ברוך גינדין, גרטנר: ב-2011 יחזור עולם ה-IT המקומי לערכים של 2007-2008
"כבר בסוף 2009 החל השוק להראות סימני התעוררות, ואנחנו מעריכים שהשנה תהיה שנת ההתאוששות", אמר ברוך גינדין, מנכ"ל גרטנר המזרח התיכון ● לדבריו, "דמותו של המנמ"ר המסורתי חלפה לה; כיום, המנמ"ר הוא מאפשר עסקית ומוביל שינוים בארגון" ● בפירוט המגמות בשוק הוא ציין את ניהול האיחסון, שתופס מקום מרכזי, והווירטואליזציה, ש-"תמשיך לצמוח בשל עלויות האנרגיה, בנוסף לעלויות החומרה עצמה"
"שוק ה-IT בישראל ניזוק מהמיתון פחות מאשר בשאר העולם. כבר בסוף 2009 החל השוק להראות סימני התעוררות. אנחנו מעריכים, כי השנה תהיה שנת ההתאוששות, וב-2011 יחזור שוק ה-IT המקומי לערכי הצמיחה שדומים לאלה של 2007-2008", כך אמר ברוך גינדין, מנכ"ל גרטנר (Gartner) המזרח התיכון.
גינדין פתח את אירוע השקת שנת העסקים ב-ICT המקומי, KickOff 2010, שנערך הבוקר (ד') במרכז הכנסים אבניו בקרית שדה התעופה. את האירוע, בהפקת אנשים ומחשבים, הנחה פלי הנמר, נשיא הקבוצה.
צילום ועריכת וידיאו: עדי רמלר
גינדין אמר, כי דמותו של המנמ"ר המסורתי, "כפי שהכרנו בעבר – חלפה עברה לה. כיום, המנמ"ר הוא מאפשר עסקית ומוביל שינוים בארגון". בתוך ענף ה-IT, אמר גינדין, הוביל את השוק המגזר הבנקאי – שצרך 25% ממנו, ולאחריו חברות ה-IT, שהיו במקום השני. הוא ציין, כי בעבר, שמו המנמ"רים דגש על הטכנולוגיה, אולם לא עוד. "כיום, מה שמעניין את המנמ"רים זה השבחת התהליך העסקי, הורדת עלויות ושיפור כוח העבודה", אמר. בהתייחסו להיבט הטכנולוגי, אמר גינדין, כי "המנמ"רים הולכים על טכנולוגיות קלות יחסית, כאלה הטומנות בחובן פחות סיכונים". לדבריו, הטכנולוגיות המובילות הן וירטואליזציה, עבודה במודל מיחשוב ענן, הרחבת והטמעת יישומים ארגוניים, כגון: ERP, CRM ו-SCM, וכן כניסה לתחום חדש של עבודה עם פתרונות ניידים.
הוא הוסיף, כי "ה-IT נדרש להיות הגוף המניע של העסק ולא נגרר אחריו. זה קשה, כיוון שלא קל להניע תהליך שכזה. כעת אנחנו רואים שהמנמ"ר הוא חבר הנהלה רק בחלק מהארגונים".
גינדין הביא דוגמאות של ארגונים שבאופן מפתיע, צמחו בזמן המיתון. הוא הסביר, כי הסיבה לכך היא ש-"הם הסיטו את הדגש ממיקוד טכנולוגי לכזה המוכוון עסקית. כך הם הצליחו להביא לכך שה-IT היה בשנת 2009 מחולל רווחים".
בפירוט המגמות בעולם המיחשוב אמר גינדין, בין השאר, כי ניהול האיחסון תופס מקום מרכזי, בשל העלויות הגדלות שלו והגידול בכמות המידע המטופל. הוא הוסיף, כי "הווירטואליזציה תמשיך לצמוח בשל עלויות האנרגיה, בנוסף לעלויות החומרה עצמה. היא תהיה לא רק בשרתים אלא גם ביישומים, רשתות ועוד. רק 25% ממערכי המיחשוב בארגונים עברו וירטואליזציה, משמע יש עוד הרבה מה לעשות בתחום. זו בשורה טובה לאינטגרטורים ובשורה רעה לחברות החומרה. אלה עומדות בפני אתגר לא קטן עם תופעות הענן והווירטואליזציה". הוא הצביעה על מגמה נוספת – "ה-BI והעולם האנליטי, שהביא לארגונים תועלות רבות".
בסיום דבריו אמר גינדין, כי הרשתות החברתיות תופסות חלק הולך וגדל בעולם העסקי, וכי המגמה תימשך.
כל כך מרגש איזו אישה מוכשרת כבוד