ענקיות הטק נכנעות: יפסיקו בוררות פנים ארגונית בנוגע להטרדות מיניות
מההשפעות החיוביות של MeToo#: פייסבוק, גוגל, אובר ומיקרוסופט הודיעו שלא יחייבו עוד עובדים בבוררות פנים ארגונית במקרים שירצו להגיש תלונה על הטרדה מינית במקום העבודה
הזמנים משתנים והתמורות שמגיעות לעולם עקב קמפיין MeToo# הדרמטי אינן פוסקות. וטוב מאוד שכך.
בסוף השבוע (ו') נודע כי פייסבוק בישרה לעובדיה שהחליטה לסיים את מדיניותה הדורשת בוררות חובה לתביעות הטרדה מינית של עובדים, כך דיווח הוול-סטריט ג'ורנל. בהודעתה זו הצטרפה פייסבוק לחברות טכנולוגיה אחרות, כמו אובר, מיקרוסופט וגוגל, שהחליטו לסיים את הבוררות – הליך יישוב סכסוכים פרטי, הדומה למערכת המשפטית הציבורית – הכפויה שהייתה נהוגה מול עובדים שמבקשים להגיש תביעות בנושא הנפיץ.
הבוררות – זכות ולא חובה
משמעות הדבר היא שהעובדים יכולים כעת להציג תלונות בנוגע להטרדה או לניצול מיני הישר לבית המשפט. הם גם רשאים לבקש, כפי שניתן בארצות הברית, משפט מול חבר המושבעים, וזאת במקום להתייצב אל מול הנהלת החברה באופן פרטי ולהציג בפניה את השתלשלות האירועים – גישה שמקלה על חברות להסתיר מהציבור ומיתר העובדים את המקרים, שככל הנראה אף פעם לא צובעים בגוונים חיוביים את תרבות העבודה בארגון.
יצוין כי לפעמים עצם הידיעה של העובד או העובדת שעליהם לעבור בוררות עלולה הייתה למנוע כליל את העלאת התלונה. בנוסף, היה ההליך מועדף לעתים קרובות על ידי תאגידים כדרך לצמצם לא רק את המבוכה והחשיפה השלילית על המתרחש בו, אלא גם את העלויות הכרוכות בפיצוי, שלעיתים נפסק עקב תלונות שנדונות בבית משפט.
ג'וני טאו, דובר פייסבוק, שלח בדוא"ל הצהרה לתקשורת ובה נכתב כי: "בשנה שעברה פרסמנו את מדיניות ההטרדה שלנו – כי אנחנו מאמינים שככל שחברות פתוחות יותר בנוגע למדיניות שלהן, כך נוכל ללמוד יותר אלו מאלו. כיום, אנו מפרסמים את המדיניות המעודכנת של יחסי העבודה במקום העבודה (Workplace Relationships) כדי להפוך את הבוררות לבחירה במקום לדרישה בתביעות הטרדה מינית. הטרדה מינית היא משהו שאנחנו מתייחסים אליו ברצינות רבה ואין לה מקום בפייסבוק".
גוגל – מחאת עובדים הביאה לשינוי
עוד לפני פייסבוק, גוגל הייתה למעשה האחרונה להצטרף לשינוי המדיניות המסוים, כשבשבוע שעבר הודיעה אף היא על רענון הנהלים.
במקרה של גוגל – שעומדת באחרונה במרכזה של מחאת עובדות בנוגע לאופן שבו היא מטפלת במקרים של הטרדה מינית ובמי שהואשמו כמטרידים בשורותיה – מנכ"לה של הענקית ממאנלו פארק, סונדר פיצ'אי, הודיע לעובדים בדואר אלקטרוני על שורה של שינויים חדשים בנוגע לאופן שבו הוא מטפל בתלונות על התנהגות מינית לא ראויה.
בשבוע שעבר יצאו 20,000 עובדי גוגל, נשים וגברים, למחות על ההיסטוריה של התנהגות ענקית החיפוש במקרים של הטרדות מיניות במקום העבודה, שכללה למשל מתן פיצויי עתק לממציא האנדרואיד, אנדי רובין, שקיבל ממנה תשלום של 90 מיליון דולר לאחר שהואשם בהטרדה מינית וככל הנראה על מנת שיעזוב את החברה בשקט.
תגובות
(0)