נא להכיר: חמשת הסטארט-אפים הבולטים בבריאות הדיגיטלית

טיפול מונע במחלות, אבחון של התקפי לב, טכנולוגיה שמאפשרת לקצר את זמני ההמתנה לבדיקות דם ושתן ועוד פיתוחים ישתתפו בגמר תחרות הסטארט-אפים בתחום הבריאות הדיגיטלית, שיתקיים מחר (ה') במסגרת ועידת dHealth2019 של אנשים ומחשבים

11/12/2019 16:51
לבריאות. דיגיטלית. אילוסטרציה: GreenApple78/BigStock

תחום הבריאות הדיגיטלית הולך וצובר תאוצה בשנים האחרונות – בין אם זה באמצעות הרפואה מרחוק, שמייתרת את ההגעה לקופת חולים, שלל פיתוחים שנועדו לייעל את הטיפול בנו, החולים, ועוד. התחום תוסס ומלא בחדשנות, שמסייעת לנו לשמור על הבריאות. לכן בחרנו, באנשים ומחשבים, לערוך תחרות לבחירת הסטארט-אפ הבולט בתחום.

חמש חברות עלו לגמר התחרות ויציגו במסגרת ועידת הבריאות הדיגיטלית העשירית dHealth2019 של אנשים ומחשבים, שתיערך מחר (ה'). שתי החברות הזוכות יקבלו פרסים בשווי מאות אלפי שקלים, באמצעות אירוח בשני אקסלרטורים מובילים שמלווים את התחרות: יבמ אלפא זון ו-eHealth Ventures.

לדברי יהודה קונפורטס, העורך הראשי של אנשים ומחשבים וממארגני התחרות, "המהפכה הדיגיטלית מאפשרת להציע שירותי בריאות חדשניים מבוססי בינה מלאכותית וביג דטה. השילוב של אומת הסטארט-אפ עם מחקר רפואי ברמה גבוהה ועם מערכות בריאות ריכוזיות שהשקיעו בתשתיות מידע מניב פירות. לאור הצלחת התחרות שקיימנו בשנה שעברה, לתחרות השנה הגישו מועמדות יותר מ-30 חברות. צוות השיפוט, שהורכב ממומחים מתחום הבריאות הדיגיטלית, בחר מבין המיזמים חמישה שעלו לשלב הגמר ויציגו ביום הוועידה. הצוות כלל את אורלי סורוקין, דוד גורדון, אופיר שחף, עופר וייסברג, דורון אמיר, דורון יצחקי, יוסי לובטון ויחיאל גפנר".

הכירו את הפיינליסטים – חמשת המופלאים בבריאות הדיגיטלית:

MyOr – העור ככלי דיאגנוסטי

MyOr פיתחה מוצר המאפשר חיזוי ומניעה של אטופיק דרמטיטיס (אקזמה) אצל פעוטות. היקפי המחלה הכרונית הנפוצה, שפוגעת בכ-20% מהפעוטות, עולים בהתמדה, כאשר ב-25 השנים האחרונות מספר החולים שולש.

הפתרון של MyOr מאפשר חיזוי כמותי וטיפול מונע, לעומת הפתרונות הקיימים, שמכוונים לניהול המחלה וטיפול בסימפטומים בלבד, באמצעות סטרואידים ו-UV. הפתרון נבנה על מאגר נתונים ענק של יותר משלושה מיליון מקרים ומשתמש בעור הגוף כפלטפורמה דיאגנוסטית למצבים רפואיים עתידיים. יתרונו של המוצר בהצעת חבילה כוללת של דיאגנוסטיקה וטיפול, ובהיותו הפתרון היחיד שאינו מכוון לשלב המחלה עצמו אלא לחיזוי וטיפול מניעתי, שמונע סבל בהמשך וחוסך בעלויות טיפול. חלון הזמנים למניעת המחלה הוא עד גיל חצי שנה, ולכן שוק המטרה הוא אוכלוסיית הסיכון – מיום הלידה ועד לגיל חודשיים.

Telerescue – אבחון לבבי סביב השעון

מיליוני אנשים בעולם מתים מידי שנה מדום לב פתאומי בביתם. Telerescue פיתחה מערכת חיצונית שמתחברת לחולה לאבחון לבבי רציף 24/7 – במשך שנים. מטרתה היא מניעת דום לב בבית החולה בתוך דקות ספורות, בעזרת אבחון מוקדם של הפרעות קצב וטיפול בדקות הראשונות לחזרת הלב לקצב סינוס. נכון להיום, אין מערכת חיצונית שמאבחנת ונותנת שוק חשמלי, למעט חברה גרמנית מציעה מערכת מסורבלת, כבדה ויקרה, שעלות הפעלתה היא כ-2,500 דולר לחודש שימוש. בשלב זה, מחזיק המיזם של Telerescue בהסכמי שיתוף פעולה עם קבלני משנה באירופה ובהונג קונג.

פרופיל השמע האישי של Tunefork

ירידה בשמיעה משפיעה על 1.3 מיליארד אנשים ברחבי העולם – רובם קשישים, שסובלים מאובדן שמיעה תפקודי. הטכנולוגיה שפיתחה החברה מאפשרת למשתמש לאפיין את טביעת השמיעה הייחודית שלו ולקבל "פרופיל שמע אישי" באמצעות סמארטפון ואוזניות סטנדרטיות, ללא צורך להגיע למרפאה או להשתמש במכשור רפואי. התוצאה המתקבלת מדויקת קלינית כמו בדיקה בחדר שקט במרפאה.

פילטר השמע האישי מותאם למשתמש ומנגיש מכשירים חכמים לסובלים מירידה בשמיעה. היזמים מפתחים את בסיס הנתונים הגדול ביותר של בדיקות שמיעה מאלפי משתמשים, כולל משתמשים עם שמיעה תקינה, על מנת לטייב את הטכנולוגיה ואיכות המוצר ללקוח הקצה. גל מכשירי שמיעה, מהחברות הבולטות בתחום טכנולוגיות האודיו, תומכת בפיתוח הטכנולוגי והרפואי של המוצר. הטכנולוגיה של המיזם, שצלח את תכנית האקסלרטורים של בית החולים הדסה, צפויה להיטמע במחשבים הניידים של HP ושל NEC. כמו כן, באחרונה חתמה החברה על הסכם הפצה עם RazMobility, שמוכרת ציוד טכנולוגי לבעלי מוגבלויות ופועלת דרך תכנית תמיכה של ממשלת ארצות הברית.

TikTalk – להפסיק לגמגם מבלי להשתעמם

מטרתו של המוצר של TikTalk, המבוסס על בינה מלאכותית, היא לשפר את רצף הדיבור/גמגום/היגוי של הילד באמצעות טאבלט שמותאם לצרכיו. הפלטפורמה מעוצבת לגרום לילדים הסובלים מקשיים בהתפתחות השפה או משיבושים בה, כמו גם למבוגרים שסובלים מבעיות נוירולוגיות שפוגעות בדיבור, לתרגל דיבור באופן חוויתי. החברה מפתחת, תוך שימוש בטכנולוגיות לימוד מכונה ו-AI, פלטפורמת תרפיה באמצעות דיבור (Speech Therapy), שמתבססת על מחקרים קליניים וזיהוי דיבור. הטכנולוגיה פועלת בצורה מהנה עבור הילד, וכוללת אינדקס הצלחה סטנדרטי, שמביא את הקליניקה הביתה. הפלטפורמה עושה אדפטציה לכל שפה.

ULabs UltrasonicLaboratory – דקירה קצרה וזולה

החברה פיתחה פתרון נגיש בגודלו ובעלותו למקומות ואוכלוסיות שסובלות מחוסר זמינות של בדיקות מעבדה רפואיות שכיחות וחיוניות. הפתרון מאפשר קבלת תוצאות לבדיקות דם נפוצות תוך שניות בודדות, בדגימה מזערית של דם או שתן – כחמישית טיפה. כתוצאה מכך, מובטח קיצור משמעותי של זמן המתנה במחלקות המיון שגורם לצווארי בקבוק בטיפול ובאבחנה והשלכות על כל המערכת. לצד בתי החולים, אפשר להשתמש במיזם לניטור אישי בבית הלקוח, כשמדובר בחולים כרוניים, קשישים, נשים בהריון, חיילים בשטח, תינוקות ועוד. החברה ממוקמת במתחם ביוהאוס בבית החולים הדסה עין כרם ונהנית מהקרבה למומחי המעבדה ולבנק הדם. הטכנולוגיה מבוססת על שיטה פיסיקאלית ישירה ללא מעורבות נוגדנים וריאגנטים שמייקרים בדרך כלל את הבדיקות, כך שעם זמן בדיקה של פחות מחמש שניות ועלות של פחות מדולר אחד, זו דקירה שפחות כואבת לכיס.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים