הממשל האמריקני חשף תוכניות להגנה על הרשתות שלו

הצעד בוצע כחלק מעיקרון השקיפות שמנסה ממשל אובמה להנהיג, וכתגובת נגד למדיניות ממשלת סין בנוגע לאינטרנט ● דיק דרבין, יו"ר ועדת המשנה לזכויות הפרט בסנאט: "קיים חשש שממשלות זרות משתמשות בתוכנות שפותחו על ידי חברות אמריקניות כדי לצנזר את הרשת"

הממשל האמריקני, אשר מבקש לקדם גלישה חופשית באינטרנט ברחבי העולם, הסיר אתמול (ג') את הסיווג הביטחוני מעל חלק מהפרויקטים להגנה על הרשתות שלו, שמתבצעים בשיתוף פעולה עם גורמים נוספים. המהלך נעשה במקביל לביקורת הפומבית שמותחת ארה"ב על צנזורה באינטרנט, בהתבסס על גישה לפיה הגלישה ברשת נובעת מהזכות הבסיסית לחופש ביטוי וקיום אסיפות (מקוונות).

כזכור, בינואר הודיעה גוגל (Google), כי בעקבות "מתקפה ממוקדת ומתוחכמת" שנערכה בחודש דצמבר, ומקורה ככל הנראה בסין, תפסיק החברה את הצנזורה של תוצאות החיפוש בארץ זו, המתקיימת בהתאם להוראות השלטונות המקומיים. על מנת להמחיש שארה"ב פועלת אחרת – בצורה שקופה וגלויה – הוחלט בממשל האמריקני לחשוף חלק מהפרויקטים שהיו עד כה מסווגים, ואשר החלו בתקופת ממשל בוש, ב-2008. הפרויקטים כוללים גישה אחודה לאינטרנט בסוכנויות הממשל השונות, על מנת לשפר את האבטחה; לחדד את הגילוי; למנוע חדירות לרשתות הממשל; ולתאם בצורה יעילה יותר בין מחקרים שנערכים במימון פדרלי.

כן מבקשים בממשל אובמה להגביר את שיתוף המידע בין הסוכנויות השונות; לגבש תוכנית כוללת לריגול נגדי באינטרנט; ולהגביר את רמת האבטחה ברשתות המסווגות. "לא נביס את אויבינו אם נפעל מתוך הנחה שהם חלשים. ברור לנו שהם חזקים, והם רק הולכים ומתחזקים", אמר הווארד שמידט, המתאם החדש של האבטחה המקוונת בממשל, בנאום שנשא בסן פרנסיסקו.

במסגרת הפרויקטים גם יוגדר תפקידו של הממשל בהגנה מפני מתקפות מקוונות על רשתות החשמל והמים של ארה"ב, ועל שירותי תשתיות קריטיות נוספות. על פי ההערכות, נמצאים כ-85% מהתשתיות הקריטיות של ארה"ב בידיים פרטיות.

בדיון שנערך אתמול בסנאט גילה דיק דרבין, יו"ר ועדת המשנה לזכויות הפרט, כי על פי החשש נעזרות ממשלות זרות בתוכנות שפותחו על ידי חברות אמריקניות כדי לצנזר את הגלישה באינטרנט. דרבין קרא לקבוע בחוק שחברות היי-טק אמריקניות יהיו חשופות לעונשים פליליים ואזרחיים – אלא אם יוכיחו, כי נקטו בצעדים סבירים על מנת להגן על זכויות הפרט ברחבי העולם. דרבין וחברים נוספים בוועדת המשנה קראו לחברות היי-טק אמריקניות להצטרף לפרויקט Global Network Initiative, אשר מגדיר קוד התנהגות לחברות ששואפות להבטיח שמירה על זכויות הפרט.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים