בעקבות הביקורת: פייסבוק אוסרת על הכחשת וסילוף השואה

פייסבוק מסרה שהיא תפעל להורדת תכנים שמכחישים את השואה, ותפנה גולשים שיחפשו מונחים הקשורים בה למידע אמין באתרים כמו זה של יד ושם ● המהלך מגיע לאחר ביקורת של ניצולים ומחקר שמצא שהאלגוריתם שלה "מקדם באופן אקטיבי" הכחשת שואה

הנגשת מדע אודותיה לטובת ההנצחה בדור הצעיר. שואת העם היהודי. אילוסטרציה.

פייסבוק הודיעה היום (ב') כי היא מעדכנת את המדיניות שלה נגד דיבורי שנאה, כך שהיא תאסור על פרסום כל תוכן המהווה הכחשת שואה או סילוף שלה. החברה החליטה לאסור על כך רק היום, 16 שנים לאחר היווסדה, והיא עושה זאת בעקבות ביקורת רבה שהוטחה בה בנושא ולאחר מחקרים שקבעו שהאלגוריתם שלה מאפשר להפיץ תכני הכחשת שואה באין מפריע, ואף מקדם אותם.

בהודעה לעיתונות מסרה פייסבוק כי "בהמשך השנה", הרשת החברתית תתחיל להפנות כל מי שיערוך חיפוש בה של מונחים הקשורים לשואה או להכחשתה, למידע אמין באתרים אחרים, למשל זה של יד ושם. החברה מציינת את הקביעה של יד ושם שלפיה חינוך הוא אחד המרכיבים המרכזיים במאבק נגד הכחשת השואה והאנטישמיות בכלל.

ברשת החברתית אומרים כי "ההודעה של היום מסמנת צעד נוסף במאמץ שלנו להילחם בשנאה על גבי הפלטפורמה, והיא נתמכת על ידי העלייה, המתועדת היטב, של האנטישמיות בעולם ורמת הבורות המדאיגה, במיוחד בקרב צעירים, בנושא השואה. על פי סקר שנערך באחרונה, כרבע מהאמריקנים בני 18-39 מאמינים שהשואה היא מיתוס, שהיא מוצגת באופן מוגזם או שהם לא בטוחים בנכונותה".

עם זאת, בפייסבוק מסייגים ומציינים ש-"אכיפה מלאה של מדיניות כזו לא יכולה להיכנס לפועל בן לילה. סוגי תוכן שונים יכולים להפר מדיניות, וייקח לנו קצת זמן להכשיר את בודקי התוכן ואת המערכות שלנו".

ההודעה של פייסבוק באה בהמשך לביקורת רבה שהופנתה כלפיה, בין היתר על ידי ניצולי שואה, ולמחקר שציין שהאלגוריתם שלה לא רק שמסנן הכחשת שואה, אלא הוא אף "מקדם תכנים כאלה באופן אקטיבי". במחקר, שפרסם לפני כחודשיים המרכז הבריטי לדיאלוג אסטרטגי, שנלחם נגד קיצוניות, נמצא כי חיפוש המילה "שואה" בפייסבוק מוביל לעמודים שמקדמים הכחשת שואה, בין היתר על ידי לינקים לאתרים של מוציאים לאור שמפרסמים ספרות שמכחישה את האסון שחווה העם היהודי. עמודים אחרים שהמחקר מצא מוקדשים למכחיש השואה הבריטי הנודע דיוויד אירווינג.

מלחמה בגזענות ובאנטישמיות

בהודעת החברה נמסר כי היא נלחמת בגזענות, ובכלל זה באנטישמיות. כך, היא חסמה יותר מ-250 קבוצות עליונות לבנה מלהשתמש בפלטפורמה שלה ועדכנה את המדיניות שלה כך שהיא תתייחס גם לנושא זה ולתיאוריות קונספירציה כגון QANon. "בנוסף, אנחנו חוסמים באופן שגרתי אנשים פרטיים וארגונים שעוברים על המדיניות שלנו נגד דבור שטנה. רק ברבעון השני של השנה הורדנו 22.5 מיליון דברי שטנה מהפלטפורמה", כך על פי החברה.

באשר לתוכן שמפיץ שנאת יהודים, בפייסבוק מציינים שבתום שנה של עבודה צמודה עם מומחים חיצוניים, באחרונה אסרה החברה גם על פרסום סטריאוטיפים אנטישמיים בדבר כוחם הקולקטיבי של יהודים, שלעתים מתארים את העם היהודי כמי שמנהלים את העולם, או את המוסדות המרכזיים בו. התכנים הללו "פורחים" בזמן האחרון ברשתות החברתיות, לרבות בטוויטר, לאור הקורונה – שלצד הסינים גם בה יש רבים שמאשימים, כמה "מפתיע", את היהודים.

בחברה מציינים כי היא עובדת "מזה שנים רבות" עם קהילות ברחבי העולם, במטרה להבין טוב יותר כיצד שנאה, לרבות אנטישמיות, באה לידי ביטוי ברשת. בחברה מקיימים דיונים שוטפים עם קבוצות כמו הקונגרס היהודי העולמי והוועד היהודי האמריקני, וכן ארגוני הגנה על קהילות יהודיות מקומיות, למשל ארגון הביטחון הקהילתי בבריטניה, ומוסדות למאבק בשנאה ובאנטישמיות, כגון מרכז שמעון ויזנטל.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים