שריל סנדברג: "בפייסבוק יודעים שצריך לעשות יותר למען זכויות אזרח"

סמנכ"לית התפעול של פייסבוק, ומי שנחשבת כדמות מספר שתיים בחשיבותה בחברה אחרי מארק צוקרברג כתבה את הדברים בהודעה לתקשורת ולנוכח שלל האשמות להפרת פרטיות המשתמשים של הרשת החברתית הדומיננטית, וקריאה להחרמתה מטעם האיגוד הלאומי לקידום אנשים צבעוניים

חתמה על שיתוף הפעולה עם גוגל. שריל סנדברג, סמנכ"לית התפעול של פייסבוק. צילום: מתוך ויקיפדיה

לנוכח הביקורת ההולכת וגדלה על תפקידה של פייסבוק בליבוי שנאה כלפי קהילות פגיעות ברחבי העולם – שמגיעה גם אחרי שלל משברים בתדמיתה של החברה ובכל הנוגע בשמירתה את פרטיות הלקוחות שלה – הודתה שריל סנדברג, סמנכ"לית התפעול של ענקית המדיה החברתית,  כי הפלטפורמה צריכה לעשות יותר בכדי להגן על זכויות האזרח.

סנדברג, שנחשבת כמספר שתיים בחברה אחרי המנכ"ל והמייסד מארק צוקרברג, פרסמה אתמול (ג') פוסט בדף Newsroom של פייסבוק, ובו כתבה בין השאר: "אנחנו יודעים שאנחנו צריכים לעשות יותר: להקשיב, להתבונן עמוק יותר ולפעול בכדי לכבד זכויות יסוד".

דו"חות לא מחמיאים בלשון המעטה

הצהרתה זו של סנדברג הגיעה יום לאחר פרסום דו"ח שהוזמן על ידי ועדת נבחרים של הסנאט האמריקני, שמונתה לחקור את עניין הגורמים הזרים הקשורים לרוסיה, שכוונו את פועלם במיוחד כלפי קהילות צבעוניות (בעיקר של אפרו-אמריקנים), במטרה להשפיע עליהן ועל תוצאות הבחירות לנשיאות בארצות הברית בשנת 2016.

בנוסף לכך, דבריה הגיעו באותו יום שבו ההתאחדות הלאומית למען קידום אנשים צבעוניים, ה-NAACP, הכריזה על חרם של שבוע על פייסבוק, וש-31 ארגוני זכויות אדם קראו לה לרה-ארגון של מועצת המנהלים שלה, כמו גם של הכללים המובילים בניהול פייסבוק. "אנחנו כותבים כדי להביע את אכזבתנו העמוקה על תפקידה של פייסבוק ביצירת קנאות ושנאה כלפי קהילות פגיעות וארגוני זכויות אדם", כתבו הארגונים במכתב ששלחו למנכ"ל, מארק צוקרברג.

הכרזה זו באה בתגובה למסקנות ביניים של ועדת ביקורת אחרת בנושא זכויות אדם – במאי נענתה הענקית ממאנלו פארק לבקשה לאפשר ביקורת בתחום זכויות האזרח בפלטפורמה שלה, וכן הסכימה שלורה מרפי, מנהיגה מוכרת בתחום זכויות וחירויות האזרח, תהיה מובילת צוות הביקורת. מרפי פרסמה עדכון על הביקורת ביום ג', לאחר שדיברה עם יותר מ-90 ארגוני זכויות אזרח, והוא שהוליד את הקריאה לחרם.

שינויים מוקפדים לתקופות בחירות

"במהלך ששת החודשים הראשונים האלו, עבודתה של לורה סייעה לנו לבנות מאמצים חיוניים הקשורים לבחירות, כגון הרחבת המדיניות שלנו האוסרת על דיכוי בוחרים", אמרה סנדברג. "עדכנו את המדיניות שלנו בכדי לאסור במפורש על מצבים לא חוקיים לגבי הצבעה, כגון טענות שניתן להצביע באמצעות אפליקציה מקוונת, וכן הצהרות לגבי תקפות ההצבעה", הוסיפה.

סנדברג אמרה שמידע שגוי אחר לגבי הצבעה בבחירות – כולל טענות שווא על סגירת קלפיות, תורים וזמני המתנה ארוכים וכדומה – ישלחו באופן יזום לבדיקת עובדות של צד שלישי. המדיניות המתוקנת אוסרת גם על איומים באלימות הקשורים להצבעה או לרישום הבוחרים.

פייסבוק גם הוסיפה תכונה המאפשרת לאנשים להציע לחבריהם להצטרף אליהם ולהירשם להצבעה בבחירות, וסנדברג התגאתה בפיצ'ר וטענה כי "כתוצאה ממאמצים אלה, פייסבוק ואינסטגרם סייעו לרשום כ-2 מיליון אנשים בשנת 2018".

לנוכח פעילות ועדות הביקורת והטענות שאלו כבר משמיעות נגדה, טוענת פייסבוק כי באופן כללי כבר ביצעה השקעות משמעותיות בבטיחות בכלל ובביטחון המשתמשים בפרט, ושהיא נשארת מחויבת לעבוד עם ארגונים מובילים בארצות הברית המקדמים זכויות אדם ואזרח, בכדי לחזק ולקדם את הללו ברשת החברתית שלה.

סנדברג שיתפה בפוסט שלה, כדברים שמחזקים את טענת החברה, גם קישור לדבריה של המבקרת מרפי, שבהם נכתב כי "בשנים האחרונות, ארגוני זכויות האזרח הביעו באופן עקבי, הן בפומבי ובאופן פרטי, את דאגותיהם העמוקות בנוגע למוצרים, למדיניות ולפרקטיקות של פייסבוק ולהשלכותיהן על זכויות האדם והאזרח. העבודה שנעשתה בששת החודשים האחרונות היא ניסיון ללכוד ולגבש את החששות שלהם בכדי לייצר תוצאות משמעותיות. בהתחשב בהיקף ובגודלה של פייסבוק, זה ממשיך להיות אתגר. עם זאת, בששת החודשים הראשונים של ביקורת זו, אנו עדים כבר להתקדמות ותוצאות מוחשיות, כולל שינויי מדיניות, שיפורים באכיפה וכן שקיפות רבה יותר בתחומים מסוימים".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים