"אלוהים הצליח לברוא את העולם בשישה ימים כי לא היה לו לגאסי"

כך לפי פט גלסינגר, מנכ''ל VMware העולמית, המבקר בארץ השבוע; לדבריו, "אנו בעידן של Super Power, לא מדינות שהן מעצמות, אלא חברות שהן מעצמות טכנולוגיות"

מה הוא מתכנן כדי להחזיר את אפל? פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל. צילום: ניב קנטור

"רבים עוסקים בשאלה איך אלוהים, הכל-יכול, הצליח לברוא את העולם בששה ימים. התשובה מאד פשוטה – לא היו לו תשתיות לגאסי. כך גם ארגונים: הם נדרשים לתשתיות, אבל שלא תהיינה מסובכות, מורכבות וישנות, אלא חדשניות, מאובטחות ומנוהלות. וזה התפקיד שלנו במגרש של ה-IT", כך אמר פט גלסינגר, מנכ"ל VMware העולמית.

גלסינגר היה דובר המפתח בכנס בכירים שערך הסניף הישראלי של ענקית הוירטואליזציה. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך אמש (ג')
באולם רידינג 3 בתל אביב.

לדבריו, "אנו בעידן של Super Power, לא מדינות שהן מעצמות, אלא חברות שהן מעצמות טכנולוגיות. הן מדינות, במובן שהן משפיעות על כל היבט בחיי האזרחים – מהעבודה ועד החיים האישיים".


צילום ועריכת וידיאו ליטל רובינשטיין

חברות הטכנולוגיה הללו, אמר גלסינגר, "יצרו ארבע מגמות-על טכנולוגיות: ענן, ניידות, בינה מלאכותית ואינטרנט של הדברים. הענן נותן למחשוב בארגונים יכולת גידול בלתי פוסק, וחישוב-על. הניידות הביאה לכך ש-60% מאזרחי הגלובוס משתמשים באינטרנט. לאחר 30 שנים שלא קרה עימה דבר, הבינה המלאכותית נכנסת כיום לכל רכיב מחשוב כמעט, ופרצה לחיינו בן-לילה. כעת, אלגוריתמים 'טוחנים' נתונים רבים, שהיקפם גדל בלא הרף. ה-IoT הוא הגשר בין העולם הפיזי והעולם הדיגיטלי. אנו מעצימים את הארגונים בעזרת שימוש בטכנולוגיות הללו, כדי שיצליחו בטרנספורמציה הדיגיטלית שלהם".

"הענן ההיברידי הוא-הוא עתיד המחשוב הארגוני"

"אנו בעיצומו של מסע בן חמש שנים", ציין מנכ"ל VMware, "התחלנו עם וירטואליזציה של שרתים, עברנו לשכבות האחסון והרישות, עם אבטחת מידע. משם הלכנו לתפיסת SDDC, דטה סנטר מוגדר תוכנה, ומשם – להכל מוגדר תוכנה, SDX. בעתיד נעשה את זה לכל ענן. בעזרתנו, ניתן להקים תשתית מודרנית, לטובת השכבה האפליקטיבית. התשתית מאפשרת לכל רכיב להיות מאובטח ומנוהל, ולעשות זאת על גבי כל תשתית – מחצר הבית, עבור לענן, פרטי, ציבורי והיברידי – וכלה במחשוב קצה".

לתשתית המודרנית, אמר גלסינגר, "יש היגיון בכל היבט שהוא. מחשובית, היא מאפשרת ביצועים טובים יותר. כלכלית, היא מאפשרת לצמצם את עלויות התפעול. רגולטורית, התשתית ההיברידית מאפשרת להשאיר חלק ממערך המחשוב בחצר הבית. הענן ההיברידי מאפשר תעבורת נתונים טובה יותר, עם ביצועים מהירים. הענן ההיברידי הוא-הוא עתיד המחשוב הארגוני, כי הוא מאפשר לטפל בכל מקום – בדטה סנטר, בענן, בסביבה מרובת עננים ובמחשוב קצה. אנו מספקים לארגונים תשתית כשירות, הכוללת שכבת תפעול ומיכון, ומטפלת במחשוב, באחסון וברישות, עם ניהול, מיכון ואבטחה".

"בשל שיתופי הפעולה שיצרנו, אמר גלסינגר, "אנו מאפשרים חופש בחירה ללקוחות הארגוניים, להיות בבית, או בעננים של AWS, יבמ, או AZURE , וכמובן -VMware על תשתיות Dell-EMC. בכל התצורות הללו ניתן לבחור מי ינהל אותן – הלקוח הארגוני, ספקית הענן – או אנחנו".

"המציאות היום במערכי המחשוב הארגוניים", ציין, "די מבולגנת. נדרשים ניהול ותיעדוף, שירותים, קונטיינרים וקוברנטיס. אנו מספקים 'בריאות' למחשוב על ידי טיפול בשלושה היבטים – ניראות, אופטימיזציה וממשל IT. אנו עוזרים לבנות את הדור הבא של האפליקציות ומהווים גשר בין 2 עולמות – מפתחים ומשתמשים. כמו שג'אווה הייתה בעבר שפת מפתח, מעין מצפן מחשובי משך שני עשורים, כך, כיום, קוברנטיס מגדיר את הפשטת התוכנה. האפליקציות מוגדרות על ידי קוברנטיס".

"מודל האבטחה הקיים – נכשל"

הוא הוסיף כי "רכשנו את Nicira לטובת רישות מוגדר תוכנה והרחבנו את היכולות שלה לעולם אבטחת המידע. פגשתי בכיר ב-CITI Bank. יש לו תקציב IT מהגדולים בעולם, 10 מיליארד דולרים בשנה. הוא עובד עם שתי ספקיות מחשוב, שתי ספקיות אחסון ו-250 ספקיות אבטחת מידע. איך אפשר לנהל, להטליא ולעדכן 250 מוצרי אבטחה? היעד הבא שלנו הוא לקחת את האבטחה, להתיך אותה, ולהטמיע אותה מהיסוד, כחלק מובנה בתשתיות. כך, נשנה את תפיסת האבטחה שארגונים – שכשלה, כפי שרואים בריבוי הפריצות ופרצות. נבנה מודל אבטחה חדש". לדבריו, "בעולם חוויית המשתמש, אנו מספקים פלטפורמת סביבת עבודה דיגיטלית, מבוססת בינה – Workspace ONE, עם חוויית משתמש אחודה, על גבי כל רכיב".

"בשלושים שנות קריירה, באינטל, EMC וב-VMware, הייתי בישראל כבר 60 פעמים", סיכם גלסינגר, "מחר אפגש עם ראובן ריבלין, נשיא המדינה. אבקש ממנו כבר דרכון ישראלי… ישראל היא מוקד ידע מעולה עבורנו. רכשנו פה כבר ארבע חברות, ועל בסיסן הקמנו מרכז פיתוח. אנו בוחנים בלא הרף רכישה של חברות ישראליות נוספות".

תגובות

(4)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. עמירם

    מזמן לא ראיתי ציטוט מטופש מזה. לאלוהים לא היה כלום, ודאי לא לגאסי (גם לא מיקרוסופט או גוגל או כל דבר אחר יציר אדם שהוא יציר האל), מלבד כוחו ותבונתו האינסופיים. בהבל פיו נברא עולם, ובהבל פיו נברא אדם בצלמו, ואחרי אלפי דורות נולד הבל-אדם בשם פט גלסינגר, מנכ''ל VMware העולמית, שבהבל פיו ידע לומר רק דברי-הבל.

  2. רון

    לכתוב על אלוקים כאילו הוא אפילו לא בינה ולהראות דרך כותרת בומבסטית רעיון כזה או אחר זו טפשות ממדרגה ראשונה, ובהחלט אני מוחה בתוקף גם אם אמר זאת גוי או יהודי, אין לערבב את בורא עולם בשטויות של משהו גם אם זה טכנולוגיה ואו בכתיבת מאמר שבו יועבר המסר שלו. זו פשוט עזות פנים ופוגעת מאוד ברגשות של האדם המאמין. מבקש להסיר את המאמר הזה.

  3. לבד בברלין

    מטומטם חסר שורשים שכמוהו. VMWARE קיבלה השראה ממערכת ההפעלה VM של חברת יבמ. אז לאלוהים אולי לא היה לגאסי, אבל ל VMWare בהחלט היה.

אירועים קרובים