"אבטחת סייבר חייבת להיות חלק ממארג הרשת ולא יישום חיצוני"
כך אמר תומס דסרו, מנהל תחום EMEA דרום בג'וניפר בראיון לאנשים ומחשבים • "הכרזנו מלחמה על המורכבות כך שהמשימה שלנו כחברת נטוורקינג היא לפשט את הרשת ולבנות תוכנות הפעלה טובות"
"אבטחת סייבר חייבת להיות חלק ממארג הרשת ולא יישום חיצוני", אמר תומס דסרו, מנהל תחום EMEA דרום בג'וניפר האחראי על המכירות של החברה בצרפת, איטליה, יוון קפריסין וישראל בראיון לאנשים ומחשבים במהלך כנס NXTORKS שקיימה ג'וניפר בשבוע שעבר בלונדון.
"אנו ממצבים את עצמנו כחברה הנותנת מענה לבעיות של אבטחה ומורכבות קפדניים במעבר למולטיקלאוד. אנו עובדים עם ספקי השירות וספקי הענן הגדולים והכרזנו מלחמה על המורכבות כך שהמשימה שלנו כחברת נטוורקינג היא לפשט את הרשת ולבנות תוכנות הפעלה טובות. אנו מפתחים את הדור הבא של מערכות תקשורת מבוססות תוכנה ומוסיפים לכך גם את רכיב האבטחה. כמו כן, אנו מפתחים את המערכת כך שתהיה פתוחה ותדע לנהל ציוד של כל חברה, כולל של המתחרים שלנו", אמר דסרו.
"Juniper Contrail Enterprise Multicloud היא התשובה לאתגרים העסקיים שאנו רואים אצל לקוחותינו. אנו מספקים מערכות רשת ואבטחת ופתרונות אבטחת סייבר בעלי ביצועים גבוהים לספקי שירות, חברות גדולות וארגונים במגזר הציבורי. אבל כדי ליישם זאת הרשת צריכה להיות מאובטחת מקצה לקצה. אנו רואים קווי דמיון בין שלושת השווקים כי נדרשת אבטחה על תשתית הרשתות וכן פשטות שתאפשר למנהלי המיחשוב ועובדיהם להתמקד בפרטים החשובים יותר ולא בתחזוקה שוטפת", הוא הוסיף.
"אנו עובדים עם ספקי שירותי אינטרנט בדרג הראשון, השני והשלישי ואפילו עם ספקים וירטואליים (MVNO) וכן עם ארגונים גדולים וארגונים ממשלתיים. לפיכך חלק ניכר מתעבורת האינטרנט עוברת דרך נתבים או ציוד אחר של ג'וניפר בצורה זו או אחרת", אמר עוד.
אבטחה משולבת
לדברי דסרו, "מכל המגמות שהזכרתי, אבטחה היא הדאגה החשובה ביותר של לקוחותינו. כמי שאחראים על החלק של הניתוב, אנו רואים צורך לעזור במניעת פריצות. איננו מחשבים את האבטחה כמשהו שעומד בפני עצמו. לא עוד ניהול של אבטחה לחוד ושל התקשורת לחוד. אבטחת הסייבר חייבת להיות חלק מהרשת משום שהרשתות הפכו מורכבות הצורך בשילוב האבטחה בתוך הרשת הפך לחיוני לגמישות שהאבטחה זקוקה לו כדי לאפשר שאנשים יוכלו לעבוד בשקט, בלי לחשוש שמישהו ייכנס אליהם, לא רק מחוץ לרשת אלא לעיתים גם מתוך החברה שאנו מנסים להגן".
"הדבר הוביל לחזון של אבטחה המשולבת לחלוטין בתוך תעשיית הרשת. הלקוחות זקוקים לנקודה אחת שדרכה יוכלו לשלוט באירועים ולהטמיע מדיניות. המדיניות היא הדרך שבה אתה מבקש מציוד הרשת להגן עליך מפני תקיפות. באמצעות אבטחה המוגדרת באמצעות תוכנה. אבטחה איננה רק עניין של פיירוול בפריפריה של הרשת, אלא חייבת להיות חלק מכל נקודת נוכחות בתוך הרשת".
האם אתם משתמשים לשם כך בבינה מלאכותית?
"אנו חייבים ליישם בינה מלאכותית כי אין דרך אחרת להתמודד עם מגוון המתקפות הגדול בפרט אם חושבים על מערכות IoT, אתה חייב שיהיו לך חיישנים בכל מקום שיהיו מספיק קטנים ובעלי יכולת עיבוד קטנה כדי לאפשר לנקודות הקצה להגן על עצמן. כאן המקום שבו software-defined secure network (ISDN) נכנס לפעולה ומפעיל מרכיבים של לימוד מכונה כדי לנטר את רמת הבסיס של ההתנהגות הנורמלית וכל פעם שמתרחש שינוי, היא מתריעה בפני הרשת האם מדובר במתקפה".
"זו אבטחה תוך כדי התכנון. אנו חייבים לשלב אוטומציה לפלטפורמת האבטחה מבוססת התוכנה. שילוב זה יאפשר לתכנן את הרשת כך שתתמודד עם איומי אבטחה לפני שהם הופכים לאיום. רשת מבוססת תוכנה היא טכנולוגיה מוכרת. האוטומציה תאפשר ניטור של כל הרשת, לא רק הציוד של ג'וניפר, אלא ניהול של מרכיבים אחרים, במקום לספק מספר רב של רכיבי אבטחה של ספקים אחרים ולחשוש מפריצות בתפרים שביניהם", אמר דסרו.
"זה מביא אותנו אל סוגית המולטיקלאוד. כאשר המנמ"ר צריך לנהל מערכת שמשתמשת למשל בענן הציבורי AWS של אמזון, פלטפורמת ענן פרטי של ג'וניפר או כל ענן אחר כדי להריץ את שתי המערכות ביחד, בכל מערכת יש ציוד של יצרנים אחרים והדבר גורם לכאבי ראש למנמ"ר. כאן התפיסה של ג'וניפר היא של יכולת בקרה פתוחה על כל רכיבי הענן ופתרונות המיחשוב האחרים, בעוד יצרנים אחרים מתעקשים על מערכות קניינות המיועדות רק למערכות שלהם. המנמ"רים נאלצים להשתמש באינטגרטורים כדי לנהל את המורכבות הזו. בעיקרון, הדבר מאפשר להריץ את כל הערב רב התפעולי הזה באמצעות מערכת אחת שתנהל אותו", הוסיף.
לדבריו, "ישראל היא מדינה המתמחה באבטחת סייבר. יש לכם תעשייה ביטחונית חזקה, וגם יכולת סייבר בצה"ל. כאשר מדובר בתעשייה הביטחונית, האבטחה היא סוגיה חשובה במיוחד והצורך לפשט את הניהול כרוך בדרך שבה אנו מספקים את רמת האבטחה ומסייעים ללקוחותינו המנהלים רשתות מורכבות מאוד לפשט את התפעול – במיוחד בישראל".
הוא סיכם באומרו כי "בישראל אנו נוכחים אצל כל ספקי שירותי התקשורת מבזק ועד לאחרון ה-MVNO. הקיבולת של הרשת מוכפלת כל שנתיים והדבר דורש מהספקיות שידרוג של תשתיות הרשת כדי לספק את הביקוש לרוחב הפס מצד הצרכנים ומצד החברות הגדולות. מדובר לא בהעלאה הדרגתית אלא בשדרוג. במיוחד כעת, לקראת השקת הדור החמישי, הביקוש לשירותי נתונים יעלה וכך גם דרישות אבטחת הסייבר".
תגובות
(0)