אינטל מציגה: Ice Lake – הדור הבא של מעבדי החברה
יהיה המעבד הראשון שייוצר על ידה בהתאם למיקרו-ארכיטקטורה החדשה שלה, Sunny Cove, בליתוגרפיה של 10 ננו-מטר • הצפי הוא שהמערכות יהיו זמינות על המדף בתקופת החגים של 2019
אינטל ערכה אתמול (ג') מסיבת עיתונאים בארצות הברית בה הציגה מערכות המבוססות על הדור הבא של מעבדי החברה, Ice Lake, שיהיה הראשון שייוצר בחברה בהתאם למיקרו-ארכיטקטורה החדשה שלה, העונה לשם Sunny Cove בליתוגרפיה של 10 ננו-מטר.
לפי החברה, Sunny Cove תאפשר ביצועים משופרים מבחינת מהירות שעון וצריכת החשמל כאחת, והיא מיועדת להאצת מטלות מחשוב כלליות, וכן עבור מטלות מחשוב מתקדמות יותר כמו חישובי בינה מלאכותית וקריפטוגרפיה.
אבל מי שמצפה למערכות מחשב שמבוססות על המעבדים החדשים בקרוב, אולי קצת יתאכזב. לפי ראג'ה קודורי, הארכיטקט הראשי של אינטל, בחברה הצפי הוא שהמערכות יהיו זמינות על המדף בתקופת החגים של 2019. עם זאת, החברה מרוצה מקצב הפיתוח של דור ה-10 ננו-מטר וגם של הדור הבא של הייצור שכבר יהיה כצפוי ב-7 ננו-נטר.
"התפוקות משתפרות בהתאם ללוח הזמנים שצפינו"
"למרות שתהליך ה-7 ננו-מטר הוא פרויקט נפרד מה-10 ננו-מטר, יישמנו לקחים רבים מהניסיון שרכשנו ב-10 ננו-מטר ועד כה אנו מרוצים מההתקדמות. כפי שמסרנו בעבר, אנו מצפים להשתמש ב-EUV על 7 ננו-מטר. לגבי 10 ננו-מטר – אנחנו מתקדמים והתפוקות משתפרות בהתאם ללוח הזמנים שצפינו", הוא אמר.
הוא גם התייחס ל-'חוק מור', ואמר שהוא אמנם עדיין נמצא ברקע, אבל במהות יותר מאשר ברמה הטכנולוגית. "בדורות הקודמים, 'חוק מור' היה הנתיב המרכזי לפתרון בעיות מחשוב. אך ככל שהקצב של ציפוף הטרנזיסטורים הואט לעומת הקצב בעשורים הקודמים, ההתייחסות היא למסר של 'חוק מור' בהיבט הרחב יותר: שילוב של מערכי טרנזיסטורים, מחקר לשיפור הארכיטקטורה, התקדמות בחיבור ההדדי בין הרכיבים על המעבד, יחידות זיכרון מהירות יותר ושיפורי תוכנה", הוא ציין.
במהלך מסיבת העיתונאים חשפה אינטל גם את הדור הבא של השבבים הגרפיים שלה, ועדיין לא מדובר במעבדים ייעודיים אלא שהשבבים שישובצו במעבדים החדשים של החברה.
מדובר השבבים שהחברה מכנה Gen11 אם כי הדור הקודם כונה Gen 9. הסיבה לקפיצה הוא שעל פניו אמורים השבבים החדשים להציע ביצועים גבוהים פי שתיים ויותר לעומת הדור הקודם עם 64 יחידות ביצוע לעומת 24 יחידות ביצוע – יותר מ-150% גידול בעוצמה, על הנייר.
לפי אינטל השבבים הללו אמורים לשובר את תקרת הביצועים הגרפיים של החברה עם יותר יכולת ביצוע שגדולה מ-1 TFLOPS. השבבים הייעודיים, הבלעדיים, אמורים להגיע רק ב-2020.
אינטל הציגה גם את מוצר חדש המבוסס על זיכרונות ה-Optane של החברה ומכונה Optane DC. הוא מאפשר להביא יותר מידע קרוב יותר אל המעבד הראשי כדי לאפשר עיבוד מהיר יותר מערכי מידע גדולים יותר, כגון אלה המשמשים בבינה מלאכותית או בסיסי נתונים גדולים.
תגובות
(0)