יום ירושלים: כך צועדת הבירה לעידן הדיגיטלי
שורה של פרויקטים טכנולוגיים שמבצעת עיריית ירושלים בימים אלה מובילים את הבירה אל הדור הבא ● איתמר קורנפלד, מנמ"ר העירייה, מסביר
"עיריית ירושלים מבצעת בימים אלה פרויקטים שתוכננו בשנים האחרונות ומבשילים כעת, ובכך מכניסה את העיר לעידן הדיגיטלי", כך אמר איתמר קורנלפד, מנמ"ר העירייה, בראיון לאנשים ומחשבים לרגל יום ירושלים, שחל היום (א').
קורנפלד מכהן באגף המחשוב של העירייה מ-2004. הוא החל להיות מועסק בה עוד לפני כן ועבד תחת ראשי העיר טדי קולק, אהוד אולמרט, אורי לופוליאנסקי וניר ברקת, שעומד לסיים את כהונתו לאחר הבחירות שיתקיימו בסוף השנה.
במה באה לידי ביטוי ירושלים דיגיטלית?
"זה בא לידי ביטוי בהנגשת שירותים ושדרוג התשתיות העירוניות, והכנתן למאה ה-21. בתחילת השנה השלמנו את שדרוג התשתיות הדיגיטליות, באמצעות העברת הדטה סנטר העירוני למשכנו החדש בחוות השרתים של בינת תקשורת מחשבים בהר חוצבים, בפרויקט יחד עם נס טכנולוגיות ודור טכנולוגיות.
מעבר יחידת המחשוב הוא חלק ממהלך כולל של טרנספורמציה דיגיטלית שהעירייה עוברת בימים אלה ויימשכו לאורך השנה הקרובה. אנחנו לקראת קבלת החלטה לגבי פיתוח מערכת CRM חדשה עם הענן של מיקרוסופט (Microsoft) – פרויקט שיבוצע על ידי פרודוור בשיתוף נס. כמו כן, אנחנו עומדים להקים אתר התאוששות מאסון לעירייה, אולם טרם קיבלנו החלטה כיצד לבצע זה. בנוסף, עיריית ירושלים נמצאת בעיצומו של שדרוג מערך הטלפוניה שלה לסביבה דיגיטלית. מדובר בפרויקט רחב היקף, שכולל יותר מ-4,000 שלוחות בעירייה".
אילו מהלכים עשיתם בתחום של הנגשת השירותים?
"למשל, שדרוג אתר האינטרנט, האפליקציות הסלולריות ומערכות מוקדי התמיכה העירוניים, והחלפת מערכת הטלפוניה העירונית במערכת דיגיטלית. הפרויקטים הללו משפרים בצורה דרמטית את הקשר עם התושבים, ומאפשרים את שיתופם, כמו גם שקיפות והנגשת המידע.
כמו כן, בימים אלה השלמנו את ההכנות לקראת התקנות החדשות לשמירה על הפרטיות של משרד המשפטים. אני שמח לציין שעיריית ירושלים היא בין הרשויות המקומיות הבודדות בארץ שהשלימו את ההיערכות ומקפידות מאוד על הגנת הפרטיות במאגרים שלהן".
כמה עובדים מועסקים באגף המחשוב ומה התקציב שעומד לרשותו?
"אנחנו מטה מצומצם, שכולל 12 עובדי עירייה, שמפעילים כמה עשרות עובדי מיקור-חוץ. אלה עובדים אצלנו באופן קבוע והם חלק ממערך הפעילות שלנו. מעבר למתן מענה שוטף לצרכים הפנימיים של העירייה, אנחנו נותנים רוח גבית לעולם הטכנולוגי, שמטרתו להפוך את ירושלים לעיר חכמה ודיגיטלית מובילה בישראל. אנחנו מתכננים ומבצעים עשרות פרויקטים לכל רוחב העיר, בכל התחומים.
התקציב שעומד לרשותי הוא 50 מיליון שקלים. הנהלת העיר וראשה, ניר ברקת, מגלים מחויבות לנושא התקשוב ומעודדים את הפרויקטים הרבים שאנחנו עושים".
האם יש מאפיין מיוחד בניהול IT בעיר כמו ירושלים?
"ברמה הכללית – לא, אבל אנחנו נותנים מענה למרקם המיוחד של התושבים בירושלים. עיקר המאמץ הוא להתאים את ההנגשה הדיגיטלית לסוגים שונים של האוכלוסייה, למשל לחרדים. כמו כן, אנחנו נותנים תשומת לב מיוחדת במוקד העירוני לצרכים של האוכלוסיות השונות, כולל תושבי מזרח ירושלים. גם שם אנחנו משקיעים בפרויקטי תשתית, סיבים אופטיים, מענה בנושא חינוך ועוד".
האם יש לכם מעורבות בפתיחת שגרירות ארצות הברית בירושלים?
"העירייה העניקה לאמריקנים את כל הסיוע הדרוש, כולל בנושאי תקשורת ותשתיות, אבל לא מעבר לזה. כידוע, הם עצמאיים בכל מה שקשור לתפעול המערכות שלהם".
תגובות
(0)