פייק ניוז מטעם נשיא ארה"ב: פייסבוק וטוויטר צינזרו את טראמפ

הנשיא צייץ ופרסם פוסט שבו אמירות הקשורות לילדים ולעמידותם, לכאורה, בפני נגיף הקורונה ● שתי ענקיות הרשתות החברתיות לא השאירו את ה"מידע" על הפלטפורמות שלהן בטענה שהוא מוליך שולל

דונלד טראמפ, לשעבר נשיא ארצות הברית. צילום: BigStock

פייסבוק (Facebook) מחקה אמש (ד') פוסט של נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, בגין הפרה של מדיניותה כנגד הפצת מידע שגוי על נגיף הקורונה. כמה שעות לאחר מכן, טוויטר (Twitter) חסמה באופן זמני את קמפיין טראמפ מציוץ מחשבונו, עד שהסיר פוסט שכלל את אותו הסרטון שצונזר על ידי המתחרה שלה קודם לכן.

סרטון הווידיאו ששותף בשני הפרסומים נלקח מתוך ראיון של פוקס ניוז (Fox News) עם הנשיא מיום ד' בבוקר, משמע אינו כולל מידע חדש שאיש עוד לא שמע את טראמפ אומר. ובכל זאת, טוויטר ופייסבוק – שבמקרה שלה זו לה הפעם הראשונה לצנזר את הנשיא בנושא הקשור למגיפה – החליטו שלא לאפשר לטראמפ להפיץ דרך הפלטפורמות שלהן את דבריו, בהם הפציר בבתי הספר במדינה לפתוח מחדש את שעריהם, בטענה שילדים הם "כמעט חסינים מפני מחלה זו".

גם מפייסבוק וגם מטוויטר נמסר כי הפוסט הפר את תקנותיהן בנושא מידע שגוי על הקורונה, וזאת משום שהטענה שילדים לא חולים כמעט בקורונה, בשל חיסון טבעי, אינה בדוקה או מוכחת.

חסינים טבעית לקורונה או לאו? צילום אילוסטרציה: BigStock

חסינים טבעית לקורונה או לאו? צילום אילוסטרציה: BigStock

מחקרים הראו כי על אף שילדים נוטים להידבק בנגיף הקורונה בהיקפים נמוכים יותר בהשוואה להידבקות בקרב מבוגרים, ושיש להם תסמינים קלים יותר מאשר לבוגרים, הם עדיין יכולים להידבק, לחלות, ואף קשות, ובעיקר – להפיץ אותה הלאה למי שבא איתם במגע.

אנדי סטון, דובר פייסבוק, אמר בנוגע להסרת התוכן כי "וידיאו זה כולל טענות כוזבות שקבוצה של אנשים חסינים מפני COVID-19, דבר המהווה הפרה של המדיניות שלנו בנוגע למידע שגוי על קורונה".

דובר טוויטר, טרנטון קנדי, מסר כי "הציוץ של TeamTrump@ שעליו מדובר מפר את כללי טוויטר בנושא מידע שגוי על COVID-19. בעל החשבון (קמפיין טראמפ – ג"פ) יתבקש להסיר את הציוץ לפני שיוכל לצייץ מחדש".

"תצוגה של ההטיה הבוטה בעמק הסיליקון נגד הנשיא"

קורטני פרלה, דוברת קמפיין טראמפ, מסר בתגובה לצנזור של פייסבוק כי "הנשיא הצהיר עובדה שילדים פחות רגישים לנגיף הקורונה". היא המשיכה ואמרה שמדובר ב"עוד יום אחר, עוד תצוגה של ההטיה הבוטה בעמק הסיליקון נגד הנשיא הזה, שם הכללים נאכפים בכיוון אחד בלבד. חברות המדיה החברתית אינן בוררות האמת".

מעניין לציין כי בתגובתה זו הדהדה למעשה פרלה בדיוק את מה שמנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג, אמר שוב ושוב למבקריו שתבעו ממנו ומהחברה הדומיננטית שלו להסיר פייק ניוז של פוליטיקאים. צוקרברג גרס שפייסבוק לא רוצה להיות "הפוסקת של האמת".

הואשמו בקונגרס בהטיה פוליטית. מנכ"ל אפל, טים קוק, מנכ"ל גוגל, סונדר פיצ'אי. למטה מימין: מנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג ומנכ"ל אמזון, ג'ף בזוס. צילומים: וויקיפדיה ו-BigStock

הואשמו בקונגרס בהטיה פוליטית. מנכ"ל אפל, טים קוק, מנכ"ל גוגל, סונדר פיצ'אי. למטה מימין: מנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג ומנכ"ל אמזון, ג'ף בזוס. צילומים: וויקיפדיה ו-BigStock

פרלה למעשה גם שבה וחזרה על דברים שעלו בשימוע בקונגרס האמריקני, שנערך בשבוע שעבר לבוסים של ארבע ענקיות הטכנולוגיה,טים קוק מאפל (Apple), ג'ף בזוס מאמזון (Amazon), סונדר פיצ'אי מגוגל (Google), וצוקרברג מפייסבוק. באירוע זה, שנערך באמצעות וידיאו, גרסו פוליטיקאים שמרנים, אנשי שלומו של טראמפ, כי החברות מעמק הסיליקון מוטות נגד הנשיא בפרט ונגד רפובליקנים בכלל.

לטוויטר – הזירה הבולטת יותר בכל הקשור בהתבטאויותיו של טראמפ – יש היסטוריה של הסרת תכנים מטעם הנשיא, והיא אף חסמה את חשבונו של בנו, דונלד טראמפ ג'וניור, באחרונה. מאידך, כאמור, במקרה של פייסבוק הצינזור של הנשיא מתרחש אבל פחות. בחודשים האחרונים הסירה פייסבוק מודעות של קמפיין טראמפ בנושאים שונים, בשל הטענה שהיו לא אמינים.

בתקשורת העולמית הוזכר מחקר שנערך על ידי המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן (Centers for Disease Control and Prevention), בו השתתפו 2,500 ילדים ושפורסם באפריל, מצא שכ-1 מכל 5 ילדים שנמצאו חיוביים לנגיף הקורונה אושפז, לעומת 1 מכל 3 מבוגרים; 3 ילדים מתוך הנסקרים נפטרו לאחר שחלו בקורונה. על אף שהמחקר לא סיפק נתונים מלאים על כל המקרים, הוא מעלה את החשש שמשום היעדר תסמינים אצל הרבה ילדים החיוביים לקורונה, הם עלולים להפיץ את הנגיף לאחרים מבלי שאיש יבחין בסכנה.

טראמפ הגיב לטענותיו לגבי ילדים וחסינותם לנגיף לאחר הראיון בפוקס בתדרוך לעיתונאים בבית הלבן, אתמול אחר הצהריים. הוא אמר: "ילדים מתמודדים עם זה בצורה טובה. הם עשויים לקבל את זה, אבל הם מקבלים את זה וזה לא משפיע עליהם במיוחד". בדבריו עם התקשורת התייחס הנשיא שוב אל הקורונה כאל ה"נגיף הסיני", למרות שספג כבר ביקורות קשות על הייחוס הלא מבוסס הזה, וכן טענות ששיוך המגיפה לסין הוא מהלך גזעני. לעת עתה הנשיא עצמו לא הגיב לצינזור מטעם הרשתות החברתיות.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים