם כיום הם עדיין 'שמנים' וצריך 'שרירים' כדי לשאת אותם", כך אמר מרטין ינסן, מנהל שיווק מוצר בטושיבה
"יש בתעשייה מיתוס לפיו הניידות גורמת למזעור ואילו אבטחת המידע מונעת שקיפות, ושתי המגמות הללו סותרות ולא יכולות ללכת יחדיו. אנחנו מוכיחים כי זה אינו אמת: אם אתה שולט בכל תהליכי התכנון, העיצוב, הפיתוח והייצור, אפשר לקבל מחשבים מאישיים ניידים בעלי רמת מיזעור גבוהה, וגם רמת אבטחת מידע גבוהה", כך אמר מרטין ינסן, מנהל שיווק מוצר, טושיבה (Toshiba).
ינסן דיבר במסגרת סיור לימודי שערך C3, פורום המנמ"רים והמנכ"לים מבית אנשים ומחשבים, בתערוכת המולטי-מדיה ISE 2018 EXPO AMSTERDAM. הסיור, בהשתתפות יותר מ-100 חברי הפורום, נערך לפני ימים אחדים במרכז הכנסים RAI באמסטרדם. טושיבה מיוצגת בישראל זה 30 שנים על ידי מפעיל. זו האחרונה חוגגת 80 שנות פעילות.
ינסן תיאר את השתלשלות עולם המחשבים האישיים. לדבריו, החברה הציגה כבר בשנת 1985 את המחשב הנייד הראשון בשוק.
"בחלוף השנים המחשבים הניידים הלכו ורזו. למרות זאת, גם כיום הם עדיין 'שמנים', וצריך 'שרירים' כדי לשאת אותם". עם השנים, אמר ינסן, "המגמות הלכו והשתנו, לאחר המחשב השמן, הגיעו מחשבי הקליינט, אז המחשוב האישי נכנס לעולם המובייל. לאחר המחשב העשיר, הגיע המחשב האישי הרזה, וכעת טושיבה מביאה לשוק את Zero Client".
לדברי ינסן, "אבטחת המידע הייתה לאחד הנושאים החשובים ביותר בשוק. טושיבה היא החברה הראשונה בשוק המחשוב האישי, שהצליחה לפתח פתרון העונה לאתגרי עולם אבטחת מידע – וזאת בלא לפגוע בניידות של העובדים ובצורך והבחירה שלהם לעבוד בכל מקום".
המחשב, אמר ינסן, "מספק לעובדי הארגון גישה מלאה לכל מערכות ה-IT שלו וליישומים הארגוניים, ומנגד, הוא לא משאיר 'עקבות' ברמה המקומית ועונה לצורך ברמת אבטחת מידע גבוהה".
מדובר, הסביר ינסן, בתחנת עבודה וירטואלית, אשר נראית כמחשב נייד לכל דבר, באמצעותה העובד מתחבר לשרת – עליו מותקנת מערכת VDI (וירטואליזציה של תחנות הקצה) – וממנו הוא עובד על היישומים הארגוניים. כך, אמר ינסן, "המחשב עצמו הוא הכי 'טיפש' שאפשר. החידוש שלנו הוא בחיבור שבין טכנולוגיית VDI – של סיטריקס (Citrix) או של VMware – הנהוגה בסביבת השרתים – Windows או Linux – לתחנות הקצה הניידות. האבטחה היא רכיב המפתח פה: המידע נמצא במרוחק, על השרת".
יתרונה של טושיבה, ציין ינסן, "הוא בכך שאנו בונים את המחשבים שלנו בעצמנו, במפעל הנגצ'ו אשר בסין. אנו שולטים לכל אורך התהליך בעיצוב הרכיבים והייצור שלהם. בניגוד לחברות שקונות את ה-BIOS מספק ייצור צד ג', טושיבה מייצרת בעצמה גם את ה-BIOS".
היתרונות בעבודה שכזו, אמר ינסן, הם רבים. "ברמת המחשב, העובד עובד עם רכיב השוקל 300 גרם, של מחשב בלא מסך ובלא מקלדת – ומקבל יכולות קישוריות ליישומים הארגוניים – מכל מקום בעולם. זהו פתרון מוכלל לבעייה של אובדן של המידע – או גניבתו. זהו הפתרון המושלם לעובדים בארגוני ביון ומודיעין, ה-'מרותקים' למקום עבודתם".
ינסן אמר כי "מפעיל נכנסה בישראל לפיילוט בתחום ה-Zero Client, עם שני בארגונים בישראל, והיא נערכת לפעילות דומה גם בעולם מחשוב הקצה, עם פתרונות מאובטחים לעולם החומרה".
אבטחת מידע, סיכם ינסן, "היא הערך המוסף שלנו, לא רק בתחומי החומרה – אלא גם בהגנת הנתונים, וזו הסיבה למה אנו עושים את הפיתוח והייצור בעצמנו. יש לטושיבה ניסיון של יותר משלושה עשורים בפיתוח של רכיבי מחשוב ומחשבים ניידים".
תגובות
(0)