HPE ממשיכה במסע הרכישות: קונה את Plexxi ב-300 מיליון דולר
Plexxi פועלת בעולם הדטה סנטר מוגדר התוכנה והפתרון שלה מביא למיטוב של ביצועי היישומים עבור ארגונים שסביבות ה-IT שלהם נמצאות בענן היברידי ● מדובר ברכישה ראשונה בעידן המנכ"ל החדש, אנטוניו נרי
רכישה ראשונה של אנטוניו נרי, המנכ"ל החדש יחסית של HPE: ענקית ה-IT הודיעה אתמול (ג') כי היא קונה את Plexxi. סכום הרכישה לא נמסר, אולם אנליסטים העריכו אותו ב-300 מיליון דולר. העסקה צפויה להסתיים ברבעון השלישי הכספי של HPE, בסוף יולי.
Plexxi פועלת בעולם הדטה סנטר מוגדר התוכנה (SDDC). הפתרון שלה מביא למיטוב של ביצועי היישומים עבור ארגונים שסביבות ה-IT שלהם נמצאות בענן היברידי. הנרכשת מונה 100 עובדים, שרובם ככולם יצטרפו לרוכשת. תפקידו של ריץ' נפוליטנו, נשיא Plexxi, שבעבר היה נשיא חטיבת האחסון האחוד ב-EMC – "טרם נקבע".
יצוין כי Plexxi הוקמה ב-2010, והערכת שווי השוק האחרונה שלה נעשתה לפני יותר משנתיים, בסבב הגיוס האחרון שביצעה. אז הסכום עמד על כ-267 מיליון דולר.
הרציונל לפעילותה של הנרכשת הוא העלייה המסיבית בכמות ובהיקף שירותי הענן – כאשר יש גידול בכמות החומרה הניידת וצמצום היקף האחסון המקומי. זאת, לצד העובדה שלא כל הארגונים מעבירים את כלל מערכות ה-IT שלהם לענן. שתי מגמות אלה מניעות את שחקניות הענן המרכזיות בשוק – AWS בראשן וכן מיקרוסופט (Microsoft) עם Azure וגוגל (Google) עם פלטפורמת הענן שלה – לחפש פתרונות שעונים על הצורך בניהול שירותי ענן וניהול היישומים, הנתונים והאחסון – בסביבות IT היברידיות של ארגונים.
כך, נוצר בתוך עולם ה-IT עוד שוק, של שירותי ענן היברידי, הטמעות גמישות יותר עם יכולת גידול מהירה וקלה – המאפשרות לשלב בין החומרה המסורתית הבסיסית שבארגונים עם ארכיטקטורות IT מודרניות, מבוזרות יותר. חברות המחקר מעריכות שתחום שירותי הענן ההיברידי גדל וימשיך לגדול, ויעמוד על כ-100 מיליארד דולר ב-2022.
להתמקד במה שנשאר – ולשעוט קדימה
בעקבות הפיצול בין HP ו-HPE, וביתר שאת מאז נפרדה HPE מחלק נכבד מנכסי התוכנה שלה, היא השקיעה רבות בשורת רכישות אגרסיביות, שעליהן היה אמון נרי בתפקידו הקודם, טרם מונה למנכ"ל. באוגוסט 2016 קנתה החברה את SGI תמורת 275 מיליון דולר במזומן. SGI מספקת פתרונות מחשוב עתירי ביצועים ונתונים עבור יישומים עסקיים וממשלתיים.
בינואר אשתקד רכשה ענקית ה-IT את SimpliVity תמורת 650 מיליון דולר. בראש הנרכשת עמד הישראלי דורון קמפל. הרכישה נועדה להרחיב את ההיצע של ענקית ה-IT בתחום מערכות המחשוב האחודות המשולבות באופן עמוק (HyperConverged), והאנליסטים הביעו שביעות רצון מהרכישה. SimpliVity הוקמה ב-2009 על ידי קמפל, לשעבר סגן מפקד סיירת מטכ"ל ובעל צל"ש הרמטכ"ל. קמפל, יזם סדרתי, ייסד יחד עם משה ינאי – לשעבר בכיר ב-EMC – את דיליג'נט, שנמכרה ליבמ (IBM) ב-2008 תמורת 200 מיליון דולר.
עוד באותו החודש רכשה HPE את ספקית תוכנות הניתוח Cloud Cruiser. בתחילת 2017 היא קנתה את ניארה (Niara), חברת אבטחה שעוסקת בניתוח התנהגויות של ישויות ומשתמשים. זו השתלבה במוצרי יצרנית תשתיות הרשת ארובה (Aruba Networks), שאותה קנתה HP ב-2015 תמורת 2.7 מיליארד דולר במזומן. הייתה זו הרכישה הגדולה ביותר של HP בשנים האחרונות. ארובה מייצרת ציוד ומפתחת תוכנה לרשתות Wi-Fi לבתי מלון, אוניברסיטאות וקניונים.
חודשיים לאחר רכישת SimpliVity קנתה HPE את נימבל סטורג' (Nimble Storage) ושילמה עליה 1.09 מיליארד דולר במזומן. רכישה זו נועדה להגדיל את נוכחות HPE בשוק האחסון מבוסס הפלאש (Flash), הצומח במהירות.
תגובות
(0)