פוקסקון נערכת לייצר בעבור אפל מחוץ לסין
מחשש מפני הסלמה במלחמת הסחר בין ארצות הברית לרפובליקה העממית, הספקית הראשית של מכשירי ה-iPhone הכינה ככל הנראה תכנית ייעודית לפעולה מחוץ למחוזות סין ולהעברת מחלקת ה-iDevices שלה לזירה אחרת, כך שלא יספגו מסים גבוהים על ייבואם לארה"ב
פוקסקון – השותפה הגדולה ביותר של אפל להרכבת מכשירי ה-iPhone שלה – אמרה לאחרונה שהיא מסוגלת להעביר את תהליך ייצור מכשירי הענקית מקופרטינו במלואו אל מחוץ לסין, אם מלחמת הסחר תמשיך להסלים, כך על פי דיווחים של בלומברג ושל הוול סטריט ג'ורנל.
דברי החברה, שמוצאה בכלל בטייוואן ואשר מתגאה באפל כלקוחה הגדולה ביותר שלה, מגיעים לאחר שהנשיא דונלד טראמפ איים להטיל מסים נוספים על מוצרים בהיקף של 300 מיליארד דולר מסין, שם מורכבים מרבית הטלפונים הסלולריים של אפל. משמעות הדבר – מכסים גבוהים גם על מכשירי ה-iPhones וה-iPads שמרכיבה פוקסקון בעבור אפל בסין.
ארצות הברית כבר הטילה מכסים על כמה אביזרים שאפל מוכרת, אבל לאלה כמעט שאין השפעה משמעותית על השורה התחתונה של ענקית הטכנולוגיה. ה-iPhone הוא סיפור אחר לגמרי, כמובן, וכל מס נוסף שיוטל על מכשירי הדגל של אפל יגרום לעלייה של מחירם, הגבוה בלאו הכי, בעבור משתמשי הקצה, או להבדיל יפגע בענק ברווחיה של אפל.
25% יכולות ייצור מחוץ לסין
"עשרים וחמישה אחוזים מיכולת הייצור שלנו נמצאים מחוץ לסין, ואנחנו יכולים לעזור לאפל להיענות לצרכיה בשוק האמריקני", הצהיר יאנג ליו, ראש חטיבת המוליכים למחצה של פוקסקון, בכנס המשקיעים הראשון של החברה שנערך באחרונה בטאיפיי, כך על פי דיווחים בתקשורת העולמית.
"יש לנו מספיק יכולת לעמוד בדרישות של אפל בשוק האמריקני", הדגיש ליו, שאמר כי למלחמת הסחר בין ארצות הברית לסין "תהיה השפעה כלשהי, אבל היא תהיה מוגבלת", משום שלפוקסקון יש כבר כעת כושר ייצור מחוץ לסין, שיתמוך באפל אם היא תיאלץ להעביר את קווי הייצור שלה הרחק מהרפובליקה העממית בגלל מחלוקת הסחר הקשה בין המעצמות.
אפל אמנם לא הוציאה הוראות להעברת הייצור בינתיים, אבל ליו הוסיף ואמר כי פוקסקון יכולה "להגיב במהירות ולהסתמך על ייצור מקומי", ולפי פרשנויות נראה כי קברניטי חברת הייצור מוכנים כבר מבעוד מועד להחמרה אפשרית ביחסי הסחר בין סין לארה"ב.
לא ברור איפה בדיוק מתכוונת פוקסקון לייצר מכשירי iPhone חדשים מחוץ לסין, אבל יצוין כי החברה חתמה על חוזה עם ממשלת ארצות הברית לפתוח מפעל בוויסקונסין, ובו 2,000 מקומות עבודה חדשים. בנוסף, לפוקסקון יש מפעל בעיר צ'נאי שבהודו, אבל הוא עדיין מוקדש רק לבדיקות ציוד, ולא לייצור בפועל של מכשירי iPhone בעבור אפל. נכון לעכשיו, רק Wistron הטאיוואנית מרכיבה את הסמארטפונים של אפל בהודו, ומדובר בעיקר על מודלים ישנים, כמו ה-iPhone 6s.
הנשיא טראמפ עתיד להחליט אם להטיל את המכסים הנוספים על היבוא מסין לאחר שיפגש עם הנשיא הסיני, שי ג'ינפינג, מאוחר יותר החודש ביפן.
תגובות
(0)