אירוע ROSE: מצמיחים יזמות צעירה

יזמיות ומנהלות בתפקידי מפתח נכחו באירוע ROSE במכללת רופין ● את האירוע ארגנו מנהלי ירוק - מצמיחים יזמות אחרת, ובו נערך מפגש מעורר השראה עם נערות יזמיות

23/12/2019 16:38

בשבוע שעבר (ה') התכנסו עשרות נערות ונשים יזמיות במתחם היזמות Yarok במכללת רופין, לערב של העצמה נשית ומפגש עם נשים יזמיות בתפקידים בכירים. את אירוע ROSE ארגנו מנהלי ירוק – מצמיחים יזמות אחרת, במטרה לחשוף את המשתתפות הצעירות לנשים מצליחות שפועלות בתחומי היזמות, המדע והטכנולוגיה.

ירוק, מרכז ליזמות ורובוטיקה יישומית בעמק חפר, משלב פעילות מנטורינג ליזמים, לצד פעילות מועדון רובוטיקה לנוער ופעילות קהילתית המשלבת ילדים ומבוגרים בעלי מוגבלויות. מאחורי ירוק עומדים שני יזמים סדרתיים חדורי תחושת שליחות. אלי ברק, יזם סדרתי, משקיע ומנטור, ביצע זה מכבר שורת אקזיטים. את Exactium, החברה הראשונה שהקים, מכר בשנת 2000 ולאחר מכן היה מעורב בחברות מובימייט, איגלו וזומיקס. כיום הוא מכהן כיו"ר הוועד המנהל של המכללה הטכנולוגית רופין, אחת מארבע המכללות הטכנולוגיות הגדולות בארץ. לירן שחר, יזם סדרתי, בעל קילומטראז' של עשרים שנות ניסיון בפיתוח מערכות מולטי-דיסציפלינריות בכל תחומי הייצור, האנרגיה, והרובוטיקה, ייסד בין היתר עם שני שותפים את חברת המו"פ קום-אנד-סנס, המתמחה בחישה: עיבוד תמונה, ניווט, ורובוטיקה.

אלי ברק, יו"ר הוועד המנהל של המכללה הטכנולוגית רופין. צילום: יח"צ

אלי ברק, יו"ר הוועד המנהל של המכללה הטכנולוגית רופין. צילום: יח"צ

"הצבא מקדם נשים לקריירה משמעותית גם באזרחות"

"עד שנבחרתי למנכ"לית מטרנה שימשתי במספר תפקידים ניהוליים ותפעוליים, אשר הכשירו אצלי את הפן הפיננסי/עסקי והפן הניהולי כאחד", סיפרה אפרת גילת, מנכ"לית מוצרי מעברות. גילת, בוגרת תואר ראשון בחקר ביצועים ומתמטיקה מהטכניון ותואר שני במנהל עסקים עם התמחות במימון מאוניברסיטת ת"א, שימשה בתפקידה הקודם במשך 8 שנים כמנכ"לית מטרנה. תחת מוצרי מעברות, שהייתה עד לפני כחצי שנה בורסאית, נכללים כיום אלטמן תוספי תזונה, לה קט ובונזו מזון לבעלי חיים, ומספר חברות נוספות. החברה מעסיקה מעל 500 עובדים בכמה אתרים בארץ ובחו"ל, כולל אתר מעברות בעמק חפר, טעם טבע אלטמן באור יהודה, ואנליט בא.ת. גרנות. בנוסף, מחזיקה הקבוצה אתרים בצרפת, פולין וטורקיה.

אפרת גילת, מנכ"לית מוצרי מעברות. צילום: יח"צ

אפרת גילת, מנכ"לית מוצרי מעברות. צילום: יח"צ

"בגיל 39, כשהגעתי לראיון עבודה בנסטלה, ניסו להבין האם אני מוכנה להשקעה הנדרשת ולעומס שידרוש התפקיד כאמא לשלושה ילדים. בזמנו, כללי האתיקה עדיין איפשרו לשאול שאלות אלו בצורה ישירה בראיונות", סיפרה. "בניגוד למקובל לחשוב, ישראל מתקדמת בקידום נשים לעמדות בכירות יותר ממדינות אירופאיות ובהחלט יש לנו במה להתגאות", הוסיפה.

לדבריה, "אחד המקורות לקידום נשים לעמדות הבכירות הוא ללא ספק הגיוס של נשים בחברה הישראלית לצה"ל, הצבא מקדם נשים לקריירה משמעותית גם באזרחות. זה משהו ייחודי שמציב את ישראל במקום אחר, אפילו בהשוואה למדינות כמו שוויץ. בהשוואה למדינות ה-OECD יש לנשים הישראליות הרבה יותר ילדים, אבל עדיין אחוז גבוה משמעותית של נשים מנהלות".

"עדיין", סייגה, "צריך לזכור כי מהנתונים היבשים של הלמ"ס, ניכרים פערים במעמד האישה, כמו פער משמעותי בשכר נשים בהשוואה לגברים".

"פערים אלו", הסבירה, "נובעים בעיקר משיעורן הנמוך יחסית של נשים במשרות בכירות. מה שחשוב, היא התפישה שלנו הנשים את עצמנו. כך, למשל, נשים חושבות שעליהן להצטיין במיוחד על מנת להצדיק את דרישות השכר או את הבקשה לקידום. כיום, כמנהלת, אני רואה את זה בעבודתי: נשים חשות צורך להציג הישגים יותר מרשימים על מנת לדרוש תנאים".

חנה רדו, יזמת חברתית/עסקית סדרתית, סיפרה לאורחות האירוע על חמשת המיזמים שהקימה על מנת לעזור ולטפח את נשות הפריפריה ולייצר עבורן מקומות תעסוקה שיקטינו את הפער הקיים בין אפשרויות התעסוקה במרכז לאלו בדרום הארץ ובצפונה.

חנה רדו, יזמת חברתית ועסקית סדרתית. צילום: יח"צ

חנה רדו, יזמת חברתית ועסקית סדרתית. צילום: יח"צ

רדו שכיהנה במשך שנים כ-CFO  ו-COO בחברת הפרסום הגדולה בארץ מקאן, סיפרה על הדרך שלה להפוך ליזמית חברתית. "כשהחלטתי להקים משרד פרסום במצפה רמון חשבתי שהמשקיעים השונים והממשלה ישמחו לסייע, אבל גיליתי שאני לא חשובה מחוץ למקאן. הייתי צנועה ולא התבלטתי, וזה לא פרקטי", ציינה. "העצה הכי טובה שלי עבור נשים היא להגיד 'כן' בלי חשש, ולקחת את הקרדיט שמגיע לכן. המצב של נשים בארץ לא טוב, ואם גברים לא יירתמו גם על מנת לשנות אותו הוא ימשיך להיות רע", סיכמה רדו.

מ-25 אחוז נשים ל-חמישה בלבד

סגן אלוף מ', מפקדת ביחידה 8200, סיפרה על הצלחה של אישה בעולם גברי ושמה דגש על הקושי שבשימור הקצינות ביחידה. "רק לאחר שחזרתי מחופשת הלידה של בני הבכור, הרגשתי פתאום את הפער בין הרצון לגדל את הילד לבין הרצון לחזור לעשייה ביחידה, והרבה פעמים נעדרתי מהמקומות בהם מחליטים החלטות חשובות", סיפרה סא"ל מ.

בתור אחת מהמפקדות הבכירות ביחידה, סיפרה מ' כי היא רותמת את המפקדים ויוזמת תכנית לאיתור מועמדות מתאימות, שמשמרת את הקצינות האיכותיות בצבא ומאפשרת להן להתפתח ולראות את עצמן נשארות ושואפות להגיע לתפקידים הבכירים. 

"בכניסה ליחידה הטכנולוגית אנחנו מתחילים עם 25 אחוז נשים, אבל בסופו של דבר זה יורד לחמישה אחוזים, והמצב בהיי-טק הישראלי באזרחות לא מאוד שונה", ציינה. "זהו התפקיד של הארגון לעודד ולקדם נשים על מנת שיהיה איזון מגדרי בארגון, מה שיתרום בתורו להצלחת הארגון", הוסיפה. "כל מנהיג, בין אם הוא מפקד או מנכ"ל, צריך להרכיב את משקפי המגדר כאשר הוא עומד להחליט החלטה חשובה בנוגע לארגון", סיכמה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים