בגלל הקורונה: "זיגזג" בהוצאות ה-IT – יירדו השנה ויעלו ב-2021

חברת המחקר מעריכה כי הוצאות המחשוב העולמיות, שחוות השנה ירידה בכל מגזרי ה-IT, יצמחו בשנה הבאה ב-4% ● לדברי האנליסטים של גרטנר, השוק מעולם לא חווה תנודתיות כה רבה כמו ב-2020

הוצאות ה-IT: תקציב לא יציב. מקור: BigStock

אחת הסוגיות המעניינות בכל הנוגע לממשק שבין הקורונה לטכנולוגיה היא מה תהיה ההשפעה של המשבר על הוצאות המחשוב של הארגונים. גרטנר פרסמה תחזית, שלפיה ההוצאות העולמיות על IT צפויות לרדת השנה, ולעומת זאת לעלות בשנה הבאה.

להערכת חברת המחקר, ארגונים יוציאו השנה על מחשוב סכום כולל של 3.6 טריליון דולר – ירידה של 5.4% לעומת 2020. כאמור, המגמה צפויה להתהפך בשנה הבאה, שבה (או בדצמבר הקרוב), על פי ההערכות, עתיד לצאת לשוק חיסון נגד המגפה וסביר שתהיה התאוששות כלכלית. בהתאם, גרטנר חוזה כי הוצאות ה-IT הארגוניות הכוללות יגיעו בה ל-3.8 טריליון דולר – 200 מיליארד דולר, או 4%, יותר מאשר ב-2020.

הקיצוץ השנה בהוצאות ה-IT בולט במגזרי מסוימים, שפועלים באופן חלקי או מושבתים בשל המגיפה, כגון הבידור והתעופה – עם צניחה של 30%. למרות זאת, יש סיבה למעט אופטימיות: התחזית הנוכחית טובה יותר מזו שגרטנר פרסמה בחודש מאי, אז היא צפתה שהוצאות ה-IT ב-2020 ברחבי העולם יסתכמו ב-3.4 טריליון דולר – ירידה של 8% בהשוואה לאשתקד.

על פי התחזית הנוכחית, ההוצאות בכל מגזרי ה-IT – כולל דטה סנטרים, שירותי IT, שירותי תקשורת, תוכנות ארגוניות ומכשירים – אמורות לרדת השנה. התחום שיבלוט בחזרה לעליות בשנה הבאה יהיה התוכנות הארגוניות, שיחוו את הגידול החזק – של 7.2%. הוצאות אלה נובעות בעיקר ממאמצי הדיגיטציה של ארגונים, מהצורך להגדיל את התמיכה בכוח העבודה מרוחק ובצורך לספק שירותים וירטואליים, כגון למידה או רפואה מרחוק.

"ב-25 השנים שגרטנר מספקת תחזיות על הוצאות IT מעולם לא היה שוק עם תנודתיות כה רבה", אמר ג'ון דיוויד לובלוק, סגן נשיא למחקר בגרטנר. "עם התפתחות המגיפה והתמשכותה הופעלו גורמי לחץ ייחודיים על כל הענפים. מה שבלט הוא שארגונים שכבר היו דיגיטליים יותר נכנסו למשבר מצליחים יותר וימשיכו לשגשג גם ב-2021".

הכירו את הענן המבוזר

האטת הוצאות ה-IT, שהחלה באפריל השנה, יחד עם תוכניות "נסה בטרם אתה קונה" של ספקיות הענן, הביאה לשינויים בהכנסות מהענן. לדברי לובלוק, הענן חווה קיטון ואחר כך גידול השנה. "הוא הוכיח את עצמו, וזה יאפשר לספקיות הענן חדירה מואצת לשוק ב-2021 וב-2022", ציין.

האנליסטים של גרטנר ציינו בדו"ח של החברה את המגמות הטכנולוגיות האסטרטגיות שיובילו את שנת 2021. הם ציינו כי הענן המבוזר ימשיך לגדול. בענן זה, שירותי הענן מופצים למיקומים פיזיים שונים, אולם התפעול, הממשל וההתפתחות שלו נותרים באחריות ספקית הענן הציבורי. המומחים העריכו שעד 2025, רוב השחקניות בתחום יספקו לפחות כמה שירותי ענן מבוזרים.

הענן המבוזר - אחת המגמות החמות. מקור: BigStock

הענן המבוזר – אחת המגמות החמות. מקור: BigStock

לדברי לובלוק, "לחברות יש יותר IT לעשות ופחות כסף לעשות את זה. לכן, הן מושכות כסף מהאזורים שהן יכולות להרשות לעצמן, כמו ריענון טלפונים ניידים ומדפסות. זה יוביל לפחות צמיחה בתחומי המכשירים ושירותי התקשורת".

על פי גרטנר, ההוצאות על מערכות בדטה סנטרים יחוו את רמת הצמיחה השנייה בגובהה – 5.2% – ב-2021, כי תוכניות הבנייה של הדטה סנטרים ישובו במהלכה לשגרה. בדו"ח נפרד שהנפיקה חברת המחקר באחרונה היא צופה שההוצאות על תשתיות בדטה סנטר יעמדו ב-2021 על כ-200 מיליארד דולר. למרות ירידה של 10.3% בהוצאות על התחום לעומת 2020, שנגרמת עקב תזרים מזומנים מוגבל במהלך המגיפה, הרי שבמחצית הראשונה של העשור, התחום צפוי לגדול משנה לשנה. "העדיפות של מרבית החברות ב-2020 היא לדאוג שהאורות ימשיכו לדלוק", אמר נווין משרא, מנהל מחקר בכיר בגרטנר. "לכן, צמיחת הדטה סנטר בדרך כלל נדחקת – עד שהשוק ייכנס לתקופת ההתאוששות".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים