העימות הנשיאותי בראי המדיה החברתית: בעיקר לעג וייאוש

משתמשי פייסבוק, טוויטר ויתר הרשתות החברתיות ביקרו את אגרסיביות העימות הנשיאותי הראשון ● בסופו של יום הצביעו רבים בעיקר על היות המתמודדים קשישים מדי, או ילדותיים מדי, בכדי לנהל את המעצמה המשפיעה ביותר בעולם, לפחות בזה המערבי

מסכימים בנוגע לטיקטוק ולסכנה ממנה. טראמפ וביידן.

אמש (ד'), בשעה 4:00 לפנות בוקר שעון ישראל, נערך העימות הראשון בין הנשיא הרפובליקני דונלד טראמפ למתמודד הדמוקרטי על התפקיד בבחירות 2020, ג'ו ביידן.

האירוע התדרדר במהירות לכדי קרב מילולי מר, כאשר הנשיא המכהן קטע שוב ושוב את יריבו, ביידן מצידו מחזיר לו בכינויים כמו 'שקרן', 'גזען', 'כלבלב של פוטין', 'ליצן' ודברי "חנופה" אחרים. במילים אחרות, מלבד ניסיון לעסוק בנושאים הבוערים והחשובים למדינה, כראוי בדיון שכזה, השניים הגיעו גם לכדי הטחת עלבונות אישיים.

בתקשורת האמריקנית תואר העימות הנשיאותי כ"כאוטי ביותר" שניתן לזכור. בכל הנוגע לניהול המדינה ויתר עיסוקי הנשיא, היו בו, לפי הדיווחים השונים, התייחסות ל: נושא מחאת BLM ולמלחמה בגזענות בכלל – כולל סירוב של טראמפ לגנות את תופעת 'העליונות הלבנה' (white supremacists), ואפילו אמירה שהפנה הנשיא לקבוצה ספציפית שכזו, המכונה Proud Boys, ובה ביקש מחבריה לתמוך בו ולהיות בהיכון; עימותים סוערים סביב התמודדותו של הנשיא עם מגיפת הקורונה; דיון בשלמות תוצאות הבחירות; התקפות אישיות נטולות מעצורים על משפחתו של ביידן, ובעיקר בנו שהיה מכור לסמים; כמו כן היה עיסוק בשאלה כיצד בית המשפט העליון יעצב את עתיד שירותי הבריאות של האומה.

אבל מה שאפיין יותר מכל את האירוע, שהנחה כריס וואלאס מפוקס ניוז וששודר בטלוויזיה, היה הטון הלוחמני שאימצו השניים, שדיברו לעתים קרובות זה על זה באופן פוגעני, ושכלל אפילו כמעט צעקות, בעיקר מצידו של טראמפ. עד כדי כך, שביידן בסופו של דבר התפרץ עליו ואמר לו: "אתה מוכן לשתוק, בנאדם?"

ביקורת לעגנית ועצובה בטוויטר, אינסטגרם ופייסבוק

העולם, וכמובן גם הפוליטיקאים, מרבים לעסוק, ובצדק, בשנאה ובאלימות שהרשתות החברתיות מלאות בהן. אין שבוע שבו לא עולה על סדר היום החובה להיאבק בהפצת 'נאומי שנאה' ורעילות ברשתות החברתיות, ובמקביל נרשמים כל העת ניסיונות לפצח שיטה לעשות זאת. אבל הפעם – בהיפוך מושלם – דווקא המדיה החברתית הייתה למי שמבקרת בדיעבד את העימות, המתמודדים, המנחה, ובעיקר את ההתנסחויות הפוגעניות והשנאה ההדדית, שהתבטאה בקרב המילולי האכזרי והקשוח.

טוויטר (Twitter), כהרגלה, התמלאה בממים, אינסטגרם (Instagram) גם היא התקשטה בלא מעט הטרלות ויזואליות, ופייסבוק (Facebook) נשארה טקסטואלית בעיקר. מה שאיחד את כל אלו היו העיסוק של רבבות המשתמשים בחילופי הדברים הכאוטיים בין ביידן לטראמפ, התייחסות לאופן שבו השניים קטעו זה את זה והותירו את המנחה, וואלאס, מתוסכל פעמים רבות, והרהורים על השאלה האם מי משני המועמדים יציל את עתיד ארצות הברית בפרט והעולם בכלל.

אספנו לפניכם מספר דוגמאות שמייצגות את המגמות הבולטות בהתייחסות משתמשי המדיה החברתית לעימות הנשיאותי הראשון:

 

View this post on Instagram

 

#debatememes #secede #breakup #redvsblue #trumpbidendebate

A post shared by TopLobsta (@toplobsta) on

 

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים