פייסבוק מוסיפה כלי לשליטה של משתמשי אנדרואיד במעקב אחרי מיקומם
האם היא מתחילה להפנים ולהראות שינוי? ענקית הרשתות החברתיות מעדכנת את הגדרות הפרטיות שלה למשתמשי מערכת ההפעלה אנדרואיד, בכדי להקל עליהם לשלוט בנתוני המיקום שנשלחו אל החברה ושמאוחסנים אצלה
אחרי שבשנה האחרונה היא הייתה מעורבת בריבוא שערוריות שהביאו לפגיעה עצומה באמון ציבור המשתמשים בה – כמו גם לנוכח העובדה שמחוקקים בכל העולם טוענים שהיא חייבת רגולציה יותר כבדה, ושבבריטניה זכתה מהם החברה אפילו לכינוי "גנגסטר דיגיטלי" – נראה שפייסבוק עושה מאמצים לבנות מחדש את תדמיתה המקולקלת.
ענקית המדיה החברתית השיקה כעת הגדרות חדשות של בקרת מיקום בעבור ניידים מבוססי אנדרואיד, ואלו מאפשרות למשתמשים שליטה רבה יותר על כמות המידע שהם חולקים עם החברה.
התוספת החדשה בעצם מופיעה בהגדרות של מערכת ההפעלה, ה-Settings, ומציעה למשתמשים תהליך בן שני שלבים בכדי לשלוט בהחלטה האם האפליקציה שלה יכולה לגשת למיקום שלהם, גם כאשר אינם משתמשים בה. הצעד הראשון כרוך בכך שהמשתמש מחליט האם אפליקציית Facebook מקבלת גישה לנתוני המיקום שלו – אם לאו. לאחר מכן היישום מבקש מהמשתמש לקבוע האם הוא רוצה שאיסוף נתוני הרקע ימשיך.
למי שתוהים מדוע פייסבוק צריכה בכלל לאסוף נתונים כאשר לא משתמשים באפליקציה שלה – פייסבוק טוענת כי הנתונים שנאספים ברקע עוזרים בדברים כמו איתור חברי פייסבוק שנמצאים בקרבת מקומם, מה שנקרא Nearby Friends, וכן לאספקת הצעות לפעילויות סמוכות, והכי חשוב – להצעת מודעות רלוונטיות על פי מיקום פיזי. למשל מסעדה או מכון יופי שמציעים דיל שווה בדיוק כשאתם באזור.
אפל הקדימה את גוגל
בעבור משתמשי iOS, אפל, שהקדימה את גוגל, כבר מציגה את האפשרות לחסום אפליקציה מהשימוש בנתוני המיקום ברקע, כך שפייסבוק לא צריכה לספק את העדכון גם להם.
לפי ההסברים, שלא כמו ב-iOS, מערכת אנדרואיד עובדת במתכונת של 'הכל או כלום' בנוגע להרשאות מיקום ואפליקציית פייסבוק קיבלה בעבר אור ירוק לאיסוף נתוני מיקום, בלי קשר לשאלה אם המשתמש פעיל באפליקציה או לא.
בפוסט בבלוג שבו בישרה על החידוש הודתה הענקית שהוא מגיע בין השאר כתגובה לדאגות של משתמשי אנדרואיד לגבי היכולת של האפליקציה לרשום באופן רציף נתוני מיקום ברקע.
פייסבוק אמנם לא ממש הודתה בכך – ואפילו כתבה בפוסט שהיא לא ממש השתמשה ביכולת לבדוק את מיקום הרקע של משתמשי אנדרואיד, אלא אם קיבלה היתר של המשתמשים במיוחד בהגדרה בשם "היסטוריית מיקומים" – אבל סביר להניח כי עד כה היא ניהלה מעקב נרחב על המיקום של המשתמשים בכל המצבים.
הדברים הגיעו לתקשורת, עקב שלל החשיפות על התנהלותה הכושלת של החברה בנוגע לנתונים הפרטיים של משתמשים, והעובדה שהיא גם מעבירה את אלו בלי ידיעתנו לגורמי צד שלישי – כמו במקרה של קיימברידג' אנליטיקה – וכעת פייסבוק מנסה לתקן את הרושם הרע שהותירה עם הפרסום הזה.
הענקית ממאנלו פארק אומרת שהיא עומדת לשלוח התראות בכל מקרה גם למשתמשי iOS, בנוסף למשתמשי אנדרואיד, ולבקש מכולם לבדוק את הגדרות המיקום שלהם.
תגובות
(0)