"המטרה: להבין מהו הנתיב שיכול לגרום לבעיה ולבודד אותו מול המתקפות"

אמר דניה ת'אקר, סגן נשיא לאזור דרום מזרח אסיה, המזרח התיכון ואפריקה בטרנד מיקרו ● על כניסתה של החברה לעולם הסטארט-אפים: "נהיה שם בשבילם כמו אבא ואמא שעוזרים לצאצאים לצאת לעולם"

דניה ת'אקר, סגן נשיא לאזור דרום מזרח אסיה, המזרח התיכון ואפריקה (AMEA) בטרנד מיקרו. צילום: צבי קצבורג

"טרנד מיקרו לא שינתה את החזון שלה מאז תחילת דרכה אז כנראה שאנחנו עושים משהו נכון. אנחנו גם עדיין רואים את עצמנו כסוג של סטארט-אפ בהתייחסות ובתשוקה, למרות הגודל שלנו. אנחנו לא עושים דברים מובנים מאליהם בתחום האבטחה. זה מחייב אותנו לחשוב ולפעול מהר. ההמרה הדיגיטלית באה מבחינתנו לידי ביטוי בדרך בה אנחנו ממשיכים לחדש ומנסים להוביל את הדברים", אמר דניה ת'אקר, סגן נשיא לאזור דרום מזרח אסיה, המזרח התיכון ואפריקה (AMEA) בטרנד מיקרו בראיון לאנשים ומחשבים במהלך ביקור שערך לאחרונה בארץ.

לדבריו, "לא בהכל אנחנו מצליחים, ולא בכל הדברים אמורים להצליח, אבל זה הכיוון שמאפשר לנו להיות כיום במעמד שניתן לומר עליו בפשטות שהוא מאוד טוב. אם בודקים את השנים האחרונות רואים את השינוי שלנו. עד לפני כמה שנים התייחסו אלינו כאל חברת אנטי וירוס. כיום אנחנו חברה שאומרים עליה שהיא מספקת פתרון סייבר מורחב שנחשב לאחד הטובים".

"כניסה ראשונה של טרנד מיקרו לעולם הסטארט-אפים הישראלי"

ת'אקר, כזכור, הגיע לישראל כדי לחנוך את המשרדים החדשים של החברה במרומי מגדל עזריאלי בלב תל אביב, וגם כדי להכריז על השקתה של תחרות סטארט-אפים חצי שנתית לזכרו של תמיר סגל ז"ל ששימש כמנהל הראשון של הסניף הישראלי של ענקית אבטחת המידע במשך שמונה שנים. הזוכה בסבב הראשון יוכרז לקראת מועד השנה לפטירתו.

מדובר למעשה בכניסה ראשונה של טרנד מיקרו לעולם הסטארט-אפים הישראלי, והכוונה של החברה היא לערוך תחרות דומה בכל חצי שנה ולספק את הליווי ואת הקשרים העסקיים בכל פעם לחברת הזנק אחת שתתמקם במשרדי החברה למשך התקופה.

"אנחנו מתסכלים על זה כעל עזרה לחברה צעירה להתקדם החוצה עם רעיון טוב, בתקווה שהיא תפרוץ ותהפוך למשהו גדול. החברות הללו לא יהיו מחויבות לנו, למרות שכמובן יכולים להתפתח קשרים שמטיבים לשני הצדדים. אנחנו למעשה נהיה שם בשבילם כמו אבא ואמא שעוזרים לצאצאים לצאת לעולם הרחב", אמר ת'אקר.

הוא הוסיף שכרגע, ונכון לעכשיו למשך כל השנה הקרובה, בחברה לא מתכוונים למנות מנהל מדינה במקומו של סגל. "הוא היה איש חזון. הוא ניהל את הסניף כמי שהעסק הוא שלו. גם מתוך כבוד אנחנו נמתין שנה, וגם כי אנחנו מעדיפים לאתר מישהו מתוך החברה שימלא את מקומו", הסביר ת'אקר.

"להכיל את ההתקפות, לנתח אותן, להבין מהי המטרה האמיתית שלהן"

אחד המסרים שמבקש ת'אקר להעביר, בסיורו כאן בארץ, הוא על השינוי שעובר כיום על ענף הלחימה באיומי הסייבר. לדבריו, כיום יותר חשוב להבין מה הוא הווקטור של כל התקפה, כיצד היא מתקשרת אם בכלל להתקפות אחרות שמבוצעות ברחבי הארגון, וכיצד להגיב בהתאם.

"אני רוצה קודם כל להכיל את ההתקפות, לנתח אותן, להבין מהי המטרה האמיתית של כל התקפה, ומה תהיה ההשפעה שלה. אולי מדובר בביצוע הטעיה רחבת היקף כדי לתקוף מישהו מסוים? אולי מבצעים את התקיפה כדי לאתר מי בעצם הכי חשוב? בסופו של דבר המטרה היא להבין מהו באמת הנתיב הזה שיכול לגרום לבעיה ולבודד אותו מול כל אותן התקפות שמתרחשות ביום יום. זה מה שארגונים כיום באמת מנסים להבין, במיוחד בנקודות הקצה", הוא אמר.

אבל בסופו של דבר מישהו צריך לדעת לחבר את כל הנקודות, לזהות שהתקפה על נקודת קצה גם מתקשרת להתקפה על הרשת, ולכך שמישהו דופק באותו רגע בניסיון על הדלת של הדטה סנטר בניסיון לפרוץ. "צריך להבין שרגע, משהו באמת קורה פה וזה לא משהו שאפשר להתעלם ממנו, יש כאן התראה אמיתית. משהו כבר קורה כאן ברמת הארגון ולבצע מהר את מה שצריך. זה האתגר עמו חברות צריכות להתמודד וזו ההזדמנות עבור טרנד מיקרו. זה בדיוק המקום בוא אנחנו מגיעים לעזור לארגונים. להביא להם את היכולות לזהות את הנקודות ולחבר אותן נכון", הוא הצהיר.

בטרנד מיקרו מכנים את השיטה Connected Threat Defense. "אתה אולי יכול לעשות מעקב אחרי האיומים, אבל אם אתה לא מחבר ביניהם יכול להיות שזה לא יעזור לך. וכמובן, יכול להיות שיש לך הגנות, אבל אם אתה מבין מה הם האיומים, אז מה הן עוזרות. אתה רוצה להבטיח שזה יהיה תהליך שיעבוד כל הזמן בצורה נכונה. אותם ארגונים שיכולים לראות את זה וליישם את זה בתוך העקרונות הארגוניים שלהם, מבחינה טכנולוגית עושים את העבודה שלהם, כי להם יש את מי שילחץ על הכפתור במקרה שצריך", הוא אמר.

ת'אקר סיפר עוד כי טרנד ממיקרו היא חברה שיודעת לשתף פעולה במקומות שצריך. הוא גם סיפר שהחברה מונעת מהאמונה היא שאין ספק תוכנה אחד שיכול לעשות את הכל, ולכן צריך גם לשתף פעולה. מכיוון שכך, הם גם לא דורשים מהלקוחות להסתמך בכוח על הפתרונות שלהם ורק שלהם.

"יש לנו פתרונות שמגנים על משתמש הקצה, על הרשת ועל הדטה סנטר בדרך מקושרת, ואם אין לנו את הפתרון אנחנו יוצרים את הקשר עם החברה הנכונה שתספק פתרון משלים. זה האקו סיסטם בו אנחנו פועלים. בשנתיים האחרונות הצנו חדשנות רבה בהרבה מאוד תחומי אבטחה, וחלק גדול המצמיחה שלנו מבוסס על היכולת שלנו לספק את ההגנה נגד איומים, לספק לארגונים את מה שהם צריכים, אבל גם מכך שאנחנו יודעים לעבוד עם יצרניות אחרות בתחום. אנחנו אמנם בסופו של יום ספקי פתרונות, אבל לא כל דבר טרנד-מיקרו עושה ותעשה", הוא סיכם.

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. OrenBS

    מערכת הגנה מצויינת וצועדת עם הזמן! המון הצלחה

אירועים קרובים