סין: בבתי הספר שהואשמו בפריצה למחשבי גוגל לא מבינים מהיכן צצו ההאשמות

תלמידי בית הספר המקצועי לנקסיאנג שבעיר ג'ינן, דווקא מעדיפים את מנוע החיפוש הסיני ביידו, ולא מבינים מדוע דווקא הם מואשמים בפריצה לשרתיה של ענקית האינטרנט האמריקנית ● "זה הצחיק אותנו מאוד", אמר מורה בבית הספר

בקרוב עומדת להתקבל בגוגל (Google) ההחלטה האם להפסיק את פעילותה בסין. אולם, התלמידים באחד מבתי הספר שעל פי חלק מהדיווחים עומד מאחורי המתקפות על ענקית האינטרנט, לא מבינים מהיכן צצו ההאשמות.

ואכן, בית הספר המקצועי לנקסיאנג שבעיר ג'ינן, הבירה של המחוז הדרומי שנדונג, רחוק מלהיראות מקום שממנו יופעלו מתקפות כה מתוחכמות עד שהן עלולות לאיים על המשך פעילותה של אחת מחברות האינטרנט הגדולות בעולם. בקמפוס המאובטח היטב לומדים התלמידים המרושלים למראה שלל מקצועות – מטבחות ועד מכונאות רכב. רבים מהם טוענים, כי מעולם לא שמעו על גוגל – וכי הם מעדיפים להשתמש במנוע החיפוש המקומי, ביידו (Baidu).

רבים מהתלמידים הופתעו לשמוע, כי בניו יורק טיימס (New York Times) הופיעה בחודש שעבר ידיעה שעל פיה טוענים החוקרים, כי נתגלו ראיות לקשר בין בית הספר לבין המתקפות על  גוגל ועל למעלה מעשרים חברות גדולות נוספות. מבייג'ינג נמסר, כי השלטונות מתנגדים לפריצות, ובית הספר הכחיש את ההאשמות.

"זה הצחיק אותנו מאוד", אמר מר זנג, מורה בבית הספר שסירב למסור את שמו המלא: "הם העניקו לנו פרסום מצוין". זנג הדגיש, כי מדובר בבית ספר מקצועי ולא באוניברסיטה. "אם לתלמידים היו סיכויים טובים יותר הם לא היו לומדים כאן", הוסיף.

ובכל זאת, חלק מהתלמידים, כמו גם תלמידים לשעבר, טוענים שלא יופתעו אם אכן יתברר, כי בית הספר קשור למתקפות. "זה יתכן בהחלט. בתוכנית הלימודים במחשבים ממלאים עניינים כאלה מקום מרכזי", אמר שאו, בן 28, בוגר בית הספר שלדבריו "כמעט השתגע" במשך שמונה חודשים של לימודים בסביבה המגבילה של בית הספר. "הסביבה שם מבוקרת היטב. צריך לשלם כדי לטעון את הטלפון וצריך לשלם גם תמורת השימוש באינטרנט", לדבריו.

במסגרת לימודי המחשבים לומדים התלמידים "לאסוף מידע", אמר אחד המורים שסירב למסור את שמו. פריצת מחשבים היא תחביב לאומי בסין ואתרי אינטרנט רבים מציעים בתשלום נמוך קורסים שבהם ניתן ללמוד את יסודות הפריצה.

כזכור, בעקבות המתקפות על שרתי גוגל החלה החברה לגלות חוסר סובלנות ביחס לדרישה של השלטונות בבייג'ינג לצנזר את תוצאות החיפוש, ואף איימה לחדול מפעילותה בסין. מבייג'ינג נמסר, כי גוגל תהיה חייבת לציית לחוקים של סין אפילו אם החברה תחליט לחדול מפעילותה במדינה.

יצוין, כי בידיעה שהופיעה בניו יורק טיימס הוזכרה גם האוניברסיטה היוקרתית ג'או טונג בשנגחאי.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים