ביכורים בהיי-טק: עובדים צעירים בענף מדברים

לכבוד שבועות, ריכזנו שמונה עובדים טריים בהיי-טק, שמספרים על עצמם, על הטכנולוגיות שהם אוהבים ומה מספקת להם העבודה

שיהיה בהצלחה! צילום אילוסטרציה: BigStock

רוני אורות, מפתחת Full Stack ב-וונאג'

ניסיון תעסוקתי: "סיימתי שירות של שש שנים ביחידת אופק בחיל האוויר בתור מפתחת. מזה חמישה חודשים אני עובדת ב-וונאג'".

מה הביא אותך לתחום ההיי-טק? "האמת היא שהגעתי לתחום ממש בטעות. בתור מועמדת לשירות ביטחון, הלכתי למיונים של בסמ"ח והתקבלתי לקורס תכנות (קורס ממר"ם). לא למדתי תוכנה לפני זה, אז אמרתי שזאת הזדמנות שווה שלא כדאי לפספס. מפה לשם גיליתי מקצוע סופר מעניין לחיים".

רוני אורות, מפתחת Full Stack ב-וונאג'. צילום: יח"צ

רוני אורות, מפתחת Full Stack ב-וונאג'. צילום: יח"צ

מה נותנת לך העבודה? "הדבר שהכי מלהיב אותי בעבודה הוא שאני יוצרת עולם שלם בעזרת שורות קוד. עולם שמשפיע על אנשים בחיי היום יום. כדי ליצור עולם כזה, צריך לשלב יצירתיות ויכולת פתירת בעיות, וכן להיות עם היד על הדופק וללמוד ולהתעדכן בטכנולוגיות חדשות. בנוסף, עוזר להיות בחברת אנשים איכותיים, שדוחפים אותך קדימה למצות את עצמך".

אילו טכנולוגיות מרגשות אותך? "תחום ה-DevOps, שמטיס את עולם התוכנה קדימה ומאפשר לעשות בקלות דברים שפעם לא חשבו שהם אפשריים. כל הזמן יוצאים שינויים ושדרוגים, אז תמיד כדאי לעקוב ולהתעדכן".

יובל אלטר, IT, הלפ דסק ב-NSO

ניסיון תעסוקתי: "שירתתי בגדוד 383 של צה"ל, גדוד התקשוב התומך ביחידות המטכ"ל והרמטכ"ל, בתפקיד טכנולוגי, כראש צוות מחשוב".

מה הביא אותך לתחום ההיי-טק? "מאז ומתמיד, תחום הטכנולוגיה עניין אותי. למדתי בתוכנית נחשון, שיונקת את תפיסת החינוך וההכשרה שלה מתוכנית העילית הצבאית-אקדמית תלפיות ומתמקדת בשלושה תחומים עיקריים: המדע והטכנולוגיה, מנהיגות וערכיות. במהלך השירות הצבאי הרחבתי את הידע שלי על ידי למידה עצמית, בעיקר בתחום הפיתוח" .

יובל אלטר, IT, הלפ דסק ב-NSO. צילום: יח"צ

יובל אלטר, IT, הלפ דסק ב-NSO. צילום: יח"צ

אילו טכנולוגיות מרגשות אותך? "טכנולוגיות שבאמצעותן ניתן ליצור תוכנית שמתנהגת באופן מבוקש. כאלה שמיישמות פתרון קל לתפעול לבעיות ארגוניות, אוטומציה של תהליכים וטכנולוגיות משמעותיות למשתמש".

נוף גוטמן, מפתח Full Stack באיזיסנד

ניסיון תעסוקתי: "איזיסנד היא מקום העבודה הראשון שלי בעולם ההיי-טק".

מה הביא אותך לתחום ההיי-טק? "כל חיי אהבתי טכנולוגיה ומחשבים, בעיקר תכנות".

נוף גוטמן, מפתח Full Stack באיזיסנד. צילום: יח"צ

נוף גוטמן, מפתח Full Stack באיזיסנד. צילום: יח"צ

מה נותנת לך העבודה? "ניסיון תעסוקתי, חשיפה למגוון טכנולוגיות, מנטורינג וקשרים בעולם ההיי-טק (נטוורקינג) וחברים לכל החיים".

אילו טכנולוגיות מרגשות אותך? "למידת מכונה, אינטרנט של הדברים, אפליקציות ווב וכל דבר שנוגע בכתיבת קוד".

ניקולא דורזי, מהנדס אוטומציית תוכנה בפורסקאוט

ניסיון תעסוקתי: "לפני פורסקאוט עבדתי כשנתיים כמהנדס תמיכה ו-NOC. לפני שנה הצטרפתי לפורסקאוט, לתפקיד הנוכחי שלי".

מה הביא אותך לתחום ההיי-טק? "דינמיות. תמיד הייתה לי תשוקה לחדשנות טכנולוגית והסקרנות להבין מה מסתתר מאחורי המוצרים הטכנולוגיים שמשמשים אותנו בעולם הסקיוריטי ובחיי היום יום".

ניקולא דורזי, מהנדס אוטומציית תוכנה בפורסקאוט. צילום: יח"צ

ניקולא דורזי, מהנדס אוטומציית תוכנה בפורסקאוט. צילום: יח"צ

מה נותנת לך העבודה? "תחושת משפחה, סביבה מקבלת, אתגרים חדשים והתקדמות מקצועית בקריירה".

אילו טכנולוגיות מרגשות אותך? "רוב הטכנולוגיות, בעיקר אלה החדשניות, שאני עובד איתן כיום: מיקרו-שירותים, קונטיינרים, Docker, AWS, Spring, AWS,Message Queues, RestAPI   ועוד…".

אופיר דדון, מפתח בדיקות אוטומציה באטרה

ניסיון תעסוקתי: "אין".

מה הביא אותך לתחום ההיי-טק? "מאז ומתמיד נמשכתי למחשבים – בעיקר משחקים, אבל לא ניסיתי אף פעם לקחת את זה למקום שאני יודע להפיק ממנו תועלת. הצבא נתן לי הזדמנות גדולה להיכנס וללמוד מעבר למה שהכרתי, והחלטתי שזו הדרך שלי. צה"ל לימד, הכין, עיצב וידע להביא אותי למיצוי יכולות גבוהות מאוד – החל מהקורס ועד לסוף שירות הקבע. למדתי לאהוב את מה שאני עושה, וזה נהיה חשוב לי עד לרמה שמציק לי אם משהו לא נעשה כמו שצריך. כשאתה סקרן, אין משהו שימנע ממך ללמוד דברים חדשים, ובתחום המחשבים זה הכי קל".

אופיר דדון, מפתח בדיקות אוטומציה באטרה. צילום פרטי

אופיר דדון, מפתח בדיקות אוטומציה באטרה. צילום פרטי

מה נותנת לך העבודה? "עבודה היא מקום שתמיד צריך לשאוף להתפתח ולהתקדם בו, ועבודה טובה היא כזו שתיתן לך את הכלים וההזדמנויות לכך, כמו גם אנשים טובים וסביבה מסודרת, שבתקופה זו מאוד חסרים. היא מאפשרת לי להתעניין גם בנעשה בתחומים אחרים בחברה, וללמוד כמה שאפשר גם מהם. באטרה, כמו בצבא, למדתי המון דברים חדשים כבר מההתחלה, והמקום להביע יצירתיות וסקרנות קיים, עם עזרה מכולם".

אילו טכנולוגיות מרגשות אותך? "אין משהו ספציפי, אבל לראות אנשים שלוקחים את הידע שלהם ומפתחים לבעיות – זה מרגש אותי. היופי הוא שהם לא לבד – תמיד יש תחרות, מה שגורם למוצרים להשתפר ולהגיע לתוצרים טובים יותר. מה שמרגש בטכנולוגיה הוא שכל רעיון יכול לצאת לפועל בעזרת האנשים הנכונים".

בר וורובל, מעצבת קריאייטיב מרקטינג בחברת הגיימינג אוברוולף

ניסיון תעסוקתי: "לפני שהגעתי לאוברוולף עבדתי כמעצבת בצוות קריאייטיב בגיתם BBDO ולפני כן כמעצבת בחברת הפרסום הדיגיטלי PRPL".

מה הביא אותך לתחום ההיי-טק? ״כבוגרת תואר ראשון טרייה, היה לי חשוב להכיר את העולמות השונים המתממשקים עם תחום העיצוב בשוק העבודה. יותר מהכל, מה שמשך אותי היה לעבוד באינטגרציה עם עולם הגיימינג".

בר וורובל, מעצבת קריאייטיב מרקטינג באוברוולף. צילום: יח"צ

בר וורובל, מעצבת קריאייטיב מרקטינג באוברוולף. צילום: יח"צ

מה נותנת לך העבודה? "העבודה באוברוולף מאפשרת לי לחבר בין שתי האהבות הכי גדולות שלי: עיצוב וגיימינג״.

אילו טכנולוגיות מרגשות אותך? "יש הרבה, אבל אם בכל זאת צריך לבחור – בינה מלאכותית ומציאות וירטואלית".

גיא לוי, מהנדס תוכנה בפיליפס ישראל

ניסיון תעסוקתי: "אחרי השחרור מהצבא עבדתי בתמיכה הטכנית של פרטנר. לאחר מכן שימשתי במשך שלוש שנים בתפקיד QA ידני וכסטודנט עבדתי כשנתיים בקבוצת פיתוח תוכנה".

גיא לוי, מהנדס תוכנה בפיליפס ישראל. צילום: יח"צ

גיא לוי, מהנדס תוכנה בפיליפס ישראל. צילום: יח"צ

מה הביא אותך לתחום ההיי-טק? "החבר הכי טוב שלי שירת ב-8200, ואני שירתתי בחיל הים וקיבלתי הכשרה טכנית. אחרי הטיול הגדול של אחרי צבא, החבר שלי אמר שיתאים לי מאוד להיכנס לעולם ההיי-טק כבודק ידני. לא האמנתי שיש לי את היכולות הדרושות ושחברה כלשהי תקבל מישהו ללא השכלה אקדמית וניסיון, אבל הפצתי קורות חיים. לשמחתי הרבה, פיליפס פנו אליי, הגעתי לראיונות ומבחנים, עברתי אותם וכך נכנסתי לעולם ההיי-טק".

מה נותנת לך העבודה? "סיפוק עצום ברגע שפיתוח חדש עובד, וכן הרגשה שהאפליקציות שלנו עוזרות בניתוחים רפואיים ובהצלת חיים. כיום אנחנו עובדים על אפליקציה שיכולה לתרום לגילוי מוקדם של סרטן. כל פיצ'ר חדש שאנחנו מצליחים לדחוס בלוח הזמנים העמוס גורם לי לסיפוק עצום, כי אני יודע שבסופו של דבר יש סיכוי שהוא יתרום לרדיולוגים לתת אבחנה טובה ואיכותית יותר. מעבר לכך, אני נהנה להגיע למשרד כל יום ולפגוש את החברים, לאכול ביחד, לצחוק ובעיקר ללמוד מהם".

אילו טכנולוגיות מרגשות אותך? "מציאות וירטואלית, בינה מלאכותית, לימודי מכונה, מדעי נתונים, OOP ובייחוד מציאות רבודה. הצוות שלנו מומחה בכל מה שקשור ל-OOP, ובעתיד אנחנו הולכים להיכנס לתחומים חדשים ומרתקים".

נוי מירן, מהנדסת בק אנד בפייבר (Fyber)

ניסיון תעסוקתי: "התחלתי בפייבר בתפקיד של סטודנטית, לתקופת התמחות שבמסגרתה, בנוסף למשימות אחרות, פיתחתי את פרויקט הגמר שלי בתחומי ה-Anomaly Detection ולימודי המכונה. בספטמבר האחרון, עם סיום התואר, עברתי למשרה מלאה כמפתחת בצוות השרתים, אחד מצוותי הליבה בחברה, שמתמקד באלגוריתמים ובביצועים".

מה הביא אותך לתחום ההיי-טק? "דריסת הרגל שלי הייתה בתיכון, שם למדתי במגמת מחשבים והבנתי את התשוקה שלי לטכנולוגיה, חדשנות ופתרון בעיות. אתגרים נוספים וחשיפה לעולמות המודיעין במהלך שירותי הצבאי הביאו אותי להירשם ללימודי הנדסת תוכנה".

נוי מירן, מהנדסת בק אנד בפייבר. צילום: יח"צ

נוי מירן, מהנדסת בק אנד בפייבר. צילום: יח"צ

מה נותנת לך העבודה? "העבודה בפייבר מאפשרת לי להתמודד עם האתגרים הנובעים ממערכת שמעבדת מאות מיליוני טרנזאקציות בדקה, תוך שמירה על זמן תגובה שנמדד באלפיות השנייה. מעבר לכך, היא מאפשרת לי להוביל פרויקטים – החל משלב האפיון ועד למימוש המערכת בסביבת הייצור".

אילו טכנולוגיות מרגשות אותך? "שפת התכנות העיקרית שלי היא Scala, שיש לה דפוסי עיצוב ותכונות ייחודיים, שאני נלהבת ללמוד. אחד הדברים האהובים עליי הוא Concurrent programming, שבמסגרתו אני משתמשת בטכנולוגיות Streams שונות, כמו Kafka ו-Akka".

מעיין שמש, מהנדס ביג דטה בצוות הבק אנד של ארגוס

ניסיון תעסוקתי: "שירות צבאי כתכניתן בחיל התקשוב".

מה הביא אותך לתחום ההיי-טק? "הרגשתי שהעבודה שעשיתי בצבא הייתה משמעותית, ורציתי להמשיך לתרום בתחום זה גם באזרחות".

מעיין שמש, מהנדס ביג דטה בצוות הבק אנד של ארגוס. צילום פרטי

מעיין שמש, מהנדס ביג דטה בצוות הבק אנד של ארגוס. צילום פרטי

מה נותנת לך העבודה? "בתור תכניתן אני יוצר, ואין דבר מספק יותר מלהסתכל בסוף היום על המוצר שאני עובד עליו ולדעת שאני הוא זה שבנה אותו. היה לי חשוב להגיע לחברה שאני מצליח לזהות את הצורך במוצר שלה, ואני מאמין וגאה במה שאני עוסק בו כעת. כמו כן, עולם התוכן הטכנולוגי החדש, לדוגמה עיסוק בפרוטוקולי תקשורת ייחודיים לעולם הרכב, והצוות שאיתו אני עובד מאתגרים אותי ומלמדים אותי הרבה".

אילו טכנולוגיות מרגשות אותך? "אני לא מתרגש מטכנולוגיה אחת ספציפית, מה שיותר מרגש אותי הוא המגוון והשפע. אני אוהב לתקן דברים שלא עובדים, ובמיוחד לייעל תהליכים קיימים. אחרי שנים של עבודה בצבא, כיף לעבוד בעבודה בסביבת ענן ועם פלטפורמות מתקדמות, שאני מצליח להפיק מהן את המרב".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים