מחקר של יבמ: שוויון מגדרי במשרות ניהוליות – רק בעוד 54 שנים

מחקר שערך הענק הכחול העלה כי 79% מהמנהלים הבכירים בארגונים גלובליים אינם רואים בקידום נשים יעד חשוב ● רוב הגברים שנסקרו סבורים שהיו מגיעים לאותו דרג ניהולי לו היו נשים, ואילו רוב הנשים טענו שלהיות גבר מהווה יתרון בהקשר זה

11/03/2019 15:34
נשים בהיי-טק. צילום: BigStock

מנהלים בכירים בארגונים גלובליים עדיין אינם מציבים קידום של נשים לתפקידי ניהול במקום גבוה בסולם העדיפויות שלהם – כך עולה ממחקר בינלאומי שערכה יבמ בקרב 2,300 מנהלים, מנהלות ואנשי ונשות מקצוע בתחומים שונים. המחקר, שהתפרסם לרגל יום האישה הבינלאומי, שצוין בסוף השבוע האחרון, גילה כי 79% מהמנהלים לא מתעדפים את הנושא באופן פעיל.

עוד עולה מהנתונים כי גברים ונשים רואים את הנושא מנקודות מבט שונות בתכלית, וגברים ממעיטים בחומרת ההטיה המגדרית. 65% מהמשיבים הגברים אמרו שלדעתם, הם היו מגיעים לאותו דרג ניהולי גם לו היו נשים. לעומת זאת, 71% מהמנהלות בדרג הבינוני אמרו שהסיכוי שלהן להגיע למשרה ניהולית בכירה היה גדול יותר לו היו גברים.

ביבמ ציינו עוד כי המחקר, שכותרתו "נשים, מנהיגות ופרדוקס הקדימויות", נערך על ידי המכון של החברה לערך עסקי, בשיתוף עם חברת המחקר Oxford Economics. הוא כלל סקר מקיף – בחלוקה שווה לגברים ולנשים – וכן ראיונות אישיים עם שורה של מנהלים, מנהלות ואנשי ונשות מקצוע משישה אזורים בעולם.

המחקר חשף עוד כי רק 18% מהנשים מחזיקות כיום במשרות ניהוליות בכירות בארגונים שנסקרו. בהתאם לנתון זה, יידרשו עוד 54 שנים עד שיושג שוויון מגדרי הולם במשרות ניהוליות במקומות העבודה.

"צוותים עם הון אנושי מגוון הם נכס"

מישל פלוסו, סגנית נשיא בכירה ומנהלת השיווק הראשית של יבמ, אמרה כי "אירועי השנה האחרונה וההבנה כי צוותים עם הון אנושי מגוון הם נכס הגבירו את התמקדות עולם העסקים בחשיבות הגיוון והיתרונות העסקיים של יישום ערך זה".

לדבריה, "ההזדמנות שעומדת בפנינו כעת היא לנהל דיון על גיוון לא רק כנושא מעניין, אלא כאלמנט חיוני – שעומד על ראש סדר העדיפויות של עסקים ומנהלים רבים."

חרף הפער המגדרי בדרגי הניהול בארגונים בעולם, המחקר מצא גם קבוצת ארגונים, אשר הדו"ח מכנה "הראשונים לפעול", שהתבלטה כקבוצה המקדישה מאמצים להשגת שוויון מגדרי בדרגי הניהול. לארגונים אלה, המהווים 12% מהמדגם, יש מאפיינים וערכים המטפחים סביבה מכילה יותר והם מספקים דוגמה להשגת קדמה בארגונים.

ביבמ אמרו כי ארגונים אלה התאפיינו ביחס רציני לשוויון מגדרי. כולם ללא יוצא דופן הגדירו את קידום הנשים למשרות ניהול כקדימות עסקית רשמית.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים