AWS הצטרפה, לבקשתה, כנתבעת בתביעת אורקל נגד הפנטגון

עוד סיבוב בקרב בין המובילה בענן וענקית ה-IT שרוצה להוביל בענן ● אורקל טוענת כי הליך הגשת ההצעות למכרז מחשוב הענן של הצבא האמריקני – נוהל תוך ניגודי אינטרסים ● אם החברה תנצח בתביעתה, משרד ההגנה עלול להתמודד עם עיכוב ממושך ביישום הפרויקט היקר ממילא או אפילו להיאלץ לשנות אותו מהיסוד.

מכרז הענן הענק של הפנטגון. אילוסטרציה: BigStock

אמזון ווב סרביסז, AWS, הצטרפה בשבוע שעבר לפי בקשתה והפכה לנתבעת בתביעה של אורקל נגד הפנטגון. אורקל טוענת כי הליך הגשת ההצעות למכרז מחשוב הענן של הצבא האמריקני – נוהל תוך ניגודי אינטרסים.

השופט הפדרלי ששמע את המקרה איפשר למנהיגת הענן להצטרף כנאשמת, כנתבעת, לצד הממשל הפדרלי, אשר אורקל תבעה מוקדם יותר החודש.

בעוד חברות בדרך כלל מנסות להימנע מלהפוך לנאשמות בתביעות משפטיות, הרי ש-AWS אמרה בטיעוני הבקשה שלה להצטרף למקרה, כי יש לה אינטרס להתערב, כדי להגן על עצמה מפני טענותיה של אורקל. על פי אורקל, לשני אנשים היו ניגודי אינטרסים במהלך תהליך בחירת הספק מכרז מחשוב הענן לצבא, המוערך בכעשרה מיליארד דולרים.

אורקל חקרה את "תקינותו" של תהליך המכרז, לאחר שקבלה פריטי תקשורת, בה עובד ממשל פדרלי אחד, דיפ אובהי, ששימש כמנהל פרויקט מחשוב הענן במשרד ההגנה, קרא לעמיתים שתמכו ביריבי AWS – "טמבלולים, טיפשים".

אורקל טוענת כי לאובהי ולאנטוניו דמרטינו, ראש הסגל של סגן שר ההגנה, יש ניגוד אינטרסים בשל מערכות היחסים שלהם עם AWS. אובהי, נטען, עבד עבור AWS, ואילו דמרטינו שימש בעבר יועץ ל-AWS, בטרם החל לעבוד במשרד ההגנה.

בשבוע שעבר פורסם כי אורקל תובעת את הפנטגון בגלל חוזה הענן ששווה 10 מיליארד דולרים. מחלקת ההגנה של ארצות הברית השיקה את החוזה המקורי לשירותי הענן עבור שירותי הביטחון האמריקניים לפני כמה חודשים, והיא צפויה להודיע על הזוכה בחוזה באפריל הקרוב. ההנחה הרווחת היא ש-AWS תהיה הזוכה בפרויקט, ששוויו 10 מיליארד דולר, ולנוכח כך, הרוחות מתלהטות בקרב ענקיות אחרות, שטוענות לחוסר הגינות ולהתנהלות לא תקינה בנושא.

אורקל החליטה לקחת את המאבק שלה נגד המכרז של הפנטגון לבית המשפט. היא הגישה תביעה נגד משרד ההגנה בבית המשפט הפדרלי. לפי התביעה, שני אנשים שהשתתפו בתהליך המכרז עומדים לכאורה בניגוד אינטרסים, כי יש להם קשרים עם AWS, מה שמציב את אורקל ואת המתחרות האחרות בעמדת נחיתות לא הוגנת.

חוזה IT נחשק שהוא יותר מחוזה IT

מאז שהפנטגון הכריז על פרויקט JEDI (ר"ת Joint Enterprise Defense Infrastructure) לבניית פלטפורמת מחשוב ענן לתמיכה במערכות נשק ולאחסון נתונים מסווגים עבור צבא ארצות הברית, החל מרוץ סוער במיוחד לזכייה, שבו השתתפו מרבית חברות הטכנולוגיה הגדולות, בכללן יבמ, גוגל, מיקרוסופט, AWS ואורקל. כולן היו להוטות לזכות בחוזה הרווחי.

יצוין כי למעשה, מדובר בחוזה IT שהוא יותר מחוזה IT – ענן מסחרי הוליסטי, שבכירי המשרד מציגים כאמצעי לחולל מהפכה ביכולות הצבא לבצע ביעילות משימות ולהגן על המולדת. הוא מתאפיין בנפח בלתי מוגבל ויהיה הענן הגדול ביותר בשימוש הפנטגון.

מכרז שהזוכה בו ידועה מראש?

אבל התיאבון לזכייה במכרז הלוהט רוסן לא מעט לנוכח הסברות שחוזה JEDI בעצם נתפר עבר AWS. מקור הדאגה של חברות הטכנולוגיה, הוא בהחלטה שהתקבלה בתחילת פברואר השנה לחתום על חוזה בהיקף של עד 950 מיליון דולר עם שותפה של אמזון, REAN Cloud, להעברת הנתונים של משרד ההגנה לענן. לאחר ההודעה על המכרז מסר הפנטגון שלא היה מודע לחוזה זה, שנחתם על ידי יחידת החדשנות שלו, שפועלת בעמק הסיליקון, ושהפחית עקב כך את שוויו ל-65 מיליון דולר.

באוגוסט הגישה אורקל מחאה רשמית לגוף הממשלתי המבקר עסקות מעין אלה, ה-Government Accountability Office, ובה טענה בין היתר נגד העובדה שהפנטגון מתכוון להעניק את החוזה לספק בודד. יבמ הגישה גם היא באחרונה מחאה דומה, וזאת ימים ספורים לפני המועד האחרון להגשת ההצעה למכרז, ב-12 באוקטובר. עוד באותו החודש, עם קשר לטענות או בלעדיו, הודיעה גוגל כי היא פורשת מההתמודדות על המכרז, ממבחר סיבות.

תביעתה של אורקל, שהוגשה ב-6 בדצמבר, עלולה לאתגר את תהליך המכרז. אם החברה תנצח בתביעתה, משרד ההגנה עלול להתמודד עם עיכוב ממושך ביישום הפרויקט היקר ממילא או אפילו להיאלץ לשנות אותו מהיסוד.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים