פורסם המכרז למציאת מנכ"ל לרשות החדשנות

הוועדה, שבראשה יעמוד יו"ר הרשות, עמי אפלבום, תחפש מחליף לאהרון אהרון, שפרש באחרונה לאחר יותר משלוש שנים בתפקיד ● מהם תנאי הסף?

אהרון אהרון, מנכ"ל רשות החדשנות. צילום: יח"צ

החל תהליך גיוס מנכ"ל לרשות החדשנות: ועדת איתור שמונתה על ידי מועצת הרשות פרסמה היום (א') את המכרז למחליפו של אהרון אהרון, שהודיע באחרונה על פרישתו. המועמדים.ות שעומדים.ות בתנאי הסף מוזמנים.ות להגיש את מועמדותם.ן לתפקיד עד ל-10 בנובמבר. ועדת האיתור ציינה כי היא רשאית לפנות גם למועמדים.ות נוספים.ות, שלא יפנו לוועדה.

ד"ר עמי אפלבום, יו"ר הרשות והמדען הראשי במשרד הכלכלה, שעומד בראש ועדת האיתור, אמר כי "אהרון עסק בהקמת רשות החדשנות עם הפיכתה לגוף סטטוטורי ב-2017 והוביל אותה להישגים משמעותיים בשנות כהונתו. מועצת רשות החדשנות פותחת בתהליך לגיוס מנכ"ל שיוביל את הרשות ואת המשק הישראלי לגבהים חדשים".

לדבריו, "הרשות הפכה בשנים האחרונות לגורם משמעותי וחשוב בכלכלה הישראלית. ההיי-טק אחראי כיום ל-43% מהיצוא התעשייתי של ישראל ול-15% מהתל"ג".

"ההון האנושי של ישראל מהווה את משאב הטבע החשוב ביותר שלנו. נאתר מנכ"ל שיוביל בהצלחה את פעילותה הענפה של הרשות בקידום המחקר והפיתוח של החדשנות הטכנולוגית בתעשייה הישראלית וימשיך בביסוס מעמדה הבינלאומי כמובילת חדשנות וטכנולוגיה מתקדמת", ציין.

תנאי הסף לתפקיד מנכ"ל הרשות הם: תושב ישראל בן יותר מ-25; בעל תואר אקדמי באחד מהמקצועות הבאים: כלכלה, מנהל עסקים, משפטים, ראיית חשבון, מנהל ציבורי, הנדסה, מדעים מדויקים, מדעי החיים או מדעי המחשב; בעל ניסיון מצטבר מוכח של שמונה שנים לפחות באחד או שניים מאלה: מנכ"ל או מנהל חטיבה עסקית בתאגיד תעשייתי בעל היקף עסקים משמעותי, של יותר מ-80 מיליון שקלים בשנה; שותף בקרן הון-סיכון שהוביל השקעות של הקרן בהיקף של יותר מ-200 מיליון שקלים במצטבר; כהונה בתפקיד מנכ"ל בשירות הציבורי, או תפקיד המקביל למנכ"ל, במשרד או גוף העוסק או מממן מחקר ופיתוח, או פיתוח טכנולוגיות, או קצין צה"ל בדרגת אל"מ ומעלה ביחידה העוסקת באופן ישיר במחקר ופיתוח או בפיתוח טכנולוגיות; ובעל ניסיון בניהול ישיר של מנהלים או ניהול של גוף, יחידה או תאגיד שמונה יותר מ-40 עובדים.

אחד הגופים הבולטים בהיי-טק הישראלי

רשות החדשנות הוקמה ב-2017 כגוף עצמאי, והחליפה את לשכת המדען הראשי במשרד הכלכלה, שפעל עד אז. אהרון הצטרף אליה מעט לפני שהושקה, לאחר שעבד במשך חמש שנים באפל ישראל. תחתיו התפתחה הרשות והפכה לגוף משמעותי בהיי-טק הישראלי, במיוחד בעולם הסטארט-אפים. לצד החממות הטכנולוגיות, הרשות מפעילה מסלולים שונים שמאפשרים מימון לחברות הזנק, לרבות כאלה שתורמות לא רק להצלחה העסקית שלהן, אלא גם לחברה בכללותה.

בתקופתו של אהרון גדל תקציב רשות החדשנות, אולם בתחילת משבר הקורונה נרשמו בו עיכובים שונים. עם זאת, בחיודש אוגוסט היא קיבלה תוספת תקציבית של 390 מיליון שקלים. כמו כן, הרשות השיקה קרן לעידוד חברות היי-טק להחזיר כוח אדם לעבודה ולקלוט עובדים חדשים, במטרה לעודד את צמיחתו מחדש של הענף ובכך לתרום ליציאת המשק הישראלי מהמשבר.

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים