"הדיגיטל ישפר את הקטלניות של צה"ל ויקצר את משך המערכה"

"התמרון צריך להיות רב זרועי ורב ממדי, תוך היתוך כלל יכולות צה"ל וסנכרון למאמץ אחיד ומתואם - לשלילת יכולות האויב והשגת ניצחון", אמר אלוף ליאור כרמלי, ראש אגף התקשוב והגנת הסייבר ● הוא דיבר בטקס חילופי ראש מנהלת הטרנספורמציה הדיגיטלית באגף, עם כניסתו לתפקיד של תא"ל זיו אבטליון

מימין: האלוף ליאור כרמלי, ראש אגף התקשוב והגנת הסייבר, ותא"ל זיו אבטליון, ראש מנהלת הטרנספורמציה הדיגיטלית באגף. צילום: דובר צה"ל

"נפלה בחלקנו ההזדמנות לחיות בעיצומן של מהפכת מידע ושל השתנות דיגיטלית, שמשנות את חיינו ללא הכר. צה"ל ממצה את המערכות הדיגיטליות כאבני בניין מרכזיות, שיגדילו את הקטלניות ויסייעו לקצר את משך המערכה", כך אמר האלוף ליאור כרמלי, ראש אגף התקשוב והגנת הסייבר.

האלוף כרמלי דיבר ביום ה' האחרון בטקס חילופי ראש מנהלת הטרנספורמציה הדיגיטלית באגף התקשוב וההגנה בסייבר, עם כניסתו לתפקיד של תא"ל זיו אבטליון. הטקס נערך בקריה בתל אביב.

"התמרון", אמר האלוף כרמלי, "צריך להיות רב זרועי ורב ממדי, תוך היתוך כלל יכולות צה"ל וסנכרון למאמץ אחיד ומתואם – לשלילת יכולות האויב והשגת ניצחון".

האלוף סיים באמרו כי "בינה מלאכותית מאפשרת לחשב נתוני ענק, ביג דטה – במהירות, ובכך היא מסייעת לקבל החלטות אפקטיביות וקטלניות במפקדות, בקצה הטקטי ובשדה הקרב. הצלחת המסע של צה"ל להשתנות דיגיטלית אינה תלויה רק בעוצמות הטכנולוגיות, אלא, ובעיקר, במנהיגות, שכמו תמיד בצבא, מהווה את המפתח להצלחה".

"צה"ל כבר נמצא בעולם הבינה המלאכותית"

ההחלטה על הקמת מנהלת הטרנספורמציה הדיגיטלית היא אחת ההחלטות המרכזיות בתכנית הרב שנתית "תנופה", שקורמת עור וגידים בימים אלה. תא"ל אבטליון החליף בתפקידו את תא"ל עומר דגן, שהיה מפקד יחידת מצפן שבלוטם ומונה למפקד לוטם. האגף מוביל את המהפכה הדיגיטלית בצה"ל, ובתחילת השנה הוקמה בו מנהלת הטרנספורמציה הדיגיטלית. מדובר בתכנית רב זרועית, בה משולבים גורמים מבצעיים וטכנולוגיים, שמטרתה להוביל את צה"ל להיות ארגון חדשני, דיגיטלי ומבוסס מידע, וככזה – להשפיע על התהליכים המבצעיים ולהעצים את הקטלניות והאפקטיביות של הצבא.

בראיון לרגל סיום תפקידו כראש החטיבה הטכנולוגית של זרוע היבשה אמר תא"ל אבטליון לאנשים ומחשבים כי "הבינה המלאכותית היא עולם ומלואו, שהולך מתפתח – ואנחנו כבר שם. יש לנו בתחום הרבה יכולות: אנחנו יודעים לחזות את הנהג שיגרום לתאונה הבאה ואנחנו יודעים – ברמת ודאות גבוהה – איפה יאבד כלי הנשק הבא. על בסיס הנתונים הרבים שנצברים, ניתן להפעיל תהליכי בינה מלאכותית שמשפרים היבטים תפעוליים ומבצעיים".

"אנחנו עושים BI על ביג דטה – לוקחים את תוצרי החיישנים הרבים, מעבדים אותם ומזריקים חזרה לשטח מידע משולב. כך מתקצר זמן התגובה מרגע זיהוי האיום ועד לטיפול בו", הסביר תא"ל אבטליון. לדבריו, "אין משמעות ל-IT כרכיב נפרד. ה-IT הוא הדבק, הוא הפלטפורמה המאפשרת לממש את הטרנספורמציה הדיגיטלית. אנחנו פועלים לשילוב אנשי מקצוע מתחומים שונים, כי חיבורים כאלה יניבו מכפילי כוח".

"ה-D בתפקיד ה-CDO זה לא רק דיגיטל, זה גם דטה", ציין. "מדובר בארבעה רבדי שינוי: האחד הוא שיפור היכולת המבצעית – להפוך אותה למערכת מבצעית יעילה, מהירה, לומדת, עם הנגשת המידע הנדרש לקצה, להגדלת היתרון האיכותי. השני, רובד השירותים – לקצר או לשנות שירות, לעשותו ליעיל יותר, או בעלויות מופחתות. השלישי הוא חוויית המשתמש – הנגשת המידע הרלוונטי בצורה ידידותית ללוחם בקצה או למהנדס במשרד. הרובד הרביעי הוא תהליכים לא מבצעיים אלא רכש או פיתוח באג'ייל. זאת, לצד פיתוח מקצועות חדשים, ולימוד והנגשה של המפקדים לעולם הדיגיטלי – כי זו מנהיגות אחרת".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים