ניצן הורוביץ: "חוק האח הגדול פוגע באזרחים באופן לא מידתי"

בראיון לאנשים ומחשבים, הצביע הורוביץ על חמש נקודות בעייתיות בחוק: הוא מאפשר למשטרה נגישות לנתונים של אזרחים גם כשלא מדובר בביטחון המדינה, פוגע בצורה אנושה בכל החסיונות, יוצר קלות בלתי נסבלת לאישור האזנות וציטוטים, מאפשר להגיע למידע בקלות וגורם לאפשרות, כי המידע ידלוף

חוק נתוני התקשורת, הידוע בשם "חוק האח הגדול", פוגע פגיעה קשה באזרחי ישראל ואינו מידתי – כך אמר ניצן הורוביץ, שיושבע בקרוב כח"כ מטעם מרצ, בראיון לאנשים ומחשבים.

הראיון בוצע לקראת הדיון בבג"צ שיתקיים ביום א' הקרוב, ה-22 בפברואר, בעתירות של לשכת עורכי הדין ושל האגודה לזכויות האזרח נגד החוק. עו"ד דן חי, יושב ראש הוועדה להגנת הפרטיות של לשכת עורכי הדין, טען בעתירה בשם הלשכה, כי חובה להגביל את החוק במקרים דחופים ולא להחילו על עורכי דין ובעלי החיסיון האחרים, מחשש לפגיעה בחיסיון בינם ובין לקוחותיהם.

הורוביץ, העוקב אחר החוק עוד מתקופת עבודתו כעיתונאי ומתכוון לפעול נגדו בכנסת, אמר, כי יש חמש נקודות מאוד בעייתיות בחוק הזה, שבעצם מאפשר להיכנס לטלפוניה ולמחשבים ולקבל מידע שחובק את כל תחומי החיים.

"הנקודה הבעייתית הראשונה היא שהחוק הזה מאפשר למשטרה נגישות לנתוני תקשורת (שיחות, התכתבויות מיילים, נתוני גלישה ועוד – א.ב.) גם כאשר לא מדובר בחקירות של בטחון המדינה או עבירות חמורות, אלא בעבירות פעוטות יותר. זה פסול, כי זה לא מידתי".

"הנקודה הבעייתית השנייה היא שהחוק פוגע בצורה אנושה בכל החסיונות: חיסיון רפואי, חיסיון משפטי של עורכי דין, חיסיון עיתונאי, החיסיון המוענק לכהן דת, וכן החיסיון שממנו נהנים הפסיכולוגים. ביטול החסיונות יגרום לכך שאדם לא יוכל למסור מידע באופן חופשי, כי המידע יהיה חשוף להאזנה ולמעקב".

"הבעיה השלישית היא שהחוק הזה יוצר קלות בלתי נסבלת לאישור האזנות וציתותים. בחוק האזנות הסתר שהיה עד עכשיו, אפשרות ההאזנה ניתנה רק כאשר היה מדובר בעבירות שהן פשע. צריכה הייתה להיות אז סבירות לביצוע עבירות, לא סתם חשד. בנוסף, נדרש עד כה אישור של נשיא או סגן נשיא בית משפט לשם כך. כל הסייגים הללו בוטלו, וכעת – יש למשטרה אפשרות לבצע האזנה בלי צו שופט בכלל".

"הבעיה הרביעית היא שההתפתחות הטכנולוגית תאפשר להגיע למידע מאינטרנט, מיילים, טלפונים סלולאריים וכו'…, באופן שייצור חיבור ישיר בין מחשבי המשטרה לספקיות ולחשבונות של אנשים פרטיים בהיקף עצום".

"הנקודה החמישית והאחרונה היא שהחוק יגרום בפועל להיווצרות מאגרי מידע מהטלפוניה הסלולרית, מהאינטרנט, פוטנציאל לדליפות ולפגיעה מאוד גדולה בפרטיות".

לסיכום, אמר הורוביץ, כי החוק פוגע קשות בפרטיות של אזרחי ישראל באופן שהוא לחלוטין לא מידתי, לא מאוזן, וגם במקרים שלא מדובר בחשודים כבדים, ואפילו במקרים של אנשים רגילים שלא חשודים בשום דבר. לכן, לדבריו, החוק פסול.

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. גונן

    מה הבעיה עם ה"בעיה השלישית"? שיאזינו... העיקר שהגוף הממונה על איסוף האינפורמציה יהיה חיצוני למשטרה/ממשלה, ואוטונומי - אולי תחת הרשות השופטת, או גוף חדש בעל מעמד דומה . ניצן! כך יראו כמה הומואים יש באמת LOL

אירועים קרובים