משרד הביטחון השעה את פעילות היצוא של אביליטי

זאת, בעקבות חקירה שמנהל הממונה על הביטחון במערכת הביטחון (מלמ"ב), יחד עם אגף הפיקוח על היצוא הביטחוני (אפ"י)

משרד הביטחון

משרד הביטחון השעה היום (ג') את אביליטי מערכות ביטחוניות ממרשם היצוא הביטחוני והתלה את רישיונות השיווק, היצוא והצופן שברשותה.

המשרד זימן לשימוע את נציגי אביליטי תעשיות מחשבים ותוכנה ואביליטי מערכות ביטחוניות. זאת, כך נמסר, "בשל פעילות החברות, המהווה הפרה לכאורה של חוק הפיקוח על היצוא הביטחוני. על פי החשד, שתי החברות ביצעו פעולות שיווק ויצוא ביטחוני של מערכות האזנה ואיכון – בלא רישיונות ובניגוד לדין".

השימוע לחברות נערך בעקבות חקירה שמנהל הממונה על הביטחון במערכת הביטחון (מלמ"ב), יחד עם אגף הפיקוח על היצוא הביטחוני (אפ"י) במשרד הביטחון. בסיום השימוע החליט משרד הביטחון להשעות את אביליטי מערכות ביטחוניות" ממרשם היצוא הביטחוני ולהתלות את רישיונות השיווק, היצוא והצופן שברשותה. כמו כן החליט משרד הביטחון על התליית הרישיונות, בהתאם לצו הצופן, לאביליטי תעשיות מחשבים ותוכנה. על שאר פרטי החקירה הוטל צו איסור פרסום.

מספקת כלים מתקדמים ליירוט, מיקום גיאוגרפי ובינת סייבר

אביליטי היא הבעלים של חברת אביליטי תעשיות מחשבים ותוכנה. זו האחרונה הוקמה ב-1994 ויושבת בתל אביב. היא נוסדה על ידי אלכסנדר אורובסקי, המשמש בה סמנכ"ל טכנולוגיות ואנטולי חורגין, המכהן כמנכ"ל ויו"ר הדירקטוריון.

החברה מספקת כלים מתקדמים ליירוט, איתור מיקום גיאוגרפי ובינת סייבר, המשמשים סוכנויות הגנה ומודיעין, צבאות, רשויות אכיפת חוק וארגוני הגנת העורף ברחבי העולם. מוצרי החברה נמכרים לממשלות ולסוכנויות ממשלתיות ביותר מ-50 מדינות. אביליטי מציעה מגוון רחב של פתרונות חוקיים ליירוט, פענוח, סייבר ומיקום גיאוגרפי בתקשורת סלולרית ולוויין. אחד הפתרונות הוא ULIN, ראשי תיבות של Ultimate Interceptor, מערכת תוכנה שמציעה יירוט אסטרטגי עם יכולות זיהוי קול, טקסט ומיקום גיאוגרפי – בלא מגבלות גיאוגרפיות.

בספטמבר 2015 התמזגה אביליטי לחברת קיימברידג' בעסקה בשווי 192 מיליון דולרים והחלה להיסחר בנאסד"ק. החברה הצטרפה בדצמבר אותה השנה למסחר בתל אביב באמצעות הרישום הכפול. שווי השוק שלה אז עמד על 730 מיליון שקלים.

עבר מעורר תהיות פיננסיות

ביוני 2018 חוותה החברה זינוק מפתיע: אביליטי הכפילה את שוויה בנאסד"ק, המריאה בתוך שני ימי מסחר ב-123% בלא דיווח מהותי, והעירה את הרגולטורים האמריקאים. בנוסף, מניית החברה רשמה מחזורי מסחר של 9 מיליון ו-8 מיליון מניות שהחליפו ידיים בתוך יומיים – אל מול ממוצע מסחר יומי של עשרות אלפי מניות בלבד בחודשים שלפני כן. כשני שלישים מהמניות מצויות אצל בעלי השליטה אנטולי חורגין (32.3%) ואלכסנדר אורובסקי (32.3%) כך שכמות ההצפה הוערכה בכ-800 אלף מניות בלבד – כלומר כל המניות של אביליטי החליפו ידיים 10 פעמים בכל אחד מימי המסחר.

בשנת 2017 נכנסה אביליטי לסחרור, שכלל דחיות בפרסום הדו"חות הכספיים, התפטרות של רוב הדירקטורים ותביעות ייצוגיות. מנייתה הגיבה בנפילה של עשרות אחוזים ושווי השוק שלה ירד ל-25 מיליון שקלים בלבד. מצב זה, לצד נתונים נוספים, הוביל לצירוף הערת עסק חי לדוחות – שמשמעותה ספק מהותי לגבי יכולתה של אביליטי להמשיך לפעול כעסק חי. בשנה שעברה החברה הגיעה להסדר עם משקיעים על שתבעו אותה בחשד להטעיה פיננסית – ושילמה להם שלושה מיליון דולרים. בעבר דווח בפורבס כי על לקוחות החברה נמנות ממשלות מקסיקו, סינגפור, סין, מיאנמר וצ'כיה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים