"לא כל רובוט שנכנס למפעל הוא תעשיה 4.0"
"האתגר של התעשייה כיום הוא כיצד להפוך את הרעיון של תעשיה 4.0 – למציאות", אמר אילן אלתר, מנכ"ל אלתרנט
"האתגר של התעשייה כיום הוא כיצד להפוך את הרעיון של תעשיה 4.0 – למציאות. קיים בלבול רב בעולם לגבי המושג תעשייה 4.0. לא כל רובוט שנכנס למפעל הוא תעשיה 4.0", כך אמר אילן אלתר, מנכ"ל אלתרנט.
אלתר דיבר בפתח כנס Industry 4.0. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך היום (ה') באולם אירועים LAGO בראשון לציון. את הכנס, בו השתתפו מאות מקצוענים מהתחום, הנחו אלתר – יו"ר ועדת התכנים של הכנס, ויהודה קונפורטס, עורך ראשי אנשים ומחשבים.
"אנו רואים שהמהפכה התעשייתית הרביעית קורה בכל רחבי העולם", אמר אלתר, "כל הממשלות מתאחדות עם התעשייה, על מנת שזו תהא טובה יותר. נדרשת הזרקה של חדשנות טכנולוגית, כדי שהתעשייה תהיה תחרותית יותר. הטכנולוגיות משתנות מהר, ולכן היכולת של המתחרים להיכנס לתחום בו ארגון ספציפי פועל – גדלה. ארגונים ותיקים, שיש להם מערכות מורשת (לגאסי), היכולת שלהם להשתנות קטנה יותר. לכן, הם נדרשים להיות זריזים ומהירים, מבוססי טכנולוגיות מתקדמות".
הפתרונות הקיימים להגדלת היתרון התחרותי, אמר אלתר, "לוקים בבעיות. מדובר בהעברת הייצור לאוף שור, להוזלת העלויות; בהקמת מפעלים ייעודיים לנושא ספציפי עם התמחות; ובבניית מחסנים אדירים במלאי. הפתרון הוא לא לחפש בחוץ – אלא בתוך הבית. לשאלה העיקרית, האם זה שהכנסתי רובוטיקה לתהליכי הייצור, משמע שאני בעולם ייצור מתקדם, התשובה היא לא. רובוטיקה קיימת כבר עשרות שנים".
מודל ארבעת ה-C
אלתר הציג את מודל ארבעת ה-C: עלות, מורכבות, תחרות, ולקוחות. לדבריו, "האתגר הוא איך לייצר ביעילות ולהשקיע באופן חכם. אבל הקושי הוא כיום התחרות הגדולה יותר".
המהפכה התעשייתית הרביעית, ציין אלתר, "החלה בגרמניה, והיא כוללת כמה היבטים: רובוטים; קובוטים – רובוטים היודעים לעבוד בשיתוף אנשים; יכולת הדמיה של המפעל בצורה דיגיטלית, לטובת זיהוי דברים בטרם הם קורים; Big Data; הפקת תובנות מהמידע; רובוטים אוטונומיים; ומציאות רבודה".
לדבריו, "השינויים הטכנולוגיים אותם נדרשים המפעלים לאמץ, הם הכרחיים עקב התחרות הגבוהה מצד הייצור הזול מהמזרח הרחוק, ועקב פרק הזמן המתקצר עד לרגע בו לחברה המפתחת כבר קמים מתחרים. מפעלים מקומיים שלא ישכילו להתקדם טכנולוגית, יישארו מאחור מבחינת ההתייעלות התפעולית ויתקשו לעמוד בפני הלחצים הגלובליים. התחרות הגוברת מחד, והצורך בהורדת מחירים הדורשת הקטנת עלויות תפעוליות מאידך, מחייבת את המפעלים לבצע טרנספורמציה דיגיטלית בתהליכי הייצור, להטמיע מתודולוגיות חדשניות, לעשות שימוש בטכנולוגיות IoT ועננים, ולקיים עבודת צוות אמיתית בין גופי ה-IT וה-OT במפעל, תוך שימת דגש לנושא אבטחת הסייבר".
"כדי להצליח במימוש תעשייה 4.0", סיכם אלתר, "צריך לחשוב בגדול, להתחיל בקטן – אבל לרוץ מהר".
תגובות
(0)